Annons
12 posts / 0 new
Last post
#1 2012, May 16 - 10:37
anonym (not verified)
anonym's picture

7 v efter op och tuff läkning... *obehag bild*

Lägesrapport 7 v efter op.min tanke med att skriva är för att ni andra som eventuellt också drabbats av komplikationer inte ska känna er ensamma och vilsna som jag gjorde då mitt sår började öppna sig 1 1/2 v efter op. Jag ångrar ABSOLUT INTE op och bemötandet på kliniken är kanon , men det kan ändå vara bra att skriva även hur det känns då dessa problem uppstår. Såret lägger jag fortfarande om två ggr per dag. Har inte lika Mkt värk längre vilket gör det lättare att röra sig, så det är ett framsteg. Fick små pimpett- sprutor av sköterskorna, dessa var super, det gick att komma in under kanterna med. Jag drar upp ca 2 cm vätska( väteperoxid)sprutar sedan detta under kanterna i hålet. Detta smärtar inte. Sedan tar jag en kompress på pincetten och torkar ur hålan. Därefter lägger jag i en våt kompress i hålet( dränkt med väteperoxid ) och lägger trosunderlägg samt kompress på och tejpar fast allt. Var hos kliniken igår igen och sköterskan sa att det äntligen såg lite mer levande ut! Skönt:) ska man lägga ihop vad resorna fram och tillbaka till Gbg kostar ( sker en gång i veckan , ibland flera ggr)samt allt som bhövs för sårrengöringen,och sjukskrivningsperioden som snart går in i 2 månader, så blir man lite chockad... Nått man ju inte räknar med före op. Skulle som sagt inte vilja ha op ogjord. Men lite extra info skadar aldrig. Ska försöka lägga ut fler bilder på läkningen snart!

Annons
2012, May 17 - 20:31
bukis77 (not verified)
anonym's picture

fy vad jag lider med dig!!! jag tycker att det är så bra gjort att du skriver och berättar om det!! för du är ju inte den sista som åker på en sådan nit lott!! alla som lägger sig under kniven vet att detta kan hända! jag är så inerligt tacksam att allt har gått jätte bra för mig! nu är det snart 2 mån sen jag gjorde min bukis!! jag håller mina tummar och tår att du snart får njuta av din nya mage så som vi andra får göra!!! du är så otroligt stark tjejen!!!! jag är grymt impad av dig!!!! lycka till med allt, jätte intressant att följa din historia här på pof!! tänk när du lägger ut bilder när allt är läkt och fint!! styrke kramar till dig!!!

2012, May 19 - 16:51
Bukplastik2012 (not verified)
anonym's picture

Tack snälla! Det värmer att veta att personer som inte ens känner mig HEJAR PÅ MIG och skickar uppmuntrande mail. Jag kommer att lägga ut mer TRÅKIGA bilder/filmer, men snart hoppas jag att jag kan  visa er de BRA bilderna för jag är som sagt envis och hoppas att det snart snart är läkt....

2012, May 22 - 10:46
Coboysarn
Coboysarn's picture
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Silver
Joined: 2012-04-05 14:58

Det är bra att vara envis. Lycka till med läkningen nu. Hur funkar det i övrigt? Har du återhämtat dig efter op?

Nu ska cylinderlooken bort. Bukplastik under hösten 2012.

Ålder: 35 år
Längd: 163cm, Vikt: ca: 65kg
Intresserad av: Bukplastik och övre ögonlocksplastik

Vill ha: Pigga och glada ögon samt en mage som tillåter jeans som går igen utan att ge skavså

Annons
2012, May 22 - 12:43
MrsLi
MrsLi's picture
Offline
Last seen: 10 years 8 months ago
Silver
Joined: 2012-01-05 13:06

Det är nu 11 veckor sedan min bukplastik och hålet finns fortfarande kvar.. Vätskar lite, inte alls i närheten av hur mycket det har gjort innan. Visst märks det stor skillnad på storleken och djupet på hålet också, är väl nu "bara" runt 1 cm djupt. Får nog räkna med att det kommer ta några veckor till för det att läka. Ska en extra vända till läkaren imorgon så dom får titta på det igen, har haft så ont de senaste dagarna. Börjar verkligen känna mig så otroligt less på det här nu. Hoppas att det börjar vända för dig så att du slipper allt krånglande.

Ålder: 27 år, Längd: 162cm, Vikt: 63kg
Intresserad av: bröstlyft, ev med ilägg
6/3 bukplastik genom landstinget utförd på Capio S:t Göran

2012, May 23 - 08:53
Bukplastik2012 (not verified)
anonym's picture

Å stackare! I ditt fall kan man verkligen skriva "hag förstår HUR du känner":) Man vill ju göra en del som man ännu inte kan. Jag har fortfarande 2,5 cm djupt och 3 cm brett hål. Hur länge hade du det så? Man känner ju att man inte vill stå på jobbet med ett öppet hål i magen och att jag dessutom inte kan lyfta ännu. Så det lär nog blir en hel del väntande på läkning framöver med. Det hade dock varit så skönt och veta HUR länge det kommer ta... Snälla du, skriv och berätta för mig hur det gick på återbesöket. Jag har nämligen också fått ont på ett visst ställe som jag tror kanske har gått upp lite...Ska dit idag igen. Håller tummarna för Dig och skickar massa styrkekramar!

2012, May 23 - 08:59
Bukplastik2012 (not verified)
anonym's picture

Tack ! Jag är fortfarande inte tillbaka fysiskt fr op. Eftersom infektionen kom har jag ju fått "skjuta" på hela läkningsprocessen vilket inte känns så kul. Magmusklerna ömmar fortfarnde med jag kan ju gå som vanligt oftast, dock känns det mer på eftermiddag kväll då svullnanden kommer. Jag hoppas min läkare kan säga mig hur länge detta kommer ta. Såret har ju minskat men är trots allt 2,5 cm djupt och 3 cm brett....

Barnen tar min man hand om, morgonen är ju till för omläggning och det tar sin lilla tid. Inget man kan stressa med. Men att vara uppe och laga mat, plocka, köra bil, handla lätt, är ingen fara nu. Men storhandlingarna det sköter han...(tur det)

Vill verkligen inte skrämma bort dig från att genomföra en BP. Det är fortfarande värt ALLT, jag kan ha byxor i S/M igen efter att bara ha köpt 40/42 för att dölja "dallret". Och jag hoppas att det blir bra tillslut.

 

Vill bara att andra ska se att man inte är ensam, för så känns det verkligen. 

Annons
2012, May 24 - 20:09
MrsLi
MrsLi's picture
Offline
Last seen: 10 years 8 months ago
Silver
Joined: 2012-01-05 13:06

Det var först för nån vecka sedan som jag själv kunde se att det såg mindre djupt ut. Mitt sår har varit rätt lurigt eftersom översta huden växte över såret på ena sidan, såret såg därför mindre ut när man tittade på det först. I själva verket var det en djup vik in under huden där. Själva öppningen på såret var "bara" ca 2 cm brett men hålan var väl närmare 6 cm och djupet var rut 2-3 cm.. Jag är inte sjukskriven längre, den tog slut förra veckan. Frågade läkaren om smärtan och hon trodde att det bara kunde vara en del av läkprocessen, det fanns inga tecken alls på att något skulle vara infekterat. Hon sa däremot åt mig att jag skulle fortsätta använda gördel. Jag slutade med den för ett par veckor sedan eftersom min andra läkare (dom var två som opererade mig) sa att jag inte behövde den längre. Kändes inte så roligt att behöva ha dom på sig igen nu när det börjar bli så varmt. Hur har det gått på ditt återbesök?

Ålder: 27 år, Längd: 162cm, Vikt: 63kg
Intresserad av: bröstlyft, ev med ilägg
6/3 bukplastik genom landstinget utförd på Capio S:t Göran

2012, May 30 - 11:02
Bukplastik2012 (not verified)
anonym's picture

Ok! Jag var nere förra veckan och det hade minskat men är fortfarande precis som du skriver en gång under huden som gör att såret inte skall stänga sig ännu.. bara vänta och ha tålamod. tvättar i denna gång genom att stoppa in långa topps... något du också gjort?

 

2012, June 8 - 09:51
MrsLi
MrsLi's picture
Offline
Last seen: 10 years 8 months ago
Silver
Joined: 2012-01-05 13:06

Jag har aldrig använt tops för att göra rent utan istället "snurrat" kompresser i hålet. Tops fungerar säkert bra. Nu är det inte så mycket kvar på mitt sår, det känns så skönt. Kommer säkert ta några veckor till men det är ändå så fantastiskt skönt

Ålder: 27 år, Längd: 162cm, Vikt: 63kg
Intresserad av: bröstlyft, ev med ilägg
6/3 bukplastik genom landstinget utförd på Capio S:t Göran

Annons
2012, June 12 - 20:59
Söta
Söta's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-06-12 20:46

Kan någon av er svara på varför det kan bli såhär?

Född 1979
3 vackra barn (-03,-05,-10)
169 cm
58kg
Bröstförstoring -07 Mentor runda cohII 450cc bakom muskeln Clas Lossing Carlanderska Göteborg
Bukop -12 Dr Peter Cosmo Citadellkliniken Cosmo Landskrona
Bröstop -14 26/5 Dr Peter Cosmo Implantats

Annons
Annons
Annons