Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2022, November 14 - 10:56
Aileene
Aileene's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Brons
Joined: 2022-11-10 06:46

Vågar jag

Har under en tid funderat på en full bukplastik med allt det innebär.
Men min rädsla stoppar mig.
Jag har så låg smärt-tröskel.
Efter att jag opererade bort min galla hade jag svårt att ta mig i och ut sängen.
Och då pratar vi om en 5 cm snitt på magen..
Ni förstår hur mesig jag är.

Hur tar man sig ens hem efter operation.
3-4 timmar sittandes i en guppig bil nyopererad låter ju bara det hemskt.

Smärta är ju såklart väldigt individuell.
Men är det nån här som vill berätta mer just om smärtan efteråt. Pratar vi om föda-barn-ont?
Hur mycket hjälper morfinet?

Har så mycket frågor och funderingar. Men skulle bli galet långt om jag skrev om allt på en gång.

/♡

HL

Annons
2022, November 16 - 17:24
JMT
JMT's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2022-11-16 17:17

Hej! Jag har genomgått full bukplastik pga diastas 6 cm och bråck för drygt en månad sedan. Återhämtningen är väldigt tuff, det är svårt att föreställa sig. Samtidigt får man ju effektiva mediciner som tar bort den akuta smärtan, så jag antar det inte är jämförbart med "föda barn-smärta". Men det är ändå smärta och obehag på en lågintensiv nivå som kan pågå flera månader antar jag. Jag skulle inte rekommendera ngn som verkligen inte behöver den här sortens operation att genomgå den. Jag tänker man får väga problematiken gentemot lidandet, om du förstår hur jag menar. Har du en problematik som verkligen känns handikappande och gör att kroppen inte är funktionell är det säkert värt det i slutändan, jag hoppas jag ska känna så om ngn månad. Men jag skulle inte göra det om det bara är så att ens mage är lite "halvful" och ngn viktminskningsmetod är det ju inte. Jag tycker också de anvisningar jag fick av kliniken för hur snabbt man kan börja bära mer än 2 kg etc verkar lite väl optimistiska (kanske funkar för ngn med starkare grundfysik ...) Lycka till med ditt beslut.

2022, November 16 - 17:26
JMT
JMT's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2022-11-16 17:17

Och tänkte ännu tillägga att jag själv är extremt smärtkänslig men ändå gjorde den här operationen pga långvarig och jobbig problematik, övervann mig själv att ge mig blodförtunnande sprutor etc. Så hoppas jag inte lät för pessimistisk ovan! Känner bara att jag inte hade gjort det om jag hade sluppit.

2022, November 17 - 03:34
Neyla
Neyla's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2022-02-08 08:37

Hej,
Jag gjorde en stor bukplastik för 4 veckor sen. Innan dess har jag gjort en stor fettsugning. När det gäller smärtan så är det som du skriver väldigt individuellt. För mig har jag inte känt någon påtaglig smärta. Slutade ta smärtlindring 4e dagen efter op och det ink Alvedon. Yrseln och illamåendet som reaktion på smärtlindrings medicineringen var nog det värsta hittills!
Du får räkna med ryggont, spec första veckorna då man måste gå framåt böjd.
Håller med om att många kliniker är lite väl optimistiska gällande när man är någorlunda återställd. Det har gått 4 veckor sen min op och jag kan omöjligt börja jobba 8h, pendla fram oc tillbaka osv.

Annons