Annons

Fettsugning (kirurgi), Bröstförstoring okt 2019 - Akademikliniken - Stockholm Paolo Montemurro - Happy6819

Happy6819's picture
Happy6819

1 barn, 51 år, 169 cm, 70 kg
Bröstförstoring med implantatsbyte och Fettsugning av rygg
Konsultation Aug 2019 Paolo M, Akakdemikliniken Sthlm
Op 23/10 2019 Paolo M, Akakdemikliniken
590 cc Motiva Corsé bakom bröstmuskel
Strl före op: 75E eller 80D beroende på vikt
Strl efter op: Vej ej ännu

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 23 October, 2019

Jag tänkte beskriva min operationsdag från det att jag lämnar hemmet tills att jag kommit hem. Operationen jag ska göra innebär implantatsbyte från 400 cc til 590 cc (Motiva Corsé) och fettsugning av höfter och rygg.

Jag får skjuts av sambon in till AK vilket tog ca 30 minuter pga av rätt mycket trafik, trots tidig morgon. Jag skulle checka in senast kl 07:30 i recptionen. När det var gjort blev jag hänvisad 1 trappa upp till väntrummet. Där
hann jag knappt sätta mig förän min sjuksyster kom och förde mig till mitt rum för dagen. Allt gick väldigt fort i början. Jag fick först fylla lite allmän information om anhöriga som kan kontaktas och deras telefonnummer. Sedan bytte jag om till ett nattlinne, morgonrock, stödstrumpor och tofflor. Efter det var det dags för blodtryck, stick i fingret för att kolla HB-värdet och utprovning av sport-bh och gördel som jag skulle ha runt mage/rygg. En kort stund därefter kommer narkosläkaren in och beskriver själva förloppet och frågar om jag har några frågor att ställa. Väldigt trevlig man men lite "löpande på band" känsla - det var inte första gången han rabblade detta
s a s. :-)

Efter ca 30 minuter kommer min kirurg Paolo in med en kollega och frågar hur jag mår och berättar att vi ska gå till ett annat rum där han ska ta fotografier, mäta och rita. Han berättar också om min plats i kön och att han har en snabb op innan mig. När Paolo är klar är väl klockan ca 08:15. Jag ligger på mitt rum och surfar på mobilen. Sjuksyrran kommer in och jag får ta 4 tabletter (Alvedon och ngn annan smärtlindring). Kvällen innan har jag duschat 2 ggr med angiven produkt från Apoteket men p g a av att jag ska göra en fettsugning OCH bröstoperation behövde dom (sjuksyrrorna) tvätta mig igen. Syrran leder in mig till operationssalen vilket är ett väldigt stort och kallt rum. Där får jag stå helt naken med armarna på huvudet. Syrran har full operationsutrustning och säkerheten är rigorös. Hon har en tång med indränka bomullsbollar som hon tvättar HELA min kropp med. Jag är nervös och fryser så jag skakar. Syrran är jättegullig och försöker få mig på andra tankar. Till slut får jag lägga mig på den uppvärmda britsen och får en massa skynken runt vaderna, portar sätts i handryggen och "brickor" (kommer inte på namnet) lite är och där på överkroppen. Sedan kommer narkosläkaren in och sätter sig vid mitt huvud och börjar förbereda sömnmedel och bedövning som ska sprutas in via porten i handryggen. Han berättar hela tiden vad han kommer att göra och att jag snart ska få sova gott. En mask hålls framför mitt ansikte samtidigt som det första medlet sprutas in. Jag känner mig helt klar i knoppen och inte ett dugg påverkad. Andra medlet som sprutas in gör min syn lite suddig för några sekunder och sedan minns jag inte mer. Glömde fråga hur lång till operationen tog men minst 2-3 timmar. Jag har blivit sövd tidigare, men då under kortare tid, så jag visste inte hur min kropp skulle reagera idag. Jag minns att jag låg på uppvaket och att jag vaknade ömsom somnade om där inne några gånger. Jag hade lite ont i ländryggen så jag fick väl ngt smärtstillande intravenöst för värken försvann. När jag verkar hyffsat vaken blir jag erbjuden Nyponsoppa eller liknande vilket jag gärna tackade ja till. Sen somnar jag igen men minns när dom rullade mig tillbaka till mitt rum. Kl 1600 hade jag vaknat ordentligt och somnade inte om ngt mer. Har inte ont någonstans men det spänner lite i ena bröstet. BHn och gördeln gör det väl inte bättre för de sitter ju ordentligt hårt åt. Jag får min "frukost" bestående av kaffe, smörgås, yoghurt, chokladbitar och en liten färsk ros i en vas pryder brickan. Smakade riktigt bra! Det som nu återstår är att jag ska fortsätta vila för att sedan klara av att gå på toaletten. Nytt HB-prov skall tas och Paolo ska komma in och prata med mig innan jag åker hem. Jag hade med mig min telefon, hörlurar och Netflix så jag satte på programmet 90210 som handlar om plastikoperationer i Beverly Hills, vilket jag inte var så sugen att titta på dagen innan. ;-)

Kl 18:30 får jag äntligen checka ut. En lång dag men som ändå gått snabbt. Sambon kom och vi åkte till Apoteket i Bromma Blocks, som har kvällsöppet, för att hämta ut föreskriven medicin - smärtstillande och inflammationsmotverkande. Natten har varit ok smärtmässigt men jag somnade kl 03 och har väl vaknat till en par gånger innan jag gick upp kl 08. Det känns bättre när jag rör på mig än att ligga stilla för länge.

Det var min story. Brösten ser bra ut och även ryggen där Paolo lyckas suga ut över 2 liter fett! Det trodde nog vare sig jag eller han. :-) Jag är väldigt svullen och vätskefylld, och har rejält med blåmärken efter fettsugningen. Jag får väl avvakta 2 veckor innan man kan få en känsla för det slutgiltiga resultatet.

2021, December 13 - 10:42
Nicolevonmec
Nicolevonmec's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Brons
Joined: 2019-05-06 18:58

Hej, har du några bilder på fettsugningen?

Annons
Annons
Annons