Annons

Body Jet / Vattenassisterad Fettsugning (kirurgi), Övrigt/annat Feb 2022 - Art Clinic - Uppsala Anders Liss - Hillevi1996

Hillevi1996's picture
Hillevi1996

Pst - jag är här under allt överskott…

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 1 February, 2022

Fettsugning höfter, venusberg, under navel och nedre rygg. Fettransplantation bröst.

Efter senaste tidigare ingrepps resultat erkänner jag att dr Liss har erhållit rockstjärnestatus i vår familj.

Jag önskar modifiera mitt ofrivilligt erhållet kroppsöverskott, på ett sunt och kroppsligt moget sätt. Dr Anders Liss har helt fria händer med mitt råmaterial. Själv kan jag inte se någon möjlighet att skapa mänsklig estetik med en havererad tillverkningsprocess av gelebjörnar. Bäst före datum redan på 90-talet.

Dr Liss har förstått mitt kända behov, likväl som förgyllt mina okända behov. Detta trots att det är riktigt svår att hänga med i mitt tempo. Jag är RIKTIGT tröttsam. Min make har selektiv mental närvaro i vårt förhållande, av logiska skäl.

För mig är kosmetik ovidkommande. Efter första operationen erkänner jag att svullna bröst är en skoj upplevelse. Logiskt i ett liv där BHn är det enda som samlar ihop hud till en kvinnlig form. Så svullna bröst är skoj, som en charterresa. Jag kände mig för första gången i mitt liv kvinnlig.

Esteten Anders kan uppenbarligen inte kan låta bli att skulptera min yttre kapsel till något väldigt kvinnligt. Själv vet jag faktiskt inte hur en kvinna ska se ut. Därför kan jag heller inte ge kosmetiska önskemål i konsultation.

Idag 1,5 veckor efter op skrattar jag i spegeln, när jag trots kraftig svullnad kan skönja vad han skapat. Redan på två operationer har han mejslat fram en kvinnlig kropp jag aldrig haft. Hur $<#?,< kan han få fram det här? Splasha färg på mig framför en canvas och Zorn får konkurrens av en inverterad skuggamålning.

Mina operationer har i syfte att försöka få en fysisk ”maskin” funktionell nog att ta mitt mentala jag runt i livet. Ert ånglok är helt ok. Skoj är att det verkar som om en skicklig estetisk konstnär inte verkar kunna låta bli att försöka göra en Corvette -72. Vi får väl se om det är en Ahlgrensbil när svullnaden lagt sig.

Det kommer bli minst en operation igen. Jag har fortfarande överarmar större än min kusin som är kvinnlig bodybuilder. Kavaj på arbetet stramar hårt och efter en dag på kontoret har jag elefantben av till armar av ödem som värker.

Efter 2 operationer kan jag tyckas skönja en tråd som, om verklig, är ytterst interessant. Hur Lipödem kan påverka kroppens övriga maskindelar negativt.
För mig är det uppenbart att pågående inflammatoriska process i fettvävnad påverkar muskler och leder. Redan 1 v efter op 2, utan någon form av smärtstillande, kan min make massera min nedre ländrygg för att minska ödem utan att det smärtar i ryggmuskulatur så jag måste spänna mig. Under svullnade på ryggen hittar jag nu mjuka muskler, det kände vi båda tydligt. Inte som under senaste 14 åren, muskler i full panik. Precis samma positivs effekt som jag fått på låren, i höft och knä men inte har evidense nog för.
1,5 v efter op kan vinkla upp min rygg mer än på 15 år. Räta min rygg från torax och uppåt för att enkelt tuffa på i 1,6 mils promenad. Allt tjat om att det bara handlar om magmuskler kan jag direkt skrota när jag ser min profil med helt naturligt rak hållning i skyltfönstren.

Det ska bli intressant att se, utan att jag på något vis förväntar mig det, om kommande fettsugning av armar kan påverka min vänstra ledkapsel vid axel/nyckelben. Återkommande kortisoninjektioner hjälper bara 3-6 mån. Från ortopedin ses bara kirurgi som nästa steg. Vi har valt att avvakta med ortopediskt ingrepp tills fettreduktionen skett i armar och brösten är ”upphängda”. Både ortoped och jag är extremt nyfikna om lipödem kan påverkat. Jag har inte skvallrat om experimentet för Anders. Blir det positivt så blir det en överraskning.

Nu är det bara att vänta och fortsätta röra på sig. Kämpa extremt för att reducera lite mer i vikt och se om man har erhållit en mekanik som tuffar på tills själen i a f söker fluffiga moln att vila på.
Att det i dagsläger ser ut som om det kan göras stolt i bikini när solen lyser och värmen.

Landstingets nonchalans för mina problem är ju inte direkt en vinnande faktor för att motverka ”låg självkänsla”. Lipödem är ju BARA kosmetiskt. Är extremt avundsjuk på mitt brorsbarn som fick gratis operationer för könsbyte. Att ha lipödem är som att vara i fel kropp. Istället för en han eller hon är man alltid ett det, helt utanför samhället och utan socialt genus. Bara ett genus i siffror i digitala världen.

Kort och gott, om jag så får en tredje skinka av olyckshändelse vid nästa operation, kommer det ackumulerade slutresultatet definitivt hamna på plus.

To be continued…

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons