Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstoperation sep 2011 - Citadellkliniken - Landskrona Peter Cosmo - anonym

anonym's picture
anonym

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 12 September, 2011

Min kompis hämtade mig för några timmar sedan, från kliniken i Landskrona:) sitter här i hennes soffa, öm och dan, och hon får springa och ta hand om mig, hämta vatten, klia mig på ryggen, laga mat, klä på mig..! Ja hon är helt enkelt jättegullig!!

I allafall.. Kom dit vid kvart över 8 i går morse, jättetrevligt bemötande i receptionen, och blev sedan visad till mitt rum, som turligt nog blev nr 13, som jag ville ha och skojat om innan, hehe, då jag läst att det hade finast utsikt.. Utsikten var verkligen fin, 2 fönster, ena ut över en fin strand med grönområden, och det andra ut över det blå glittrande havet.. 

När jag blivit visad till rummet, provade vi ut lite bh:ar och gördlar, sen var det dags för mig att duscha i sån där antibakteriell sprittvål. Hade väl förväntat mig att få vänta en stund efter, men hann bara sätta på mig morgonrocken och skulle precis ringa mamma, innan hon kom och sa att det var dags för mig att åka ner till narkos.. Okej okej, nu fan är det dags tänkte jag.. Ska jag rymma? Haha jag var verkligen jättenervös! Kommer iallfall ner dit, går förbi några andra patienter som ligger på uppvaket, blir ännu mer nervös då!! Träffar narkosläkaren, som för övrigt var trevlig, lung och sansad, och en sköterska, får en nål i armen och en sån där blå badmössa över håret.. Narkosläkaren får mig att bli väldigt lugn och jag känner mig trygg och säker i deras händer.. Han förklarar tydligt vad det är han sprutar in i kanylen (nått för illamående efter operationen), och säger att nu var det dags för sömnmedlet.. Han frågade om jag kände mig snurrig, men det gjorde jag inte.. Det sista jag kommer ihåg är att jag säger, "men hallå, det här verkar ju inte, känner mig helt fuuulllllt noormaa" sen började ögonen gå i kors och jag måste ha somnat, hahaha..

 

Vaknar upp några timmar senare, av att en supergullig sköterska tar min hand och säger "hur mår du lilla vän?".. Svarade att jag faktiskt mådde bra, men var lite smågroggy.. "Är det gjort nu eller?" frågade jag, och det var det ju givetvis sa hon, och allt hade gått bra.. Piijhuu!

Efter bara några minuter fick jag åka upp till mitt rum, med den fina utsikten, där jag upptäcker att vädret mulnat på sig som attan.. Jag såg inget hav längre, allt var bara vitt och dimmigt, doooh!!! :/ Men men, hade inte direkt legat där ändå och tittat ut iallafall, var ju supertrött.. Ringde alla oroliga själar där hemma och talade om att jag mådde bra, och allt verkar ha gått bra.. Just här har jag lite suddigt minne, var ju nästan direkt när jag vaknat, men någonstans här kom en annan jättetrevlig sköterska in (korthårig, typ Ullrika eller någonting..?), gav mig smärtstillande och hjälpte mig sätta på tvn och gå på toaletten.. inte det skönaste att sätta sig upp, men vad gör man inte..! Frågade om jag inte kunde få kateter, haha, så jag slapp gå på toa, men nej, icke, tyckte hon och skrattade..

 

Sen låg jag ett tag, försökte sova, kollade på tv, fick smörgås och te och lite sådär.. Kunde inte somna, så slutade ens försöka.. lite besviken över att hela jag var täckt med både kompresser, tejp, bandage och sån här gördel (tajt som fan).. såg ju ingenting!! :( tog lite bilder över buken och brösten, bara för att se formen liksom, både innan och efter i liggande läge i sängen. - VILKEN SKILLNAD!! blev superglad.. Nu såg man ju en midja, som var platt och fin, till skillnad från innan dä det hängde hud både här och där.. Bilder kommer absolut upp när jag fixat in dem i datorn hemma och så :) 

 

Hade problem med att somna, och det gjorde väldigt ont varje gång jag skulle gå på toaletten, men i övrigt mådde jag bra och så. Lite oorolig blev jag när jag upptäckte blod/varpölen som var på draglakanet där jag legat! Ringde direkt på sköterskan  som sa att jag kunde vara lugn, att det var ganska lite mot vad det kunde vara, (utblandat med bedövningsvätska)  och kom från fettsugningshålen på ryggen.. Visst inte ens att han gjort det, så det blev lite av en överasskning, haha.. När han kom in senare på kvällen och sa att allt gått jättebra, att jag blödigt väldigt lite, och att han själv blev nöjdare med resaultatet av vad han först trott, blev jag mycket glad! :) då berätade han även att han sugit bort ca 1,2 kg från rygg och midja, och tagit bort överskottshud från buken på ca 1,9 kg, om jag inte minns helt fel. Han hade även lagt in 440cc i vardera bröst, mellanprofil, som just nu ser enorma ut för den delen.. Min kompis fick en chock när jag tog av mig bhn framför henne.. Nu ser dem ut som E-kupa, men han sa att när svullnad och allt lagt sig så kommer det bli en normalstor C-kupa.. precis vad jag ville ha!

Är verkligen super nöjd än så länge, och hoppas att det går bra i fortsättningen också, och att inga komplikationer uppstår!! :) Som sagt, ska fixa bilder så fort jag kommit iordning och så.. ska be någon hjälpa mig fota nu när jag ska duscha första gången också! :)

Spännande, spännande...! :)

2011, September 13 - 21:15
Miiikaela
Miiikaela's picture
Offline
Last seen: 12 years 1 month ago
Silver
Joined: 2011-06-04 23:17

Åh kul att höra att det gick bra=) Jag opades idag på citadell=)=) La in 410 MP+ och jag älskar dom redan=)

Annons
Annons
Annons