Annons

Bukplastik - full - stor nov 2011 - S:t Görans Sjukhus (Capio) - Stockholm * - anonym

anonym's picture
anonym

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 14 November, 2011

Hej, nu tänkte jag berätta lite om min Bukplastikoperation på Capio S:t Göran, kirurger Leonid Margolin och Markus Holmberg. Jag var jättenervös över narkosen innan, hade aldrig blivit sövd förut, men efter att ha fått träffa kirurger, narkosläkare och en helt fantastisk narkossköterska, så blev jag helt lugn. Narkossköterskan, berättade precis vad som skulle hända före under och efter operationen, det är henne jag kommer ihåg mest!

 

Till lunch tid på måndagen klev jag in på sjukhuset, fastat sedan kvällen innan och bara druckit kaffe, så jag var lite hungrig. Kom in på dagoperation och blev jätteväl omhändertagen alla var så trevliga och snälla! Fick träffa narkosläkare, fick medicin och blev ritad på och mätt på magen av kirurgerna. Blev jätte snyggt. Satt och läste en stund, fick dropp och sedan var det dags, 3 timmar efter jag kommit dit. In i OP salen och fick veta vad som skulle hända, det sista jag kommer i håg där är syrgasen, sedan vaknade jag upp och sa att jag var hungrig. Fich den godaste mackan jag ätit på länge!

 

Var klar vid 18 tiden och kom upp på avdelningen, 39, ca 18,30. Mådde helt bra, var lite öm, men ingen smärta alls.

Problemet var bara att jag var så pigg. Kunde inte sova utan gick omgring lite, läste, kollade på TV och lyssnade på radio. Sov inte mycket under natten och vaknade kl 06 på tisdagen, hungrig igen!

 

Gick upp letade tidning och frukost, satt i dagrummet och kollade när nya patienter kom in.

Hade inte speciellt ont, men kände mig riktigt mörbultad. Fick frukost först kl 0830, sedan kom läkarna och tog dränaget och tittade på OP såret, fick en kompress i naveln och på med gördeln igen. Vad jag såg så såg det jättebra ut.

Fick åka hem vid 12-tiden och efter lite strul på apoteket kom jag hem, då var jag riktigt slut!

Måste säga att jag är riktigt nöjd med St Göran och all personal, alla trevliga och snälla och förstående för alla konstiga frågor man har, som de säkert har svarat på hundra gånger förut.

Annons
Annons
Annons