Annons

Fettsugning (kirurgi) feb 2015 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Hanna_90

Hanna_90's picture
Hanna_90

Inga barn, 30år, 162 cm, 52 kg

Fettsugning: Mage, rygg, höft samt armar och insida lår

Fettransplantation till rumpa för finare konturer (i samband med fettsugningen)

Konsultation 2/9-15 Patrik Höijer, Laser & Estetik

Op 18/2 Patrik Höijer, L

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 18 February, 2015

Jag hade länge varit intresserad av att göra en fettsugning. Trots en aktiv livsstil och god kosthållning gav träningen inte riktigt de resultat jag vill ha. 

Jag är 162 cm lång och vägde innan operationen ca 56 kilo. Mitt problem var egentligen inte ett enda problemområde, utan det oänskade fettet är ganska jämnt fördelat på kroppen (fast med störst ansamling runt magen och  höfterna).

För mig var det viktigt att komma till en riktigt bra klinik och kirurg och priset kom egentligen sekundärt. efter en massor av research kom jag fram till att Laser & Estetik i Stockholm verkade vara en riktigt bra klinik, så jag bokade en konsultation med Patrik. Jag fick med en gång en jättebra vibe av Patrik, så jag kände nog med en gång att det var han som skulle få göra mitt ingrepp. Patrik berättade om alla olika tekniker för fettsugning och vi dikuterade vilka områden jag ville göra. Jag bestämde mig i vilket fall för att göra "rundvarvet" med mage, höt och rygg samt armar och insida lår. Armar och insida lår blev ett väldigt litet ingrepp då jag inte hade såå mycket att ta där. Dessutom valde jag också att göra en liten fetttransplantation av det utsugna fettet till rumpan. Det transplanterade fettet lades som en liten utfyllnad för att skapa en mjukare och finare form på rumpan, utan att göra den större.

Efter som att det ändå blev ganska många områden så valde vi att göra ingreppet under narkos, men en traditionell metod. Det jag tyckte var intressant var att Patrik förklarade att den traditionella metoden de använder idag inte alls skiljer sig speciellt mycket emot BodyJet (laser). Återhämtningstiden är den samma, priset på utförandet det samma. Men givet mina områden rekommenderade Patrik den "nya moderna men traditionella fettsugningen" till mig.

Den 18 februari (igår) hade jag min operationstid. Jag kom till kliniken efter lunch, blev mottagen av Laser & Estetiks trevliga personal och blev lotsad till ett omklädningsrum. Där fick jag ta av mig mina kläder, fixk en morgonrock och fick ett skåp att låsa in mina saker. Sedan kom Patrik och hämtade mig. Han började med att fotografera "före-bilder" och sedan ritade han upp på kroppen. Såklart lite obekvämt att stå där och bli ritad på, men Patrik får en verkligen att känna sig bekväm och han är så proffsig!

Därefter kom narkosläkaren och berättade om hur narkosen går till och precis alla moment de gör vid sövning. Han ledde mig till operationssalen, satte en ingång för sövningsmedlet. Sedan fick jag något ämne insprutat innan narkosen som gjorde att jag skrattade och det kändes som man åkte fritt fall iprincip. Bara några sakunder efter fick jag sömnmedlet och somnade in.

Operationen tog ca 3 timmar och jag vaknade nog upp efter kanske 4 timmar. Jag har tidigare inte varit under en så pass "lång" nedsövning och jag var rejält groggy när jag vaknade upp. Minns också att jag hade värsta frossan, men det försvann efter ett tag. Ingen jätterolig känsla. Som tur var fanns det en jättegullig sköterska som var där och tog hand om mig. De hade lyckats få på mig gördeln under narkosen så jag vaknade iförd gördeln. Efter ca. 1h kom min man och hämtade mig och jag fick åka hem igen.

Nu har det bara gått ett dygn sedan operationen, men jag kan berätta lite om mitt första dygn. När jag kom hem från kliniken kände jag mig ganska ok. Otroligt stel och mycket svullen, men hade inte så mycket smärta. Mest svullen var jag (och är) under naveln och runt höfterna. Tydligen åker svullnaden och vätskan nedåt. Kl var nog omkring 20.30 när jag kom hem. Vid 00.00 tiden kom smärtan. Det gjorde fruktansvärt ont i ryggraden och ut i höftbenen. Tror att det var operations-smärtstillande som släppte då. Jag hade fått starka morfintabletter att ta vid smärta så jag tog en sådan. Det hjälpte dock inte. Mest ont gjorde det när jag låg i sängen så jag gick mest runt i lägenheten hela natten. Istället för att bli trött och groggy av tabletten böev jag i stället ganska pigg och kunde inte sova förrän 07. Idag har jag mått ganska bra. Känner mig otroligt stel och svullen, men smärtan är inte speciellt farlig. Känns lite blåslagen och orörlig mest. Har gått ut och handlat lite och försökt att vara uppe och gå i lägenheten. Det är nästan skönare att stå upp än att ligga. När jag vaknade på morgonen hade det läckt ganska mycket vätska från de små stygnen i magen, så rekommenderar att man har någon handuk under när man sover. 

Anggående resultatet ser jag en stor skillnad i midjan och runt ruggen. Höfterna och magen är så svullen så det är svårt att säga någonting ännu. Ska bli så spännande att se resultatet!

Hör av er om ni vill veta mer om ingreppet!

Bästa,

H

 

2015, May 25 - 15:57
Ensammamma
Ensammamma's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Brons
Joined: 2014-11-05 06:01

Hej

Hur mår du idag? Tycker du att resultatet blev som du förväntat dig?
Har du ont kan du röra dig normalt, vara fysiskt aktiv osv?

Var de en traditionell fettsugninf du gjorde?

Skulle du rekommendera kliniken till andra?

Mycket nyfiken på hur de gått för dig :-)

Mvh

Annons
Annons
Annons