Annons

Bröstförstoring mar 2011 - Strandkliniken - Stockholm Oya Kocabalkan - Molly

Molly's picture
Molly

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 14 March, 2011

Hejsan alla!

Tänkte jag skulle försöka skriva ner min op historia så gott det går laugh är fortfarande lite snurrig och yr av alla mediciner ifall jag stavar konstigt och skriver alltför flummigt!

Hela historien började egentligen på söndag eftermiddag när jag och min kompis åkte tåg till stockholm. Jag skulle opereras halv ett måndag den 14/3 men eftersom jag bor 4 timmars resväg med tåg bort bestämde vi oss att åka på söndag för att vara framme i tid. Sov på hotell första natten. kunde inte riktigt sova kroppen va full med nerver och förväntan!

Måndag morgon går vi upp vid nio tiden och jag blir med min kompis för att se henne dricka kaffe och äta frukost vilket inte jag fick grrr .. fasta sex tim före op angry och jag som är en riktig kaffe person haha! vi gick till kliniken i god tid och var där runt elva. När vi kom in fick jag en morgonrock och tofflor och fick gå till min säng för att byta om och fylla i hälso papprena. Sen gick jag ut till receptionen för att vänta tillsammans med min kompis eftersom hon inte fick följa med till rummet. Efter en liten stund kom dr Oya och hämtade mig. Vi gick in på hennes rum och pratade lite om operationen och så målade hon på mig och tog massa kort. Har hört att det är många som tycker att hon är väldigt speciell och konstig , men jag verkligen älska den kvinnan så jäkla härlig! Jag kan skoja och skämta och har lätt att prata med henne och litar på henne med 100 % så det kändes super bra inför operation!

Fick gå ut i väntrummet igen och efter en stund kom narkosläkaren med massa tabletter och informerade lite om nedsövningen. Kände mig riktigt groggy efter ett tag och var nära att somna på soffan i väntrummet haha laugh Sen när kl var halv ett kom dom och sa att nu var det dags! Herregud hjälp!! Sa hej då till min kompis och gick in i op rummet. Fick lägga mig på en brits under ett mysigt täcke och de va flera sköterskor som pratade och skojjade med mig medans dom satte på massa pluppar på kroppen och i pannan och nån puls mätare el nåt på fingret samt kanyl i vänster handen. Frågade om jag fick somna snart för jag va sååå trött! Ingen fara sa dom så fick jag andas i en mask och vips var jag borta!

Vaknade till efter vad som kändes som max fem minuter! Frös jätte mycket och var törstig. Fick en extra filt och en klunk vatten bara ,jag skulle inte få dricka nåt förrän halv fem sa dom. Fick min mobil och lyckades sms a min pojkvän och min kompis att allt var bra. Hade inte direkt ont i brösten kändes mer som träningsvärk . Tänkte att det här blir ju inga problem! Försökte ta ett kort på brösten som blev sådär. Kunde inte böja och se riktigt själv hur dom ser ut. Såg mest ut som två platta pannkakor!! Hahah men det blir nog bättre.

Efter ett tag kom Oya och en sköterska som hette Lisa och skulle linda in mig i bandage. Oya lyckades lyfta upp mig i sittande position snabbt som en blixt, vilken kvinna haha. Men då kom all smärtan brösten klämde åt mot lungorna och ner mot magen och det  gjorde så jäääävla ont! Tårarna bara sprutade och jag kunde knappt andas och kippade efter luft. Sen tyckte dom att jag skulle gå på toaletten och fick hjälp av lisa dit. Och jag stortjöt hela tiden kände mig som en liten skit unge. När jag skulle gå tillbaka till sängen kände jag att shit nu svimmar jag! Sa det till sköterskan och hon sa då springer vi mot sängen och det kan ja lova gick undan, hon tog ett redigt tag om mig och vi gick snabbt som satan och hon hjälpte mig ner i sängen. Och jag grät och grät... Tyckte synd om dom andra tjejerna i rummet (vi va 4 st) skrämde väl upp dom som fan. Men då fick jag morfin och somnade och allt kändes bra igen.

Vid kl sex kom min kompis och var nog hos mig i en timme. Fick i mig lite smörgås och kaffe då också. Orkade även gå på toa igen utan några värre problem det mest stramade i brösten. När hon gått ringde jag min kille som var så orolig för mig. Nu i efterhand så minns jag inte samtalen med dom så noga,  var nog mer groggy än vad jag trodde.

På natten var vi bara två tjejer kvar och det var väldigt tyst och skönt. Hade en super trevlig nattsköterska som kom och kikade till oss hela tiden och gav oss mediciner emellanåt.

Sov inte mycket den natten. Hade lite svårt att andas och var inte särskilt trött.Hade inte sådär jätte jätte ont. Smärtan går att hantera bättre än vad jag trodde men det kanske blir värre. Det spänner som fan men de går.

Kl sex på morgonen fick jag och den andra tjejen byta rum till ett längre bort eftersom det skulle komma mer patienter under morgonen. Mitt tåg skulle inte gå hem förrän halv fyra så jag skulle få stanna extra länge på kliniken. Kändes väldigt skönt för man blev så otroligt upp passad hela tiden. Låg och pratade med den andra tjejen en del, hon hade gjort fettsugning och var suuper trevlig så det va skönt. Var uppe och kissade typ 2ggr per timme helt sjukt kissnödig.

Fick massa mediciner och instruktioner om återbesök och skötsel innan jag skulle åka. Var lite svårt att klä på sig men kom en annan tjej på rummet som skulle op sig under dagen som var så söt och hjälpte mig på med kläderna smiley

Sen var det bara att säga hej då till alla och åka ner med hissen och ta en taxi till tåg stationen.

Kändes väldigt konstigt att gå ,känns lite obehagligt i brösten när implantaten rör på sig. Tåg resan hem gick bra (4timmar!!) men hade inte gått utan min super söta vän som hjälpte mig upp ur säte, på toaletten och försedde mig med vatten och godis!

Har säkert glömt något och det blev säkert en rörig historia men jag känner mig inte riktigt 100 i skallen än men jag lever och mår bra i allafall yes

2011, March 17 - 09:11
Sofie (not verified)
Sofie's picture

Man känner ju igen sig något! ;)

Lisa va så himla snäll och älskade hennes dialekt!

2011, March 17 - 12:49
Jenny_88
Jenny_88's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2011-03-11 14:20

Kul att läsa andras op berättelser, själv ska ja operera mig på tisdag nästa vecka. Nu först som ja börjar bli nervös :) Hoppas att du är nöjd med resultatet :D

2011, March 17 - 12:56
Molly
Molly's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2011-02-15 21:01

Ja hon va helt underbar :) hade du jätte ont länge efter op Sofie? Ska ta bort bandaget imorgon och är väldigt nervös för hur dom kommer se ut. Tycker att den lindan som är ytterst känns lite väl tunn att ha om man bara ska ha den efter man duschat. Hoppas allt kommer gå bra för dig Jenny :) har inte sett mina bröst sen precis efter op så vet inte hur dom ser ut än :) blir spännande att se imorgon!

Annons
2011, March 17 - 13:01
Jenny_88
Jenny_88's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2011-03-11 14:20

Va dum ja e, du hade ju bandage runt va? :) Hoppas du blir nöjd när du får se nykomlingarna imorgon :D

2011, March 17 - 13:13
Sofie (not verified)
Sofie's picture

Jag hade skitont i 5 dagar. sen efter som 5 dagarna,

så började smärtan gå bort ganska så fort :)

Men alla har olika smärta, min var förjävlig! :P

 

Jag va skitnervös första gången jag tog av mig

lindan, då jag också skulle duscha!

Min pojkvän fick hjälpa mig att rulla av lindorna

och jag vågade inte ens titta.

När jag väl tittade fick jag en chock eftersom

nu satt det två bröst där och jävlar va stora dom va!?

va min första tanke, va näsan så att jag grät för dom

såg inte ut då som jag ville att dom skulle se ut.

vela att dom skulle vara perfekta ju! :)

Men nu är dom så jävla läckra,

de var ju så ovant att man helt plötsligt har två boobisar där!

 

Lindan den duger gott och väl,

du ska ju på återbesök 6-7 dagen :)

Och då får du en sportbh som du ska köpa! 

 

 

2011, March 17 - 14:47
Molly
Molly's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2011-02-15 21:01

Tack Jenny :D åh tack Sofie!! De är skönt att få höra hur andra upplevt det efter operationen och att det inte är nån smärtfri upplevelse direkt. Känner mig helt handikappad skulle inte ha klarat mig utan mun pojkvän. Men det borde vända snart hoppas jag. Ja imorgon får jag se då hur dom ser ut. Kanske jag vågar lägga upp bilder hmmm får se :)

Annons
2011, March 17 - 22:09
Sofie (not verified)
Sofie's picture

Ja jag skulle heller inte ha klarat mig utan pojkvännen.

Jag kunde inte ens spola toaletten när jag hade varit där..

så så handikappad var jag ;)

2011, March 18 - 21:45
Molly
Molly's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2011-02-15 21:01

Nej usch vad jobbigt! Hoppas du är nöjd med dina bröst nu och att all smärta är borta :)

2011, March 19 - 09:40
Sofie (not verified)
Sofie's picture

Ja jag är verkligen nöjd hittills. :)

Du kan ju gå in och kolla på min profil.

Annons
2011, March 19 - 11:40
Molly
Molly's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2011-02-15 21:01

Dom är skit snygga dina bröst :) vad kul!!

2011, March 19 - 17:59
Sofie (not verified)
Sofie's picture

Tack du! :))

2011, August 20 - 21:50
Amia (not verified)
Sofie's picture

Jag ska själv operera mig hos DrOya den 19september så det var himla kul att läsa vad jag har att se fram emot :) Så himla snygga bröst oxo!

Annons
2012, February 16 - 12:01
Minipatt (not verified)
Sofie's picture

Riktigt skönt å läsa andras berättelser!
Den 27 mars är de min tur och jag längtar ännu mer nu! :)

Annons
Annons
Annons