Annons

Bröstförstoring sep 2011 - Akademikliniken - Malmö * - Gwyneth

Gwyneth's picture
Gwyneth

Ålder: 35 år
Längd: 170cm
Vikt: 50kg
Bröstförstoring den 27/9-2011 på Akademikliniken i Malmö
245 cc i varje bröst, bakom muskel
Stl före op: 70A
Stl efter op: 70C

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 27 September, 2011

Jag gjorde en bröstförstoring på Akademikliniken i Malmö, Ulf Garpered var min kirurg.

 

Ankomst

Jag kom dit kl 07:30 och fick omgående följa med en jätte trevlig sköterska in i ett omklädningsrum där jag fick låsa in mina kläder och fick en mjuk, blå fleecerock över mig samt matchande tofflor ;) Sen kollade hon blodtrycket och satte in kanylen i armen. Efteråt fick jag träffa Ulf igen och han dubbelkollade måtten, fotade och ritade på bröstkorgen vart han skulle lägga snitten.

 

Operation

Efteråt fick jag följa med in till operationsrummet och fick ett varmt täcke över mig. Jag fick en platta på låret som skulle leda bort ström, en pulsmätare på ena handens pekfinger och narkos samt medel mot illamående i kanylen i armen. Somnade snabbt efteråt men hann tydligen säga till en sköterska att jag älskade henne... ;) Operationen tog 50 min och jag la i 245 cc i varje bröst. Hade innan en 70a och vill gärna även i fortsättningen ha små bröst, om än lite större än förut.

 

Uppvaknandet

Vaknade några timmar efter sövningen och var väldigt groggy. Hade svårt att röra armarna för det gjorde verkligen jätte ont. Sen låg jag där tills min man kom och hämtade mig kl 16. Jag fick mackor, jordgubbar, cola, vindruvor, bananer och vatten i omgångar. Jag sov väldigt mycket. Var på toa ett par gånger men det snurrade lite i huvudet. Ulf kom förbi och tittade på brösten och sa att han var väldigt nöjd och alla sköterskorna som hade varit med kom och sa att det verkade ha varit väldigt lyckat att döma av resultatet hittills! Skönt att höra. Gick med sköterska på toaletten och fick hjälp med att kolla. Tyckte själv inte det såg så snyggt ut, ungefär som när mjölken hade runnit till i brösten efter förlossningen (2 st). Innan jag gick hem fick jag tydliga och ingående instruktioner om vad jag skulle undvika och hur jag skulle ta tabletterna.

 

Hemma igen

Det var skönt att komma hem. Fick med mi 4 morfintabletter som jag dock inte har använt, så de lämnar jag igen på återkollen den 7 oktober. Min andra dag, första dagen efter operationen alltså, har jag mått helt okej. Tagit en kort promenad, plockat i köket, duschat, åkt med barnen till en zoo-butik (min mamma körde) och fortsatt med en hemtenta i ekonomi. Mår helt okej. Min pappa är läkare och han har själv jobbat som plastikkirurg för länge sen i Tyskland så jag har fått berätta för honom 3 gånger idag om hur brösten känns och om jag har några blåmärken eller förhårdnader. Lite orolig är han nog. Sköterskan Erika, världens gulligaste, ringde och frågade hur det var med mig. Men allt är som sagt bra, tycker ena bröstet är mer svullet än det andra men det är marginellt och tydligen inget farligt. Ska dock hålla lite koll på det. Räknar med någon lite komplikation, som just blödning eller lätt infektion. Antingen får jag rätt eller så blir jag positivt överraskad. Det jag inte förväntar mig är rejäla komplikationer som skulle innebära en andra operation.

 

Sammanfattninsvis måste jag säga att jag tycker att Akademiklinikens personal har skött sig över förväntan gällande sitt engagemang och proffesionalitet. Ulf ringde mig ett par dagar efter operationen för att höra hur det var med mig och sköterskan har också ringt. Känns tryggt! Nu hoppas jag bara på ett mycket lyckat slutresultat.

2011, September 29 - 11:47
Hannah_81 (not verified)
Hannah_81's picture

Hur känns det nu då några dagar efter op?
Grattis till boobsen!!

2011, September 29 - 12:09
Gwyneth
Gwyneth's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Silver
Joined: 2011-09-28 21:01

Nu har det gått ca 48 timmar och det känns helt okej. Tycker jag klarar mig bra på bara panodil och har inte så vansinnigt ont, såvida jag inte börjar lyfta och sträcka mig. Så det känns bra.

 

Utseendemässigt ser de dock ut som två glasstrutar i ballongformat, mjuka på nåt sätt men ändå spetsiga. Svårt att förklara. Hade gärna lagt ut foton så ni fick se men vet inte hur man gör.

2011, September 29 - 14:04
Hannah_81 (not verified)
Hannah_81's picture

Vad skönt att du inte har jätte ont, det hade inte jag heller.
jag skulle oxå vilja lägga ut bilder men vet inte heller hur man gör, hehe.

Annons
2011, October 3 - 08:38
Gwyneth
Gwyneth's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Silver
Joined: 2011-09-28 21:01

Har lyckats lägga ut bilder under min profil... (tror jag). Ett på före operationen och ett på 2 dygn efter operationen.

2011, October 3 - 22:20
esmeralda80 (not verified)
Hannah_81's picture

Hej! Har läst din operationsberättelse o den låter ju väldigt bra, skönt att du inte haft så ont. Jag är ungefär lika stor som dig (164 cm, 49 kg). Är nästintill helt platt efter två ammande barn. Var på konsultation idag o bestämde mig för mentor runda 225 cc men känner mig lite osäker på om jag ska gå upp lite i storlek. Känner precis som du att jag fortfarande vill ha ganska små bröst eftersom jag är född sån. Hur känner du för din storlek? Blev det om du tänkt dig?

2011, October 4 - 12:50
malinm
malinm's picture
Offline
Last seen: 7 years 9 months ago
Silver
Joined: 2011-08-21 01:02

La du snittet under då?

Annons
2011, October 4 - 15:02
Gwyneth
Gwyneth's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Silver
Joined: 2011-09-28 21:01

Japp, snittet under!

 

Jag är nöjd med storleken. Jag känner nu att de är ganska stora, men man vänjer sig fort ;)  Det har bara gått 1 v sen operationen (idag) så det är mycket svullnad kvar som ska bort. Tror det kommer bli alldeles lagom sen. 

 

Har just nu stl 70b på min sport-bh, men tycker nog att den är stor i storleken, så jag gissar på att jag har 70c NU. Kanske slutar jag på en större 70b mindre 70c sen. Det är vad jag vill!

Annons
Annons
Annons