Annons

Bröstförstoring aug 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Jaggero

Jaggero's picture
Jaggero

> 28 år, 178 cm lång, 71 kg.
> Konsultation 20 mars, Maximilian Otte, Akademikliniken: 300 CC bakom muskeln, motiva
> Konsultation 19 maj, Patrik Höijer, Nordiska Kliniken: 425 CC bakom muskeln, motiva
> Opererade 13 aug hos Patrik Höijer. OP-berättelse här: https://www.plastikoperationsforum.se/operationsberattelse/brostforstori...
> Storlek innan: 75B
> Storlek efter: 70F
> Önskat resultat: naturligt utseende med "skidbacke".

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 13 August, 2018

Hej på er! Jag har med nöje och stor nyfikenhet läst mångas operationsberättelser innan det var dags för min egen operation. Även om de flesta beskrev i princip samma händelseförlopp så slukade jag allt med hull och håll. Kanske är det också därför jag vill berätta om min upplevelse, för att någon annan är likadan som jag var strax innan jag gjorde min bröstförstoring.

Jag bokade operationen i maj och opererades i augusti, tidigare idag. Under hela sommaren har jag varit väldigt ambivalent kring operationen och även om jag hela tiden var längtat rejält och verkligen velat göra den så har jag haft tusen olika känslor och tankar som har oroat mig. Jag vill bara berätta att det är fullt normalt, att vi är flera som har funderat högt och lågt kring operationen och inte bara känt "Yes, äntligen är det dags!". Jag har t o m känt mig 'elak' mot mina tuttar för att jag vill göra om dem... Många känslor, med andra ord.

Igår kväll hade jag bytt sängkläder, lagt fram allt inför morgondagen och tog min första dubbeldusch med Descutan. Jag duschade med öronproppar för att lösningen inte skulle komma in i hörselgången - tips! Har läst att om man sover med någon ska även denna duscha med Descutan men så gjorde inte vi, något som tyvärr sabbade min nattssömn. Jag var så spänd inför morgondagen och i mellanläget mellan att vara vaken och att sova så oroade jag mig över att jag hade fått hans bakterier på mig och att det skulle sabba operationen. Vet inte hur farligt det är eftersom jag ju duschade på morgonen efter med men ändå... :)

Imorse klev jag upp vid 06:55 och drack några klunkar vatten. Skulle fasta från kl 7 så jag passade på innan :) Tog min dusch, klädde på mig en ren klänning och åkte iväg till kliniken. Var på plats 45 minuter innan. När jag kom dit var jag själv och receptionisten var så trevlig. Jag hade glömt att ta med mig patientsamtycke så det skrev hon ut ett nytt till mig på plats. Jag betalade också för 3 år trygghetsgaranti, tycker det är småpengar när det handlar om en så stor operation som detta. Sedan fick jag sitta ner och vänta i några minuter innan hon bad mig följa med till omklädningsrummet. Där bytte jag om till morgonrock, tofflor och hårnät och passade på att skicka lite bilder på min fina outfit och "gamla" tuttar till min kille, haha. Usch, här var jag ruskigt nervös och undrade om jag hade gjort rätt val. Jag vill ju göra tuttarna, men jag var så rädd att något skulle bli galet. Eftersom jag också var lite tidig så fick jag sitta i ganska många minuter och begrunda mitt beslut, hehe. Efter ett tag kom en sköterska in med "pre-medicin" som jag fick svälja ner med lite vatten.

Vid nio kom Patrik och hämtade mig. Vi gick in i hans rum och han fotade i olika vinklar och började sedan rita på mig. Kändes så oerhört märkligt, jag var inte alls bekväm där och då. Jag sa att jag ville ha 425 CC som bestämt och sedan fick jag sitta kvar i rummet innan Ove, narkosläkaren, kom in. Men under tiden satt jag och pillade lite på implantaten som låg på Patriks skrivbord och undrade hur i hela fridens namn jag skulle kunna få in 425 i mina tuttar... Haha.

Ove kom in och frågade hur jag mådde och hur det kändes och här började jag gråta lite lätt. Det var som att all spänning släppte. Jag har haft huvudvärk typ hela veckan och varit orolig för operationen, så det var väl därför... Jag berättade att jag var orolig över att vakna upp efter narkosen och få typ panik, men han lugnade mig och sa att jag kommer ha lite sömnmedel i kroppen fortfarande och vara lugn. Det är bara cirka 5 % som blir illamående efter narkosen med, så där kändes det lättare för mig.

Så gick vi in i operationssalen och jag fick lägga mig på britsen med morgonrocken över mig. Patrik kom in, tittade knappt på mig, sjuksköterska Eva sa hej och Ove började förbereda nålar. Här var jag väldigt obekväm, hade föredragit om alla hade varit lite lugnare och försäkrat mig om att det kommer gå bra. Men som någon i detta forum skrev; det kanske krävs att man är lite "kylig" för att kunna skära i folk, haha... Ove berättade hur det kommer att gå till med narkosen och det tog ett par sekunder innan jag somnade in. Har varit sövd tidigare men denna gång tog det längre tid, jag kände mig rätt full innan jag slöt ögonen hehe.

När jag vaknade låg jag på uppvaket och min första tanke, som jag också yttrade högt, var "Jag trodde jag låg på en solstol!" - det var nämligen en ventil ovanför min säng som lät lite grann och jag måste ha drömt om resan jag var på i somras där det blåste något oerhört, haha. Men känslan? Jag var lugn, GLAD, kände mig väldigt stolt över att jag vågade. Jag tyckte det kändes som en rejäl träningsvärk i brösten, framförallt uppepå brösten och mellan dem. Som ett "M" typ. Men jag hade inga problem att röra armarna. Visst, lite stel kanske men absolut inte så farligt som jag trodde! Klockan var 9:50 när jag vaknade förresten.

En glad sköterska berättade att allt hade gått bra och frågade om jag mådde illa. Inte alls. Var så nöjd där jag låg med ett duntäcke över mig och mina nya tuttar, haha. Jag låg och vilade ett tag, fick min mobil och meddelade nära och kära att det gått bra. Såg ner på tuttarna och kände "YES de är inga bomber!" - något jag också varit orolig över. Efter ett tag fick jag en bricka med frukost, var lite rädd över att jag skulle må illa men det gick bra så länge jag åt långsamt. Sedan låg jag och vilade i någon timme eller så. Det var hela tiden sköterskor i omlopp, så det kändes skönt att det bara var att ropa lite så kom det någon.

Sedan låg jag och vilade mestadels av tiden, fick hjälp att gå på toaletten då jag var rejält vinglig. Hade ganska låg puls och lågt blodtryck så först ville de ge medicin som skulle höja pulsen (lite hjärtklappning) men när jag berättade att jag också ska ta blodtryckssprutor så behövdes det inte (av någon anledning). Jag låg kvar ett tag och vilade, det var så skönt att inte känna sig stressad. Fick en extra morfintablett 12:30 då jag började få lite ont efter ett tag.

Vid 13:20 kom min kille och hämtade mig, då kunde jag gå utan problem och var väldigt glad. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra, är så himla glad och lättad! Har tagit en "vid behov"-morfintablett och ska göra det om några timmar igen. Planerar att ha ett jämnt flöde av smärtstillande medel de första dagarna, sedan trappa ner. Finns ingen anledning att ha ont om jag inte måste, så resonerar jag :)

Tuttarna då? Ja, de är rejält svullna och hårda - haha. Men de ser SÅ fina ut. Är så jävla glad över att jag vågade göra detta. Ligger i sängen med massor av kuddar i ryggen och har kompressionsstrumpor på mig med. Ska försöka gå en liten promenad senare ikväll, typ en kvart eller så. Hoppas natten går bra med, men jag tror det. Har ni några frågor så PM:a mig bara! :)

2018, August 13 - 17:04
Abk
Abk's picture
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Silver
Joined: 2018-08-12 22:14

Gud va skönt att få höra så mycket positivt om Patrik! Har precis bokat en konsultation hos honom i början på september... :D är riktigt spänd men alla verkar vara så himla positiva när de har varit på Nordiska Kliniken!

Har du några tips eller något man ska fråga - som du kommit på nu i efterhand att "det hade ju varit bra att fråga?"
Uppskattar alla tips :)

2018, August 14 - 09:47
Poolly
Poolly's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Silver
Joined: 2018-08-02 22:47

En fråga, får man se brösten innan man åker hem ? Där jag ska opereras så lindar dom brösten om jag fattat det rätt.

2018, August 14 - 19:23
Vonkan
Vonkan's picture
Offline
Last seen: 19 hours 15 min ago
Silver
Joined: 2013-11-13 20:00

Ååå stort grattis igen kram

Annons
2018, August 14 - 19:54
Daniela
Daniela's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2018-06-21 20:42

Stort grattis, läste med spänning din berättelse och hjärtat klappar hårt. Kul att det gick så bra. Håller tummarna att jag klarar mig genom OP dagen och blir nöjd över storleken :)

Hur gick det är sova första natten? Tänker på vanor att röra sig fritt. Får du ont när du gör typ en fel rörelse ?

2018, August 14 - 19:58
Daniela
Daniela's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2018-06-21 20:42

Vilken typ av Motiva är din implantat? Runda eller ergonomisk ?

2018, August 16 - 17:02
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Hej! Jag hade velat veta hur mycket "egen fyllning" jag hade, i CC alltså. Inte för att det hade spelat någon roll men det hade varit kul att veta. :) Även estimerad BH-storlek efter ingreppet. Hmm... vad mer... Jag frågade väldigt många frågor så jag vet inte om jag glömde någon. :)

Annons
2018, August 16 - 17:03
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Hej, ja det får man! Jag visste inte om det, så när en sköterska följde med mig till omklädningsrummet blev jag jätteförvånad när han sedan sa "Då ska vi bara se hur de ser ut" och knäppte upp framför spegeln, haha. Kändes SÅ märkligt, men kul!

2018, August 16 - 17:03
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Tack! Kram!

2018, August 16 - 17:06
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Hej, åh vad kul att du gillade den :) Det kommer säkert gå hur bra som helst! Jag har fortfarande lite ont, men mest att det spänner över hela bröstkorgen. Men s är det ju bara 3-4 dagar sedan jag gjorde brösten, så jag ska nog inte vara allt för otålig. Jag går promenader på dagarna, ett bra tips för att snabba på läkningen. Tyvärr gick första natten jättedåligt, jag la mig väldigt högt upp med överkroppen vilket gjorde att jag inte alls kunde sova. Framåt tidig morgon tog jag bort någon av kuddarna så att jag låg ner lite mer och då gick det bättre. Ett tips är att ta maxdos innan du går och lägger dig och sedan har 1-2 tabletter vid din sida + en vattenflaska så du enkelt kan ta mer smärtlindring om du vaknar. Jag behövde aldrig ta hjälp av min sambo för att ta mig upp, däremot drar jag vänster knä mot bröstet, knäpper händerna i knävecket och "slungar" mig upp med hjälp av höger ben. Då blir det som en hävstångseffekt utan att brösten gör ont. :) Jag har ergonomiska!

Annons
2018, August 16 - 20:56
Lirishi
Lirishi's picture
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Silver
Joined: 2018-01-19 09:54

Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Blir extra tacksam att du nämner detta:

"Jag har t o m känt mig 'elak' mot mina tuttar för att jag vill göra om dem... Många känslor, med andra ord"

För såna tankar kan jag också ha, speciellt kan jag tänka att jag har ammat tre barn utan problem och dom har ju då "tjänat sitt syfte" och fungerat jättebra till det som man faktiskt har brösten till.

Men jag vill liksom ändå ha tillbaka mina fylligare bröst från innan barnen och det borde man väl "få" vilja ha :)

därför e det skönt att andra har liknande tankar, att det är helt normalt att känna så.

2018, August 16 - 21:22
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Hej Lirishi, vad skönt att du kände så <3 jag har inga barn men kände mig ändå elak, hehe, och i början kände jag typ att jag svek mig själv och det jag tror på. Dvs att man som kvinna kan vara stark och ska trivas i sig själv UTAN att göra om sitt utseende.. Kändes som jag "föll för trycket". Men sen blev jag arg och kände att nej, vafan, jag har velat göra detta sen jag var tonåring, det här är helt och hållet mitt beslut och det är bara jag själv som väljer hur jag ska se på det. Och då väljer jag att känna mig stolt och lycklig :) Tycker du absolut har rätt att vilja ha tillbaka dina "gamla" bröst, känn ingen skuld eller dåliga tankar - vi måste få vara nöjda med oss själva med :) stor kram!

2018, August 17 - 21:15
Boobie2018
Boobie2018's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2018-07-24 22:34

Vad kul att läsa din berättelse! Hoppas verkligen min operation går lika bra och känner som dig efteråt! Jag räknar med smärta men tänker mig att det ändå är en positiv smärta som att föda barn! Har opererat blindtarmen och minns den smärtan och den var hemsk! Går ju inte att jämnföra men i alla fall!!

Annons
2018, August 19 - 15:12
Uggla
Uggla's picture
Offline
Last seen: 5 years 5 months ago
Silver
Joined: 2018-08-19 13:19

Ja precis så kände jag också när jag läste din operationsberättelse. Jag ska också träffa honom i september. Skönt att få en verklig berättelse med hela förloppet samt med dina olika känslor, som jag själv också upplever... Och så bra att du är nöjd, även om slutresultatet återstår att se.

2018, August 19 - 17:12
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Stort lycka till! Kan addera att jag hade väldigt svullna tuttar på kvällen och inte kunde sova, men första dagen gick verkligen bättre än jag trodde. Och idag, dag 7 ,känns allt mkt lättare! Så det går ofta fort! :)

2018, August 19 - 17:13
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Uggla, Tror det är vanligt att verkligen känna tusen olika känslor, Är ju såklart en väldigt stor förändring man gör :) Hoppas du blir nöjd med ert möte. Kram och lycka till!

Annons
2018, September 2 - 19:57
Jimena
Jimena's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2017-12-06 20:35

Vilken härlig berättelse!! Gud vad skönt att läsa dina tankar o just det där ’det är inga bomber!’ Det är nämligen min största rädsla. Haha.
Tack för att du delar med dig. Jag ska också till Patrick! Ska bli sååååå spännande/läskigt.

2018, September 3 - 22:11
Cammy
Cammy's picture
Offline
Last seen: 12 months 22 hours ago
Silver
Joined: 2018-08-21 18:05

Hej och tack för din berättelse. Som många andra skriver har jag samma tankar som du.
Jag har själv konsultation hos Patrik Höijer i oktober - efter lite ristest tänker jag 300cc. Ser att du haft en första konsultation med ungefär den storlek som förslag men att du sedan valt ett större implantat.
Vad var anledningen till att det blev det större?
Tycker själv det är så svårt att veta hur stort man skall ha.

2018, September 5 - 20:29
Hanna L
Hanna L's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Silver
Joined: 2018-08-22 11:29

Grattis!

2018, September 5 - 21:18
Lejoninnan
Lejoninnan's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Brons
Joined: 2018-05-14 22:33

Tack för din berättelse! Nu känner jag mig lugnare :) Kul att allt gått bra, jag hoppas det går lika bra för mig. Har op tid hos Patrik nu i sept. Pirrigt!

2018, September 11 - 14:36
Jaggero
Jaggero's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2017-08-26 15:49

Cammy, förlåt för sent svar. Jag får inga notiser när någon kommenterat här så om någon undrar ngt kan no skicka DM :) ja, Maximillian förslog betydligt mindre än Patrik. Men på hans 3D-bild såg det inte alls bra ut. På Patriks bild såg det mer äkta ut. Det var egentligen helhetsintrycket av klinik, mottagande och kirurgi. Läst mkt om Patrik med och kände mig trygg med honom. Så då vågade jag lita på hans råd om att ta större. Han sa tom 475 men det vågade jag inte. Idag känner jag att jag absolut hade kunnat ta 475 haha. Man får komma ihåg att man Inte är van vid stora bröst så det mesta känns stort... våga lita på din kirurg men det ska kännas rätt i magen med :)

2018, September 20 - 17:55
Venedig
Venedig's picture
Offline
Last seen: 4 years 10 months ago
Silver
Joined: 2018-08-30 14:14

Grattis! och tack för att du delade med dig. Jag ska också op hos Patrik.

2019, September 1 - 21:45
Ocr123
Ocr123's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2019-06-13 21:09

Tack för att du delade med dig :)

Annons
Annons
Annons