Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstförstoring med eget fett, Bröstlyft - Ankarlyft nov 2021 - Akademikliniken - Stockholm Maximilian Otte - Skånskan

Skånskan's picture
Skånskan

2 barn, 39 år, 170 cm, 86 kg
Full bukplastik med fettsugning, bröstlyft samt bröstförstoring med eget fett inbokad 17/1-21 AK Maximilian Otte
Stl före op 80 F

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 17 November, 2021

Då var det äntligen den 17e november och min tur. Sov inte många timmar den natten och jag var både förväntansfull och orolig när klockan ringde och det var dags att tvätta av sig en sista gång med Descutan-tvålen i duschen.
Åkte in så jag var på kliniken redan klockan 7 och blev direkt hänvisad till vårdavdelningen och det rum jag sedan skulle ha. Otroligt skönt att ha eget rum. Fick byta om till sjukhusdräkt och morgonrock och tofflor. Nästan omgående efter det kom Maximilian och en kollega till honom för hämta mig till ett annat rum där vi började med att ta massor av foton. Efter det ritade han upp hur han skulle lägga snitten och var han skulle fettsuga. Han ritade också upp var de nya bröstvårtorna skulle sitta. När picassomålningen var klar laugh tog han tid till att gå igenom vad som skulle göras och jag fick ställa frågor om jag ville. Men jag var rätt tom i bollen just då och tankarna bara snurrade så kom inte på något mer att fråga. Sedan fick jag gå tillbaka till mitt rum och då kom en av sköterskorna och skulle prova ut bh och gördel samt ge några tabletter Dessutom fick jag ett par stödstrumpor som skulle sitta på under och efter operationen. Slutligen kom narkosläkaren och ställde lite frågor och berättade att det här skulle gå bra. Nästan direkt efter det så blir blev jag hämtad av en narkossjuksköterska som var så full av energi och glädje att det smittade av sig. Inne i operationssalen möttes jag av ytterligare två sjuksköterskor som var jättetrevliga och fick mig att känna mig lugn, välkommen och viktig. Fick en nål satt i höger hand och sedan en mask över näsa och mun och blev sövd. Var så skönt att jag slapp en massa väntande så jag hann inte riktigt bli sådär "nu kräker jag" nervös! 
Operationen tog ca 4 h och när jag vaknade upp på uppvaket var jag ganska desorienterad. Hade fått medicin och plåster mot illamående så det var jätteskönt att inte behöva kräkas. Där stannade jag i några timmar innan jag blev flyttad tillbaka till mitt rum på vårdavdelningen sen slumrade jag lite innan jag fick något att äta. Fått så otroligt fin service på AK, med fika/matbrickor med små blombuketter, jättegoda mackor m,m. Jag hade inga problem dag 1 att äta utan fikan slank ner smiley
Har två dränage, en gördel som går från knä upp till bröst och en speciell bh. Jag lämnade inte sängen första dagen utan hade massagekuddar på benen för att minska risken för blodpropp (hade dessa också under operationen) och fick också en blodförtunnande spruta. Har dessutom en flaska innehållandes någon slags vätska med ett rör i som man ska blåsa ut luft i för att träna lungorna så det ligger jag i sängen och gör med jämna mellanrum. Smärtlindringen har varit perfekt för så fort jag börjat känna lite då står plötsligt någon av dessa underbara sjuksköterskor med piller i en liten kopp till mig. träffade Maximilian väldigt kort efter operationen och fick inte så jättemycket info första dagen mer än att allt gått bra. 
I torsdags morse (dag2) så drog dom ut min kateter vilket sved lite men var skönt att ha en slang mindre i kroppen. De kopplade dessutom bort droppet så även där slapp jag en slang att hålla reda på. Eftersom jag är högerhänt var det svårt att äta eller använda mobilen med droppet inkopplat. Jag var också tvungen att ställa mig upp och skulle vägas och det var väldigt tufft att komma upp ur sängen. Det gjorde så jävla ont för ett av dränagen hade hamnat i ett lite konstigt läge när jag låg ner och nu "rättade" drt till sig. Sved och spände så jag trodde det var något stygn som sprack men är tacksam att det inte var så. Klarade bara av att stå en kort kort stund innan jag blev svimmig. Har sedan varit uppe på toaletten flera gånger och det har varit viktigt att röra sig. Jag har lågt blodtryck och har lätt för att svimma svimma så jag har varit nära några gånger. Såg min mage lite snabbt i en spegel när de skulle rätta till gördeln. Kan inte fatta att det jag såg var min nya mage! På eftermiddagen kom Maximilian och berättade mer om operationen. De har fettsugit ca 3 liter fett samt skurit bort nästan 10 kg hud (tuppen bläää). Jag har dessutom fått en ny navel som jag inte sett ännu alltså en fejknavel. Har en hel del fett till kring organen som de inte kunde fettsuga (låter ju rimligt haha) så blev uppmanad att ta hand om mig bättre nu och börja träna mer när jag läkt. Hade en diastas på ca 12 cm så inte konstigt att jag haft stora problem med att göra saker som tex hård träning innan. Blir lite moment 22 att man behöver träna för att bli hälsosam men kan inte träna för att man har noll magstöd. Så jag ser så mycket fram emot att äntligen kunna börja träna så som jag vill om några månader. Förhoppningsvis minskar ju även fettet kring mina tarmar m,m då. 
Det absolut värsta med operationen är enligt mig helt klart att sätta sig upp och lägga sig ner i sängen. Det är vidrigt. Men på kvällen dag 2 så lyckades jag både sätta mig själv upp och lägga mig ner. 
Nu dag 3 (sov över 2 nätter) är jag nervös för att åka hem, skulle gärna stannat ytterligare någon natt men är så nöjd att jag slapp gå hem dagen efter operationen. Nu gjorde jag ju ett kombinationsingrepp så främst därför jag fick stanna två nätter. 

Ligger nu och väntar på att Maximilian ska besluta om jag ska ha dränagen kvar (sjuksköterskan trodde att jag kunde behöva 1 kvar). Försöker också "njuta" av några timmars egentid till innan man ska hem till barn och man. 

uppdaterar med mer info längre fram!

2021, November 30 - 19:11
Kr89
Kr89's picture
Offline
Last seen: 6 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-10-27 19:01

Vad fint att läsa din berättelse. Verkar som att du är nöjd med operationen och omhändertagandet. Hoppas du mår bra!

Annons
Annons
Annons