Annons

Näsplastik jan 2014 - Art Clinic Göteborg - Mölndal * - newnosenewlife

newnosenewlife's picture
newnosenewlife

tjej, 23 år, 172 cm, 60 kg
Näsplastik
Konsultation: 24/9-2013, Art Clinic, Per Windh
Näsoperation: 30/12-2013, Art Clinic, Per Windh

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Friday, 10 January, 2014

Dagen då jag skulle opereras kom äntligen. Då jag bor i Malmö så åkte jag och min pojkvän upp till Göteborg dagen innan. Duschade med descutan på kvällen. På operationsdagen satt jag och tittade på pojkvännen när han åt en står frukostbuffé, och där satt jag med mitt glas vatten haha. Duschade i descutan en sista gång och gick sedan till kliniken och där fick jag säga hejdå till honom.

Fick komma in på "mitt rum", ta på mig ett "nattlinne", morgonrock och ett par strumpor och sen lägga mig på sängen och chilla lite. En sköterska kom in så fick jag väga mig och hon satte en kanyl i armen, hon gjorde det supersnabbt så hann knappt bli nervös innan det var färdigt. Fick antibiotika och dropp medan jag väntade lite till. Efter en stund kom hon tillbaka med lite tabletter, lite smärtstillande och mot illamåenda och så. Sen kom narkosläkaren in och presenterade sig och frågade om jag hade frågor. Övertygade mig om att min rädsla för att vakna under narkosen var obefogad och att han aldrig sett eller läst om att det skulle ha hänt. 

Sen kom Per Windh och skulle prata om vad vi skulle göra med näsan. Min vilja hade ändrats sen konsultationen så jag var lite nervös. Han började med att säga "då ska vi sänka näsan lite" och jag utbrast "NEJ, det vill jag inte!". Han hoppade typ till, hahaha, men jag visade bilder som jag photoshoppat på mig själv. Han lyssnade verkligen på mig och funderade och förklarade vad han kunde och inte kunde göra. Han som inte var så intresserad av bilder under konsultationen sa "jag tar med mig de här bilderna så gör jag allt jag kan för att komma så nära som möjligt, utifrån dina förutsättningar och dina vävnader". Det gjorde att jag kände mig supertrygg! 

Fick gå in i operationsrummet, hänga av mig morgonrocken och lägga mig på operationsbordet. I rummet fanns det två kvinnor och två män varav en var narkosläkaren jag tidigare träffade. Alla fyra var superroliga, glada och skämtsamma så jag bara låg och skrattade medan de klistrade fast saker på mig och kopplade maskiner osv. Fick lite morfin genom kanylen och sedan även en högre dos morfin samt insomningsmedel. 

Har ett svagt minne av att jag flyttade mig från en säng till en annan men mitt första tydliga minne är när jag vaknar i sängen på "mitt rum", där är en sköterska och jag klagar lite på att det svider i näsan. Supersnabbt ger hon mig lite mer smärtstillande. Har sedan ett minne av att Per Windh kom in och berättade att allt gått bra, minns inte riktigt vad han pratade om, var helt groggy haha. 

Efter en stund kom sköterskan med en burk coca cola och en bulle med ost, skinka, sallad, tomat och paprika - efter att ha fastat var detta typ den godaste bullen jag någonsin ätit haha. Kunde dock inte gapa så stort så fick bryta av mindre bitar. Efter en timme kände jag mig redo att gå hem så då kom pojkvännen och hämtade mig och så gick vi sakta till hotellet. 

Alla på Art Clinic var superhärliga, glada och roliga och brydde sig verkligen om mig. Kan enbart säga bra saker om den kliniken och människorna som jobbar där. De första dagarna var jobbiga då jag mådde väldigt dåligt av tabletterna jag skulle ta. Efter att ha kräkt av dem så slutade jag ta alla piller och märkte att jag inte hade ont det minsta. Det jobbigaste var att jag var så trött och att jag inte kunde andas genom näsan över huvudtaget. Men efter några dagar gick det bättre. Har inte haft några blödningar i näsan, förutom när jag tog ut tamponaderna, och har inte runnit någon sårvätska så allt har verkligen gått superbra, nu väntar jag med spänning på att få se min nya näsa utan gips!

2014, January 23 - 13:26
Caaandy
Caaandy's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Silver
Joined: 2014-01-23 13:00

Åå, va skönt o höra att op gick bra! Väntat spänt på att få höra va du tycker om din nya näsa! Har varit på
Möte med per också, men vet inte om jag riktigt vågar ta steget..

2014, January 28 - 16:54
Vivalaboobs
Vivalaboobs's picture
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2013-05-23 10:57

Åh vad skönt det känns att du haft en sån bra erfarenhet utav per och kliniken! Jag gör min bröstförstoring på art clinic på måndag och det är också per som ska utföra den. Är lite nervös då jag aldrig opererats/blivit sövd tidigare. Samt smärtan efteråt såklart. Detta lugnade mig lite :) resultatet ser jättefint ut redan!!

2014, August 18 - 17:47
Johanna0303
Johanna0303's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Brons
Joined: 2014-08-18 15:18

Funderar också på näsoperation av Per. Hur känns det idag?

Annons
2014, August 25 - 10:49
newnosenewlife
newnosenewlife's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Silver
Joined: 2013-09-16 01:22

Har nu snart gått 8 månader och jag speglar mig fortfarande för att titta på näsan haha. Min näsa ser mycket bättre ut än innan operationen och i vissa vinklar är jag helnöjd. Den är dock inte så spetsig som jag ville ha den utan tippen är fortfarande ganska rund. Men som sagt, det var en ganska omfattande näsop och fick komma tillbaka för att få kortisonspruta in i tippen för att den skulle läka då den var hård som sten även ett par månader senare. Är ju tippen som tar längst tid på sig så jag har fortfarande hopp om att den ska bli smalare.

Summan av kardemumman var väl att jag mådde förjävligt fysiskt efter op:en, var helt blåslagen och utslagen av medicinerna, slutade med medicinerna och blev levande igen. När jag mådde bra fysiskt mådde jag lite sämre psykiskt och fick lite ångest över hur min näsa såg ut egentligen (OBS! stirra dig inte blind på näsan när gipset tas av, tippen kommer se svullen och oproportionerlig ut). Idag mår jag bra både fysiskt och psykiskt även om jag funderar över min lilla tipp ibland :) Men 100 procent värt det!!! 

Lycka till! :)

Annons
Annons
Annons