Annons

Bröstförstoring okt 2021 - Proforma Clinic - Stockholm Örjan Gribbe - LNS

LNS's picture
LNS

0 barn, 19år, 168cm, 52kg
Planerad bröstförstoring
Strl före op: 65c
Implantat som använts: Mentor Xtra smooth i High profile, vänster sida 380cc och höger sida 415cc

Konsultation: September 2020, Estetiska Institutet & Proforma Clinic
Genomförd operation: 26 oktober 2020, Örjan Gribbe på Proforma Clinic

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 26 October, 2021

Alla operationsberättelser på denna sida har verkligen hjälpt mig något enormt så jag ska dela med mig av min också.

Opererade mig på Proforma Clinic idag (26/10-21), kirurg Örjan Gribbe. Konsultation och operation på samma dag. Bröstförstoring med Mentors implantat. Runda, släta i Xtra-modellen med hög profil. 380cc i vänster bröst och 415cc i höger bröst pga väldigt ojämna bröst. Vänstra bröstet var ngn cm högre upp, hade mer vävnad, var smalare i bredden och hade mer en side-boob än högra. I princip hela min bröstkorg är sne, it is what it is!

Började dagen på Proforma 9.30, kom ganska exakt till tiden. Fick skriva på och läsa lite papper men fick väldigt fort komma in på ett rum. Fick ett eget rum, superskönt! Bytte om och vilade en stund tills Örjan kom ca 10.30 och hämtade mig för konsultation.

På konsultationen fick jag berätta vad jag ville ha, vilket jag även gjorde över telefon förra veckan. Jag hade i princip bestämt mig för Mentor Xtra i hög profil redan. Men fick prova Mentors ”vanliga” implantat i hög profil också. Kände på de olika implantaten, testade dem under en tight tröja och övervägde alternativen. Men slutade ändå med Mentor Xtra. Credd till Örjan som verkligen gav mig tid att testa olika och överväga olika alternativ, han var verkligen mån om att jag skulle bli nöjd! Vi bestämde oss för olika stora implantat då jag hade ojämna bröst som sagt, han skulle även försöka lyfta ena och sänka andra för att få mer symmetri. Han hade verkligen en plan för det, jag hängde kanske inte med så mycket men blev väldigt glad över att han ville fixa asymmetrin iallafall. Kanske inte blir kopior såklart, men ändå bättre än det såg ut innan.

Tillbaka efter konsultationen fick jag en infart i armen, vilket var lite problematiskt då mina blodkärl inte riktigt ville samarbeta. Det brukar de inte vilja göra heller, blivit så varje gång jag behövt en infart nu på senare år nämligen… Fantastiskt trevlig och lugn var kvinnan som hjälpte mig med det iallafall, kände mig otroligt trygg trots min extrema nålrädsla.

Fick vila en stund till innan det var dags. Otroligt skönt, hann sova och kolla serier vilket verkligen lugnade mina nerver. Runt 12.30 kom narkosläkare in med en liten mix av tabletter, det var Alvedon, långtidsverkande morfin och någon tablett mot illamående. Efter det vandrade vi iväg till operationssalen.

Nu var jag extremt nervös, började typ ångra att jag bestämt mig för att göra brösten. Var så rädd för smärtan efteråt. Men åter igen, FANTASTISK personal. Det var två kvinnor där inne som båda bara lugnade mig, höll min hand och stöttade mig tills jag somnat. De var så lugna, trevliga och förstående. Kände mig så trygg i deras händer!

Efter operationen vaknade jag runt 14-14.30 helt skakig, frös något enormt och hade ont i brösten. Tror att det bara var att medicinerna som hållit mig sövd började gå ur men fick iallafall morfin. Fick sova en stund till och sen gå tillbaka till mitt rum. Väl inne på rummet fick jag en fantastiskt god macka, en kopp kaffe, ett glas apelsinjuice och ett glas vatten. Åt dem gladeligen, hade aptit och mådde bra trots narkosen.

Efter att ha fått något i magen kändes allt bättre. Slutade skaka och frysa, smärtan slutade i princip helt. Kändes som träningsvärk bara och jag var verkligen pigg som att det vore vilken dag som helst. Blev lite borta av morfinet ett tag, men inget värre än så. Fick gå på toa, göra lite stretchövningar och röra på mig lite. Inga problem alls.

Nu har jag sovit en stund med podd i öronen, ringt runt till lite kompisar och familj för att ge dem uppdatering. Måste säga att jag hade förväntat mig att ha ONT av detta, jag kan inte påstå att jag har ont. Känner av det men det gör verkligen inte ont. Det hade jag såklart förväntat mig! Så himla skönt, märker knappt av att jag varit under narkos, glömmer liksom bort att jag gjort brösten för att det knappt känns. Har sen jag vaknade efter OP bara tagit Alvedon också ska försöka skippa morfinet förutom när jag ska sova. Gillar inte känslan av att ha morfin i kroppen, har hellre lite ”ont” då.

Jag kan inte med ord tacka personalen nog för hur de behandlat mig idag. Varenda människa på kliniken är GULD värda. Så trevliga, så hjälpsamma, så förstående och det märks att de bryr sig om mig. Både att jag ska må bra, att jag ska känna mig trygg och att jag ska bli nöjd. Vilket jag sannerligen är, kan inte riktigt uttala mig om resultatet än men upplevelsen iallafall!!

Kan rekommendera Proforma från hjärtat verkligen och då har jag besökt många kliniker och sjukhus innan. Har blivit sövd, opererad och behandlad fler gånger än jag hunnit med att räkna. Ingen annan har ens varit i närheten av nivån på Proformas personal.

Fortsätter skriva här imorgon och tänker att jag ska uppdatera hur det går under första veckorna också. Hoppas att det kan hjälpa någon! Ber även om ursäkt om texten skulle vara lite rörig, vaknade för inte så många timmar sen, kanske är lite övermodig som skriver nu ??

Uppdatering 27/10 kl 04.07
Mår fortfarande bra men har svårt att sova, främst för att jag är van med att sova på mage eller sida. Fick morfin till natten då jag hade mer ont (ca 21.30), sov så gott till ungefär 01.30. Varit vaken sen dess men inget jag lidit av, tagit en sväng på toa, kollat lite serier och kört mycket bröstgymnastik. Fortfarande fascinerad men också tacksam över att jag inte har mer ont!

Uppdatering 27/10 kl 11.12
Mår fortfarande bra och smärtan är inte värre. Har fått lämna kliniken och sitter på en buss hemåt, beräknas ta cirka 5h och 30min totalt. Blev stressigt ut från kliniken, efter frukost somnade jag en stund och vid 8.30 kom en sköterska in och ville att jag skulle klä på mig och lämna rummet typ direkt. Hade lite svårt att klä på mig men är rörligare än jag hade väntat mig, glömde lite grejer i stressen också. Fick hämta ut smärtstillande på Stockholms central. Tips är att be någon hämta ut detta innan åt er, inte jättekul att leta efter apotek med rätt medicin när man bara vill hem och vila. Fått information om att jag ska ha BH på mig dygnet runt första veckan och bara om nätterna andra veckan. Därefter återbesök, vilket inte är bokat ännu. Men ska ringa Proforma i eftermiddag och boka in det. Fått se brösten utan BH, sitter som förväntat väldigt högt och är svullet. Men är trygg i att slutresultatet kommer att bli väldigt bra och längtar till det!

Uppdatering 28/10 kl 10.30
Första natten hemma klar! Under kvällen igår duschade jag själv, lyckades klä på mig, käkade sushi och slappade. Verkligen inga problem alls. Har en brännande känsla i höger bröst nu men annars ingen mer smärta!

Uppdatering 28/10 kl 19.40
Har idag varit iväg och handlat mat, shoppat lite myskläder och promenerat mycket. Inga större problem, lite svårt att nå sakerna högst upp på hyllorna i affärerna men inget som inte kunde lösas med en pall eller hjälpsam personal. Brännande känslan har försvunnit under dagen, tar nu bara Alvedon som smärtstillande och det är inga problem. Tog senast tramadol vid bussresan igår (27e, ca 10 på morgonen). Planerar ta det igen till natten, men enbart för att jag har otroligt ont i ryggen av att sova bara på rygg. Igår natt vände jag mig gärna till sida medans jag sov, vilket inte är så bra som jag förstått det. Känns dumt att chansa! Så glad och tacksam för att det inte gör mer ont än såhär, hade förväntat mig SÅ mycket värre!

Uppdatering 3/11 kl 11.00
Nu har det gått en vecka och allt känns toppen! Tar Alvedon regelbundet fortfarande, tramadol om nätterna. Igår var första dagen utan BH, känns skumt men ändå okej! Blev ganska kaos efter min operation då jag fick åka runt halva Sverige, mycket resande långa sträckor och krångel med packning. Men upplevde inte att brösten tog något stryk av det. Läst att många upplevt att de inte haft någon aptit efteråt, ett problem jag inte haft alls! Varit superhungrig. Jobbar i stall och har gjort sedan dag 5. Inte varit några problem. Har inte lyft tungt eller gjort något superansträngande, men rört mig mycket och fått frisk luft. Skönt att komma på andra tankar bara! Skulle hittills säga att jag haft en väldigt lugn och trevlig operationsupplevelse, verkligen inga problem! Återbesök är nu bokat prick 2 veckor efter OP.

Uppdatering 9/11 kl 17.50
Nu har det gått två veckor och jag har varit på mitt återbesök. Inte haft några som helst problem med brösten, då har jag ändå jobbat och varit på fester m.m. Inte druckit alkohol såklart, men än dock. Inte tagit det jättelugnt direkt. De sa även på återbesöket att allt såg väldigt bra ut, ärren hade läkt superfint. Implantaten satt lite olika högt upp nu, men de skulle fixa sig själva med tiden. Om inte annat sa Örjan redan innan OP att han skulle korrigera om det blev ojämnt, detta då jag hade väldigt ojämn bröstkorg till att börja med. Fick efter återbesöket springa till en underklädesbutik som de rekommenderade. Köpte med mig en sport-bh och en bralette. Rekommenderades att använda braletten mest då mina bröst behövde falla ner mer än de redan gjort. Ska fortsätta sova med behandlings-BH eller ett tight linne, tydligen rekommenderas det att alltid göra det. Så detta blir säkert superbra!

Uppdatering 16/11
Nu har det gått 3 veckor med brösten och jag älskar dem mer och mer för varje dag som går! Blir mjukare, ser mer naturliga ut och faller mer på plats. Börjat sova på sida varje natt, ibland även på mage. Lite obehagligt med mage fortfarande men ingen större katastrof. Känner inte av dem under dagarna om jag inte typ sträcker mig högt upp då ärren gör sig påminda, men har inte och får inte över huvud taget ont och allt verkar läka som det ska! Superglad att jag gjorde detta för mig själv och är så nöjd med jobbet och supporten från Proforma.

Uppdatering 6/12
Nu har jag haft brösten i ca 6 veckor och jag är så nöjd! Lever mitt vanliga liv, inga som helst komplikationer. Fått BH-storlek 65F vilket känns lagom. Börjat komma igång med lättare pass på gymmet och ridning, känns inte konstigt. Mycket nöjd!

2021, October 27 - 06:46
Sandras egna
Sandras egna's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2013-08-06 14:41

Tack för din berättelse.
Några frågor gällande bh-n du fick på operationen: hur länge måste du ha den, när får du byta till vanlig bh?

2021, October 27 - 11:22
LNS
LNS's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-10-06 10:29

Måste ha den dygnet runt nu första veckan sen blir det bara nätterna fram till återbesök. Örjan lägger enligt sjuksköterskan alltid implantaten lite högre, så det är egentligen för att de ska få sjunka ner andra veckan. Är sjukt taggad på att slippa ha den hela tiden dock, den är inte bekväm! Är för obekväm utan BH med tanke på att mina nippels är rätt utåtstående så lär köpa en tunnare BH till nästa vecka, hoppas att jag får fortsätta med den efter återbesök sen!

2021, October 28 - 12:34
Tillytrotter
Tillytrotter's picture
Offline
Last seen: 4 weeks 1 day ago
Brons
Joined: 2021-10-27 21:59

Tack för att du delar med dig.
Ska till Örjan den 2 november.
Så skönt att läsa din berättelse ❤️

Annons
2021, October 29 - 02:21
LNS
LNS's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-10-06 10:29

Vad kul att du uppskattar den! Lycka till på din operation, håller tummarna för att det går lika bra som min gått!

2021, November 2 - 08:38
Tillytrotter
Tillytrotter's picture
Offline
Last seen: 4 weeks 1 day ago
Brons
Joined: 2021-10-27 21:59

Är på plats på Proforma nu o väntar på Örjan

2021, November 3 - 11:13
LNS
LNS's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-10-06 10:29

Vad kul! Lycka till!!

Annons
2021, November 17 - 22:40
Tildalina
Tildalina's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-05-26 09:25

Hej!
Får jag hoppa in o fråga dig! ?
Är själv hästtjej o har tre ponnysar, o sköter en hel del markservice så som att packa hö, lägga ut hö, bära hökassar o fylla vatten.
Hur har du gjort när du började jobba efter 5 dagar? Jag kommer nog inte att komma ifrån hökassarna som måste packas o bäras ut.. Kan jag göra det efter 5 dagar? Om jag bär kanske en i taget o väldigt försiktigt?
Vattenkannor skulle jag kunna ta i skottkärra.
Har du några tips från en hästtjej till en annan? Ska opereras på tis! ?

2022, March 14 - 19:32
Hoppetossa89
Hoppetossa89's picture
Offline
Last seen: 12 hours 7 min ago
Silver
Joined: 2022-03-13 12:48

Så fint att få läsa din berättelse, tack för det! Lutar åt att jag vill operera mig hos Örjan! Är du nöjd?
Undrar också om det är vanligt att man får konsultation samma dag som op? Trodde att man alltid hade lite betänketid :)

2022, March 14 - 19:34
Hoppetossa89
Hoppetossa89's picture
Offline
Last seen: 12 hours 7 min ago
Silver
Joined: 2022-03-13 12:48

Men åh, förlåt. Haha! Du har självklart haft en konsultation innan och menade den slutgiltiga innan operationen! Sorry!

Annons
Annons
Annons
Annons