Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2021, March 8 - 15:10
athema
athema's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Brons
Joined: 2021-03-07 10:58

Bröstförstorning/lyft med allvarliga komplikationer

Hej, sommaren 2016 gjorde jag ett Bröstlyft samt bröstförstorning, dagen efter ingrepp skickar jag bild till min kirurg och uttrycker oro över smärta samt färg på bröstvårta på ena bröstet (blå/lila).
Han ber mig avvakta och träffar mig på eftermiddagen två dagar senare.
Vid detta möte konstaterar han att det saknats i princip all blodtillförsel till bröstvårtan och ger mig beskeded att vänta ännu mer, blir meddelad att bröstvårtan kommer dö, frågan var bara hur mycket utav den som skulle dö. Under denna tid får jag även infektion under samma bröst i ärret som leder till dränering och tillslut borttagning av död vävnad, blir aldrig informerad om att jag har rätt till någon ersättning eller hur jag på något sätt kan gå vidare med detta, annat än att jag fick en operation året därpå för "korrigering" av ärr, allt detta har lett till extremt mycket psykiskt lidande och trauma, nu lite mer än 4 år efteråt så börjar man ju fundera varför jag inte fick information om allt detta? Begärt hem dokumentation/journal om hela händeseförloppet men är väldigt vagt beskrivet med tanke på komplikationerna.
Kan man få någon sorts ersättning för allt lidande och att jag dessutom saknar en bröstvårta och jättefula ärr. Blev lovad att jag skulle vara nöjd då dom väl var klar, har alla sms sparade mellan mig och kirurgen där han ber mig avvakta där bilder även finns i konversationen osv.
Mvh Förtvivlad Mamma

Annons
2021, March 8 - 17:44
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 6 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Nej men stackare, så hemskt. Det påminner om min egen historia, men hos mig dog vävnaden bara "inuti", jag hade inte gjort något lyft, och jag har gjort många ingrepp efter det för att få det hyfsat bra. Hur ser det ut för dig idag; normal form, men fula ärr (helt eller delvis?) och en saknad bröstvårta? Överlevde någon del av vårtgården? Jag tänker mest på vilka möjligheter som finns att förbättra resultatet. Du fick alltså bara en operation till och du är utan en bröstvårta, trots att du blev lovad att du skulle bli nöjd?

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, hanterar bara sådant som ligger max två år tillbaka i tiden.
Oavsett det, så hanterar inte IVO anspråk på ersättning. Detta börjar man istället med att begära från klinikens eget försäkringsbolag, så där behöver du be kliniken om uppgifter, och det är de skyldiga att ge dig. Det bolaget är troligen medlem i PFF, se nedan.

Om bolaget inte heller hjälper dig, kan du vända dig direkt till Patientskadenämnden PFF med en anmälan.  https://www.pff.se/patient/#skador-som-kan-ge-ratt-till-ersattning (scrolla ner, sidan är längre än den ser ut). Jag har inte sett något om preskriptionstid hos dem.

Du kan kanske vilja läsa vår artikel undermenyn Artiklar: https://www.plastikoperationsforum.se/sida/om-jag-inte-ar-nojd-med-min-o...

Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig!

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons