Annons

Bröstförstoring jul 2015 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Ximena

Ximena's picture
Ximena

0 barn, 37 år, 168 cm, 55 kg
OP: 9/7-2015 Patrik Höijer, Nordiska kliniken,
Motiva Ergonomix (Full),335(V)/355(H), bakomplacering

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 9 July, 2015

Jag tänkte beskriva min operationsdag och den skiljer sig inte så mycket från andras berättelser från L&E =)

 

Jag var först ut att opereras denna dag, skulle vara där kl 7.30 men jag blev ju försenad i vanlig ordning. Fast det var lugnt, när jag kom dit fick jag betala för BH och gå och byta om till morgonrock och tofflor (trosorna fick behållas).Väntade en liten stund sedan kom narkosläkaren Kim och pratade och gav lite smärtstillande tabletter. Efter det kom Patrik och hämtade mig för att rita lite och bestämma implantatstorlek. Jag hade velat mellan Motiva 335/355cc eller 355/375cc, kände vid tillfället att det inte spelade någon roll vilken storlek jag valde då skillnaden var marginell. Även om brösten ännu ej är klara är jag glad att jag valde de mindre då jag tycker dessa är i största laget för mig.

 

Efter att Patrik ritat klart gick vi in på op-salen och jag fick lägga mig på op-bordet som Jesus på korset och personalen satte nål m.m. Jag var väldigt tydlig med att jag ville veta alla läkemedel jag fick medan jag var vaken och att de inte fick söva mig utan att tala om det i förväg. Detta då jag tidgare fått narkos på en annan klinik där man bara sprutade utan att säga något och jag somnade med en panikkänsla av att ha tappat kontrollen och vaknade illa till mods. På L&E var de jätteproffsiga och jag fick veta allt. Jag hade på morgonen börjat må illa, detta för att jag vanligen äter ganska mycket så fasta är inte min grej. När narkosläkaren gav ett läkemedel som jag blev ännu mera illamående av fick jag också syrgas vilket är bra mot illamående, jag sa bara "Bra" och somnade lugnt och stilla.

 

Vaknade efter vad som kändes som 10 min, då drog en sköterska larynxmasken. Hade ingen smärta när jag vaknade, det tryckte lite i bröstet men det var jag beredd på. Kollade under täcket och förstod att det var klart. Sköterskan pratade lite med mig, men jag ville inte säga så mycket utan svarade "Jag vill inte prata för jag är vimsig". Avskyr att prata när jag är förvirrad (samma sak om jag dricker alkohol och blir oredig i hjärnan smiley). Jag fortsatte dock meningen med "Jag vill ha mitt snus" (hade redan innan noggrannt visat vart mitt snus låg), sköterskan skrattade och sa att alla brukar vilja ha sin mobil men att jag ville ha mitt snus. Jag fick inget snus och det var nog bäst så jag somnade om en stund.

 

När jag vaknade nästa gång ca kl 9.45 försökte jag resa mig, men sköterskan tyckte jag skulle ligga en stund till och höjde lite bakom huvudet. Nu fick jag lite att äta och dricka, vilket satt fint eftersom jag var superhungrig och det dammade i näbben. Så fick jag mitt älskade snus också <3 När jag ätit klart sa jag att "Nu är jag redig igen och vill gå hem" sköterskan höll inte helt med om detta. Jag var nog inte virrig men det kanske var lite tidigt att gå hem två timmar eftr op. Omkring 10.45 fick jag gå på toaletten, kunde dock inte resa mig självständigt ur sängen så det fick jag hjälp med. Vid det här laget ville jag verkligen gå hem och det fick jag. Ringde min sambo som som kom och hämtade mig.

 

När jag kom hem satt jag bara och väntade på att den långverkande lokalbedövningen skulle släppa och då förväntde jag mig att det skulle börja göra rejält ont. Under min tid på uppvaket hade jag legat och läst min narkosjournal så jag visste vilka läkemedel jag fått, ringde en kompis på narkosen som berättade när bedövningen ungefär skulle släppa. Jag började med de smärtstillande jag fått enligt ordination och när bedövningen släppte så blev det aldrig någon svår smärta. Hela efterförloppet har verkligen inte varit så jobbigt som jag förväntade mig. Jag har mest känt en känsla av stelhet och under några dagar kändes det som sveda i snitten. Men aldrig någon outhärdlig smärta liksom! 

 

De två första dagarna tog jag samtliga smärtstillande enligt schema. Dag 3 drog jag ned Oxynormen till att bara ta morgon och kväll (övriga full dos). Dag 4 tog jag bara Oxynorm till kvällen (övriga fulldos). Under dag 5-7 tog jag bara Alvedon och Ipren (förutom antibiotikan då). Detta passade mig väldigt bra. Jag tycker det är viktigt att vara smärtstillad så att man inte bara ligger 24/7, självfallet ska man ta det lugnt i början men jag tror inte det är bra att vara immobiliserad.

 

Här kommer lite tips till dig som ska opas:

  1. Handla hem saker du tycker om: frukt, godis, glass, mat. Ät vad du känner för de första dagarna. Matlusen är inte alltid den bästa så det är bättre att få i sig lite än inget. 
  2. Laxantia: Tar du morfinpreparat kommer föstoppningen som ett brev på posten. Se till att ha katrinplommon/katrinplommonjuice hemma. Bunkra även lite andra "riktiga" laxermedel, så inte magen stannar helt för då tappar man ofta matlusen helt och det är nog inte bra för läkningen.
  3. Våtsevetter: Du kommer vilja tvätta bort odören under armarna men det brukar dröja några dagar innan man får hel-duscha.
  4. Torrschampo/boka tid hos frisören: Du får kanske inte duscha och det kan vara jobbigt att tvätta håret själv. Så ha lite torrschampo eller en tid hos frissan för att tvätta håret.
  5. Kuddar: Jätteskönt att bulla upp i soffan eller sängen, det är ofta jobbigt att ligga plant. Brösten brukar svullna då också vilket gör det hela jobbigare.
  6. Storstäda: Ingen större risk att du har massa överskottsenergi efter op. Se till att allt är i ordning och dessutom ska man inte göra allt för yviga rörelser i början.
  7. Inbakad fläta: Skönt att slippa ha håret i ansiktet när man tvättar det m.m. Kan vara jobbigt att ha armarna högt också. För mig var det dock inget större problem så jag tog ur min.
  8. Olja: Jag köpte Bio-oil en månad innan op och började smörja, vet inte om den funkar men det känns bra att smörja och ev förebygga bristningar. Jag har fortsatt att använda den efter "den första duschen".
  9. Eltandborste: Jag hade nog inte kunnat borsta mina tänder så noga i början om det inte hade vart för min eltandborste. Min tandhygienist på FTV säger dessutom att det är den enda reklamen sm inte ljuger, eltandborste är bättre. Jag har en sådan som tar tid och säger till när man ska byta tandrad, två minuter är längre än man tror laugh
  10. Tandskölj: Morfinpreparat ger muntorrhet (muntorrhet behöver man inte nödvändigtvis känna av, men man kan ha det endå!), viktigt att sköta om tänderna!    
  11. Ta bilder: Ta bilder ur alla vinklar och vrår på dina "före-bröst", du kommer behöva dessa när du efter op börjar noja om att du valt fel implantatstorlek m.m. Ta även bilder om du gör ristest, kul att jämföra efteråt.
  12. Ställ ned saker: Saker du använder ofta, ställ dessa i maghöjd. Det kan vara jobbigt att sträcka sig efter op!
  13. Ha någon hemma de fösta 2-3 dagarna: Ovärderligt att få hjälp upp ur sängen på morgonen, det skulle ta evigheter att göra det själv när man är stel. Även vissa vardagssysslor är jobbiga.
  14. Dra upp knäna mot magen när du ska resa dig: Mycket enklare att resa sig då det inte drar lika mycket i snitten, detta fungerade mycket bra för mig iaf.
  15. Kolla inte på brösten: De är sannolikt jättfula efter op, du kommer bara börja oroa dig och det är bara jobbigt. Jag kollade först efter 7 dagar i samband med min första dusch, de var superfula då också wink (Tror dock att de kommer bli bra när de är klara!)

Detta var min story/mina tips, hittills är jag jättenöjd med L&E och kan inte annat än att rekommendera dem!  

 

Sist men inte minst, om du förbereder dig på värsta tänkbara smärta och övertygar dig om att du kommer att klara det så kommer det att gå bra. Man kan säkert få ont endå, men inställning är viktigare än man tror! Vidare vill jag säga till alla som är rädda för narkos att det är heeeelt underbart, du sover som en prinsessa. Men kom ihåg att alltid berätta om ALLA läkemedel och ALLA sjukdomar du tar/har!

 

Kram

 

      

2015, July 24 - 19:58
MillionVoices
MillionVoices's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2013-03-27 19:42

Tack för värdefulla tips! Ska införskaffa något att smörja med nu innan :)

2015, July 25 - 08:10
Juli_A
Juli_A's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2015-07-19 22:27

Hahaha vilken härligt rolig och bra op berättelse ;). Mycket bra information. Hade varit toppen att haft den innan op. Tex som att ta ner grejer från högre höjder kan vara knepigt. Rörelser som att torka ett köksbord eller bänk tyckte jag själv inte var helt bekväm rörelse då i början ;). Inget man kanske tänker på eftersom det inte är något lyft. Jag är också jättenöjd med Laser och estetik :).

2015, August 17 - 12:23
tuttar1992
tuttar1992's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Silver
Joined: 2015-03-17 15:51

Superbra operationsberättelse :) 

Annons
2016, November 9 - 18:43
Nikolinas
Nikolinas's picture
Offline
Last seen: 2 years 2 months ago
Silver
Joined: 2016-10-26 22:51

Vilken bra upplevelse du verkar haft! Blir att inskaffa eltandborste nu, Skulle aldrig tänk på det själv :)

Annons
Annons
Annons