Annons

Bröstförminskning aug 2013 - Akademikliniken - Malmö * - Mallan123

Mallan123's picture
Mallan123

2 barn, 41 år, 163 cm, 65 kg.
Strl före op: 75 F
Strl efter op: 75 D
Bröstförminskning, Akademikliniken i Malmö 19/9.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 19 August, 2013

Igår var det den stora dagen som jag längtat efter: min bröstförminskningsdag. Jag anlände till Akademikliniken i Malmö klockan 7.45, ganska lugn faktiskt. Jag ville ju göra denna operation. Hade fastat sedan kvällen innan så lite törstig var jag allt.  
Jag visade legitimation, betalade 300:- men förutom det köpte jag 2 Swegmarks BH:ar och två par stödstrumpor i receptionen. När jag tillsammans med en sköterska gick in i operationsdelen av kliniken började det kännas pirrigt i magen. Jag fick byta om till morgonrock och morgonskor och låsa in mina grejor i ett skåp. Telefonen fick jag ha med mig in i på rummet. Snabbt kom jag in till min operationsläkare som var riktigt trevlig och lugn. Han frågade lite frågor om hur pass mycket som jag önskade ta bort och sedan ritade han efter sin expertis streck på mina bröst som skulle passa min kroppsform. Han tittade på höfterna och utifrån dem bedömde hur mycket som skulle bort. Jag ville ta bort så mycket som möjligt, ja inte allt såklart, men en hel del, men mitt höftmått tillät nog inte så mycket som jag ville. Det kändes bekvämt att vara i detta rum. Hade oroat mig lite över denna bit.
Sedan gick jag tillbaka till min säng där fick jag lite tidningar och en fin vit och rosa ros på mitt sängbord. Läkaren hade en operation innan min så jag fick vänta ca. 2,5 timme. Men det var bara skönt, jag fick dropp insatt och kunde sedan bara ha det skönt en stund. Jag låg och tänkte lite och skickade  lite sms till dem som jag ville skulle vara informerade. Jag fick på mig stödstrumporna som jag ska ha i 4 veckor. Dessutom fick jag tabletter som skulle tas innan operation. All personal var mycket trevlig och pratade en hel del med mig. Dessutom kom en annan läkare som förberedde mig och undrade om jag hade frågor.
Själva operationen minns jag inget av bara att jag fick lägga mig i en varm skön säng och fick sömnmedel rakt in i droppet i armen. Det var skönt att somna.
Vaknade upp av att jag var tillbaka i min säng. Mådde inte illa var bara trött och hade lite ont av något som satt i näsan. Jag sov i två timmar och vaknade bara av att de kom och mätte blodtrycket då och då och så fick jag lite tabletter och saft.  Jag hade BH:n på mig och den var i storlek 75 D, (den sitter ganska löst så jag undrar om jag inte får byta den andra som jag köpte till C). Efter två timmar ville de nog få lite liv i mig och jag fick gå och kissa, ta fler tabletter o.s.v Jag var pytte lite yr men hade fortfarande inte ont. Jag fick in två mackor med ost och grönsaker, vindruvor och kaffe. Nu piggnade jag till och fick titta på resultatet. Såg ju mest tejp men vilken chock. Så fina brösten var! Inget häng alls, bara runda och lite svullna. Jag fick nästan tårar i ögonen. Sköterskan sa att allt gått riktigt bra och att de kommer att sjunka med tiden. Jag kunde se att det gått bra, inget blod alls, bara två fina bröst. Sov en stund till och sedan var det dags att ringa min man som skulle köra mig hem. Fick med mig två olika sorters tabletter hem och ett schema hur de skulle tas. Hade redan hämtat ut en tredje sort på apoteket som fanns därhemma.
Bra bilresa hem, det gjorde inte ont, satte den översta biten av säkerhetbältet bakom ryggen.När jag kom hem var jag så glad över min operation att jag ville ringa alla mina närmaste för att berätta. Lite senare på kvällen åt jag en liten portion mat och gick sedan och la mig i min säng. Jobbigt att inte ligga på mage. Jag kompenserade detta med att lägga kuddar under knäna för att några timmar senare lägga dem högt under huvudet. Detta kändes lite som att jag fick röra mig så jag sov hyggligt men vaknade vid fem. Gick då upp och tog en Impren. Nu sitter jag här och skriver. Klockan åtta är det dags för en starkare tablett. Efter klockan tolv får jag duscha och då ska jag ta bort de vita padsen men inte tejpen! Har inte ont men det kan ju bero på smärtlindringen.
Än en gång: JAG ÄR SÅ GLAD. Nu ska jag ta hand om mig i två veckor innan jag förhoppningsvis kan börja jobba igen och leva mitt liv med dessa fina bröst.
Stort Tack till Akademikliniken i Malmö, de var fantastiska. 
Har tänkt mycket på min POF-vän Rakel71 som tyvärr fick sin operation inställd. Vi skulle opererats samma dag och följt varandras rehabilitering. Håller tummarna att hon får opereras snart.
2013, August 20 - 21:06
Rakel71
Rakel71's picture
Offline
Last seen: 9 years 7 months ago
Silver
Joined: 2013-05-28 16:08

Åhh hjärtat, så skönt att läsa att allt gått så bra. Har tänkt på dig massor och jag bara längtar till min tur. Massor med krya på sig kramar

2015, January 12 - 11:34
BoobsBeGone
BoobsBeGone's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Silver
Joined: 2015-01-05 14:59

Kul att läsa din berättelse! Så tacksam för alla er som skrivit ner era historier för oss andra att läsa! :)))

Annons
Annons
Annons