Annons

Fettsugning (kirurgi) sep 2011 - Nordiska Kliniken - Stockholm Vilyam Melki - anonym

anonym's picture
anonym

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 5 September, 2011

Jag gjorde min operation, fettsugning av insida lår samt knän med Smartlipo samt skintightening av aktuella områden, för två dagar sen. Den 5/9 2011.
Jag var lite nervös innan men i och med att jag läst på ordentligt innan och även dammsugit internet efter operationsberättelser kände jag mig ändå lugn med att den eventuella smärta som skulle kunna uppstå i samband med ingreppet skulle vara hanterbar. Jag har en medel smärtgräns men känner mig väldigt osäker i sjukhus/operations sammanhang och kan därför bli lite drama queen ;-)
Dr Vilyam är otroligt förtroende ingivande och pedagogisk så jag kände hela tiden att jag var med och att jag visste vad som pågick.
Efter att ha fått markeringarna utritade fick jag lugnande, antibiotika och en smärtstillande tablett. Sedan började bedövningsprocessen. Det var inte det skönaste jag har varit med om men helt klart uthärdligt. I och med att jag hade väldigt 'segt' fett på insida lår tog det lite längre tid att bedöva hela området och detta gjorde även att jag kände lite fler av sticken än vad andra gör. Men som sagt, absolut ingenting att oroa sig för :-)
Sedan satte de upp ett skynke framför mitt ansikte för att skapa sterilitet och satte igång med att smälta fettet med lasern. Av detta kände jag absolut ingenting. Att han var där och 'rotade runt' kändes naturligtvid men absolut ingen smärta över huvud taget. Efter det var det dags att suga ut eländet, det kändes på samma sätt som när han var där och pertade med lasern. Ingen smärta alls. Ibland kände jag ett större tryck och detta berodde på att det var en ansamling av segt fett som swooshade iväg och det gillar man ju bara naturligtvis :-)
Efteråt sydde han ihop snitten, tre på varje sida, samt la förband över varje med assistans av trevliga Nadja som assisterade under ingreppet. Och sedan var det dags för den beryktade gördeln.... Den håller in och ihop kan jag lova...men inte heller den känns smärtsam. Jag förstår varför den behövs för när man känner på de behandlade områdena drekt efter behandlingen så känner man att det är bara lös hud kvar.
Jag känner ingen smärta över huvud taget, däremot en del ömhet. Men det känns helt naturligt i och med att hela området är som ett enormt blåmärke. Snitten vid knät läckte rejält med vätska de två första dagarna, såpass att det började droppa, men har nu avstannat och verkar bara som ett vanligt litet sår.
I termer av vad man kan göra direkt efteråt så åkte jag hem som vanligt. Stannade på ett apotek för att ta ut antibiotikan, smärtstillande samt Panodilen. Dagen efter operationen åkte jag till Köpenhamn över dagen för att arbeta och det var inga som helst problem (förutom läckaget då, fick byta förband en gång under dagen). Möjligtvis så svullnade benen upp mer än vanligt under flygningen men det försvann när jag kom hem genom massage och att jag sov med benen i högt läge.
Jag skulle sammanfatta känslan just nu som om jag har en rejäl träningsvärk kombinerat med ett enorm blåmärke. Men absolut inte så det hindrar mig i mitt dagliga liv. Jag känner dock att jag kanske inte kommer att gå till gymet den första veckan men möjligtvis veckan efter beroende på hur det utvecklar sig.

Jag kan verkligen rekomendera Laser & Estetik i Uppsala med Dr Vilyam Melki som kirurg. Otroligt proffsigt och pedagogiskt bemötande och han ger dig ärliga åsikter och bra feedback på vad som händer. Jag betalade 50 000 SEK för hela ingreppet och det tog totalt 4,5 timme från att jag kom in på kliniken tills att jag åkte hem.

2011, September 15 - 12:22
Annelie_m
Annelie_m's picture
Offline
Last seen: 1 month 15 hours ago
Brons
Joined: 2011-03-15 23:16

Hej!

 

Känns nästan exakt som min upplevelse med Laser & Estetik i Uppsala och läkarna där borta :)

Starkt av dig att jobba så pass direkt efter operationen !

Mvh

Annelie

 

 

2017, December 14 - 15:04
jessita
jessita's picture
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Brons
Joined: 2014-09-04 19:58

Är ni nöjda och har ni bilder ?

Annons
Annons
Annons