Annons

Bröstförstoring jan 2015 - Gerlee Plastikkirurgi - Helsingborg * - Kollo

Kollo's picture
Kollo

0 barn, 24år, 175 cm, 68 kg
Strl före op:75A
Strl efter op: 75C (?)
Konsultation Gerlee Plastikkirurgi
Op 28/1 Dr Sun, Gerlee plastikkirurgi
350 cc hp bakom bröstmuskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 28 January, 2015

Såå vart ska man börja.. 

Kommer långväga ifrån så hade bokat rum för två nätter på underbara hotel Viking i Helsingborg, låg enormt nära kliniken vilket var skönt. Vi kom ner lite tidigare än beräknat så vi checkade in och slappade en stund innan det var dags för konsultation, som jag inte haft innan eftersom att jag bor så långt bort. Innan hade jag haft en sk telemetrisk konsultation.

 

Vi kom dit och blev välkomnade av den snälla tjejen i receptionen, sen fick vi åka upp och träffa sköterskan Erika som var jättetrevlig. Vi snackade en liten stund sen kom Dr Sun och jag fick strippa. Det mättes och skrevs ner och sen fick jag testa storlekar.  Dr Sun konstaterade att max 400cc till min kropp och jag kände väl att 350 fick räcka. Ville inte bli ett par vandrande lökar när jag varit väldigt platt innan. 

 

Det gicks igenom en massa saker, jag minns inte så mycket ska jag säga, men de kändes väldigt rutinerade. Jag höll inte på att visa en massa bilder på vilka bröst jag ville ha eller så, det kändes onödigt då de strävar efter bästa resultatet efter just min kropp. Menmen, gick därifrån glad och rätt lugn, käkade en god middag och en massa godis på hotellet innan fastan började. Duchade första gången med Descutan, jävlar vad rivigt det var! Knäppte farvälbilder på småstrutarna mina. Sov gött i hotellets helt fantastiska sängar (bara jag som tyckte det tydligen, pojkvännen fick ont i ryggen för att dom var hårda, men helt perfekt för mig och det var ju ändå jag som skulle opereras).

 

Vaknade astidigt morgonen därpå, duschade igen med Descutan, kände torrheten i fejset och det goa känslan av att vara törstig som fan. Satt lydigt och tittade på när pojkvännen käkade frukostbuffé och kände mig rätt skabbig som satt i mjukiskläder på finhotellet. Sen gick vi till kliniken typ två gator ner mot vattnet, och gick in och satte oss. Vi har jättetidiga så jag fick bli dagens första operation, fick komma in och byta om till en asnajs blå sopsäcksliknande klänning, morgonrock och operationsmössa. Sen kom Anne (tror jag) in och snackade igenom lite grejer med mig, sen efter henne kom Dr Sun igen och ritade. Först då kom jag på att fråga om projektionen på implanaten han skulle sätta in men jag förstod inte ett ord av vad han sa. Som tur är så är det kirurgi han ska vara duktig på och inte på att snacka.

 

Här någonstans började jag fundera på varför jag inte var nervös än. När sköterskan kom och hämtade mig in i salen och bad mig att lägga mig på korset (operationsbordet ser ut så) så var jag helt kolugn. Det kom aldrig någon nervositet, jag kände mig väldigt trygg genom hela alltet. Anne satte nålen i armen på mig och varnade för att det kunde göra ont när de började spruta in grejer men jag kände ingenting. Jag fick andas i masken och jag minns att jag tänkte att luften luktade väldigt speciellt. Dom sa åt mig att tänka på nåt fint och sen sa jag typ "Nu blir det åka av" och sen blev det grötigt i huvet en sekund sen vaknade jag. 

 

När jag vaknade hade jag min mobiltelefon brevid mig och jag var helt klar när jag vaknade så jag sträckte mig efter den det första jag gjorde och DÄR märkte jag att det hänt nåt. Jävlar var det stramade. Ondast gjorde det rakt på bröstbenet, förmodligen pga att bröstmuskeln fäster där. Det kändes hårt som att man fått ett städ slängt i bröstet men jag minns inte nån vidare intensiv smärta. Annat var det med bruden som rullades lite senare som verkade ha väldigt ont. Stackars brud. 

 

Carina tror jag hon hette som kom in och tittade till mig efter operationen, underbar människa, så trevlig och omhändertagande. Jag fick dricka lite och kissa och jag kände mig enormt pigg för att vara nyopererad. Inget blodtrycksfall och inget illamående, väldigt lite smärta. Jag fick vila upp mig och sen ringa killen min som kom och hämtade mig. Gick till hotellet och spenderade resten av dagen med att sova, titta på film och äta äckligt mycket godis. På kvällen ville jag röra på mig så vi gick ut och köpte en Chai-latte och beställde mat till rummet. Här började jag få ondare, framförallt i rygg och smärta som strålade ut i armarna, vilket jag hade räknat med då jag jämt får det vid ansträngning av överkroppen. Fick lätt massage, tog Oxynorm och Panodil och somnade som en stock.
 
Dan därpå var ju största utmaningen att ta sig upp och ner i sängen, samt att gå på toa och klä på sig. Man var fan inte vig inte. Käkade frukost, gick på efterkontrollen och allt såg fint ut. Köpte sportbh att ha efter 3 veckor och silikonplåster att ha när snittet har blivit torrt och fint. Sen tog vi vårt pick och pack och drog hemmåt.
 
 
I det stora hela var det en rolig upplevelse, 10/10 would do again. Nu är tuttarna snart två veckor gamla och jag måste säga att det smärtsammaste hittils har varit: När jag överansträngde höger bröstmuskel en vecka efter operationen. De gjorde ondare än nån operationssmärta. Kan dessutom tillägga att när läkesmärkorna i snittet sätter igång på natten så är man inte så kaxig. Nu börjar pyramiderna se mer och mer ut som bröst och vänster framförallt börjar se riktigt fin ut. Höger är kantat av blåmärken och svullet så jag ger det lite tid att lägga sig innan jag börjar ha panik över att den inte är riktigt lika nedsjunken och fin som vänster. Har en vecka kvar med läkebh och bröstband.
 
 
PS, det värsta med att operera brösten är denna sjuka klåda som infinner sig under bröstbandet varje gång man befinner sig i en situation då man inte kan klia. Det bästa är mina rockin' super nice hoo-haas som jag ska gosa med varje dag i resten av mitt liv. 
2015, February 9 - 23:06
Hjärtat3
Hjärtat3's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-14 14:26

Tack för underhållande läsning! :D Här sitter jag ensam med datorn i knät o fnissar för mig själv. Måste bara fråga, är du norrlänning? Det verkar iaf så me tanke på hur du skriver. Underbar personlighet verkar du ha iaf. :)

2015, February 10 - 06:36
Kollo
Kollo's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2014-11-26 22:20

Hahaha, ja det är jag faktiskt! Man kan ta norrlänningen ut ur norrland men inte norrland ut ur norrlänningen verkar det som.

Kul att du gillart! :)

2015, February 10 - 19:22
Hjärtat3
Hjärtat3's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-14 14:26

Håller med fullständigt! Uppvuxen i Luleå men bosatt på västkusten sen 98. En gång norrlänning, alltid norrlänning! :D

Annons
2015, April 9 - 18:33
Mimi13
Mimi13's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 days ago
Brons
Joined: 2015-03-03 21:41

Tack kollo för att du delar med dig av din op berättelse. Hoppas att du mår och dina boobs mår bra

Annons
Annons
Annons