Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft mar 2014 - Citadellkliniken - Landskrona * - Mistle

Mistle's picture
Mistle

26 år, 163 cm, 68 kg

Storlek före op: 75D

Storlek efter op: ?

Konsultation 22 april Peter Cosmo, Citadellkliniken

Op: 13 Augusti Peter Cosmo, Citadellkliniken
350 cc hp bakom bröstmuskeln
Ankarlyft vårtgårdsplastik och reduktion.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 27 March, 2014

Detta är min berättelse om min bröstoperation på Citadellkliniken. Berättar ganska mycket om Mina känslor och lite mindre om ingreppet osv. 
 
Nämner inte kirurgens namn av många anledningar. De flesta som hängt mycket här på pof vet om vem läkaren är annars är det bara att fråga men jag kommer inte skriva ut det i min berättelse.
 
 
Blev vädigt mycket text så orkar ni inte så läs inte. Vill också säga att detta är Min upplevelse av det hela. Är inte ute efter att smutskasta någon.
 
Jag fick tid kl 11 men ville checka in tidigare så jag skrev ett mail om att jag kom 1 timme tidigae eftersom jag inte ville vara stressad. Vilket jag lätt blir. Fick tillbaka att jag skulle få vänta om jag kom tidigare men det avgjorde jag själv.
 
 
kl 10 stod jag i receptionen när receptioniste utbrister vad braaa!! Det har blivit en miss här så dom kommer nog rycka dig direkt. Detta var exakt det jag inte ville förebygga med att vara där i så god tid. Men men.. det var bara att gilla läget. Maarit kom och visade mig till mitt rum sen fick jag duscha i hibiscruben. Förra gången jag var här hade jag egen dusch o toa. Sådann lyx blev det inte denna gången.
Hann precis tillbaka till rummet innan det var dag satt gå igen. Till kirurgen. Var nervös och stressad. Direkt började  gå på om att jag inte hade hållit min del av dealen. 
 
Såhär ligger det till.. innan min första op så skulle jag gå ner i vikt. Vilket jag gjorde. men brösten blev inte fina eftersom det var överskottfett i armhålorna som gjorde att brösten såg 4 kantiga ut (tillsammans med fel implantat). Detta pratde vi om att fettsuga eftersom vi ändå skulle korra för jag hade fått fel implantat från första början så kunde man göra detta då. Men jag hade inte råd till det så jag bestämde mig för att göra korren och försöka gå ner mer i vikt. Vi hade aldrig en diskution om att gå ner i vikt till korren utan det bestämde jag själv.
Jag har tränat 6 dagar i veckan de senaste 7 månaderna (alltså efter förra opn) och innan dess. Detta har resulterat i ganska mycket muskler och lite mindre minus på vågen (bara -8 kg!!!) även om min kropp blivit mycket tightare och smalare. 
 
så när jag kom in till kirurgen så började han hacka på mig direkt och sa att jag inte hållt mig till avtalet. (som vi inte ens hade eftersom detta gällde första opn) han petade och drog lite i vad han kallade fettet. Vad jag än sa så blev jag avbruten och han sa .. skyll inte på det.. det spelar ingen roll nu.. . jag försvarade inte ens mig och fick inte ens chans att säga att vi inte hade något sk avtal.
Blev jätte ledsen och kände klumpen i halsen.. ni vet den som brister om man är tvungen att prata..
 
Som tur var sa han inte mer utan under dödstystnad ritade han. Märkte att han ritade bröstvårtan o klämde till under. Undrade för mig själv vad han pysslade med. Skulle ju bara byta implantat.
 
Gick vidare till opsalen. Där han sa vilken op som skulle göras... Byte av implantat o lyft sen gick han. VA? LYFT? 
Men detta hade vi ju inte diskuterat. Och efter ett par lugnade shots tänker man inte helt klart så jag bara la mig på britsen. Sköterskan var supergullig och visade hur jag skulle ligga. Kämpade hela tiden mot klumpen i halsen men när narkosläkaren frågade om jag kunde säga mitt personnummer så brast det. Jag grät! Jag var så ledsen. Jag var så nervös. Men mest av allt var jag ledsen. På kirurgen. 
 
Har alltid varit missnöjd med min kropp och inte tyckt att jag varit värd något, har försökt ta mitt liv otaliga gånger. Efter att  jag börjat träna har jag sett något i mig själv. Något jag tyckt om. Har Aldrig känt så innan. Jag har gjort övningen att ställa mig framför spegel varje dag o sagt att jag är vacker. Och folk har sagt att jag strålat.
 
Denna känsla tog kirurgen ifrån mig på 5 minuter genom att vara enligt mig inte ärlig och rak utan rent ut sagt bara jävligt elak. Nu när jag skriver detta (dagen efter) så undrar jag om jag överdriver. Men faktum står ju kvar att jag blev jätte ledsen och han var oproffisionell.
Hade han gjort ett bra jobb från början med att göra en enkel sak som att lägga in rätt implantat hade detta inte behövt hända.
 
Detta är inte en berättelse för att smutskasta någon. Utan bara hur jag upplevde hela situationen. Allt blev helt enkelt fel från början till slut.
 
Jag kommer inte gå på återbesöket för att ta stygnen och för att vara helt ärlig kommer jag aldrig sätta min fot på citadellkliniken igen (hur söt Maarit än är : )
 
Säger inte heller att man inte ska välja den här kirurgen för han gör ju superfina bröst. Men om man inte är väldigt stark och kan stå på sig, säga ifrån och vet vad man vill ha så är det nog inte kirurgen du bör välja.
 
Har fått många mail med frågor om hur kirirgen är och om det blev bra. Jag har inte svarat. För jag vet inte. Är man duktig och proffisionell när man gör sjukt snygga bröst men lägger in fel implantat ljuger om varför. Tar dagar på sig att svara på mail. Får patienten att känna sig dum samt göra ett ingrepp som inte var diskuterat?
Jag vet inte, det kan inte jag avgöra!
 
2014, March 31 - 12:05
Mallans_bralla
Mallans_bralla's picture
Offline
Last seen: 5 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-10-07 11:10

Men söta sad Va uppriktig sagt ledsen jag blir när jag läser din berättelse.

Gjorde de ett lyft alltså? Var det en korr-op eller hade du betalat för det?

 

Hoppas allt löser sig och att du kan komma tilbaka till din fins syn på dig själv. De förtjänar du! Låt inte en idiot förstöra för dig.

2014, March 31 - 12:49
meride
meride's picture
Offline
Last seen: 4 years 9 months ago
Silver
Joined: 2014-02-12 11:48

Hej Mistle, jag blir alldeles förfärad över det jag läser. Så skall ingen behöva känna eller bli behandlad! Vilket svin till läkare. Jag önskar jag kunde skicka dig lite styrka så du kan återfå din självkänsla igen. Kramar!

2014, March 31 - 15:14
Sommarflickan_86
Sommarflickan_86's picture
Offline
Last seen: 7 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-03-28 14:22

Hej, jag blir också ledsen över din historia :-(

Jag är övertygad om att du är hur fin som helst! Kämpa på och låt inte någon idiot trycka ner dig! Vet nog precis vilken kirurg det handlar om...

Hoppas att det snart känns bättre för dig och att du kan vara stolt över din kropp igen!

Styrkekram!

Annons
2014, April 14 - 15:58
vectra
vectra's picture
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Brons
Joined: 2014-04-14 15:47

Hej jag är jätte ny på denna sidan så jag vet inte riktigt hur detta fungerar.

Men jag sitter och ska göra valet var jag ska göra min bröstoperation. Mistle, jag skulle jätte gärna vilja veta namnet på denna kirurgen så man inte själv hamnar där...

Någon som vet något om Gerlee plastikkirurgi som ligger i Helsingborg? Valet står mellan dem och Citadellet i Landskrona.

Känner många som opererat sig i Landskrona som är jätte nöjda. Sen känner jag en som blev missnöjd...

Man vill ju såklart ha det bästa!

 

2014, April 14 - 20:10
Sommarflickan_86
Sommarflickan_86's picture
Offline
Last seen: 7 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-03-28 14:22

Vectra, du kan alltid boka en konsultation på varje klinik och ser efter vad ditt intryck blir!

2014, April 14 - 20:38
Nasse
Nasse's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-02-16 15:12

Mistle: Fruktansvärd upplevelse för dig. Lägg det bakom dig och tänk positivt. Var själv där på konsultation men fick inget förtroende för den kirurgen jag var hos.

Vectra: Gå på ett par konsultationer det är rätt vanligt att man gör så. Själv var jag först på Citadellkliniken där det inte klickade mellan mig och kirurgen, kände inte att han förstod mig. Sen var jag hos Johan Nordqvist på Bellaklinken i Helsingborg och där kändes det helt rätt med en gång, så det ska kännas bra tycker jag.

Annons
2014, April 14 - 20:49
Mistle
Mistle's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-10-23 13:58

Tack för alla fina svar! Ni är alla så snälla.

Vectra jag vill inte säga vilken kirurg det är eftersom att kemin och förståelsen melkan kirurg patient tycker jag är viktig. Och detta ska inte förstöras av en enda dålig berättelse.

Som sommarflickan_86 skriver så boka in dig på olika konsultationer och känn efter. Känn efter om ni förstår varandra och det är en bra kemi. Lycka till!! :) :)

2014, July 9 - 16:52
Mrsfindsen2
Mrsfindsen2's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Silver
Joined: 2014-06-24 16:50

Tak for din fortælling. Jeg overvejer selv at bruge citadell til en kombineret bryst og maveoperation og tjekker selvfølgelig rigtig mange operationsfortællinger ud. Her i Danmark bliver der sagt at de laver de smukkeste bryster og dem jeg har set er da også meget smukke. Men din historie er vigtig, da kirurger altid må huske på at de har med mennesker at gøre. Følsomme individer. Arbejdet med mennesker må aldrig foregå som på et samlebånd. Jeg håber at nu hvor der er gået noget tid, at du er blevet glad for resultatet. Rigtig god sommer til dig :)

Annons
Annons
Annons