Annons

Näsplastik 20130123 - Akademikliniken - Malmö Jonas Röjdmark

Lucifer's picture
Lucifer

40år, 4 barn, 172cm,70kg
Konsultation, Jonas Röjdmark, Akademikliniken i Malmö 121214. Supernöjd med efterbilderna.
Op den 130123;-)

Har man tur behöver man inget vett!

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 23 January, 2013

Allt gick så fort från det att jag stod utanför AK för rådgivning. Kände direkt att jo, det här vill jag göra. Jonas fotade mig direkt jag kom in i rummet och sedan fick jag berätta varför jag var där. Jag har ett litet huvud, med ett litet ansikte, men jag har mycket som är förmycket så att säga. Jag har fyllig mun, höga kindben, stor köttig näsa. Men jag kan leva med det mesta, men näsan har jag lidigt med många år. Många komenterar den, ofta med lite humor, men det känns ju inte så kul för mig ändå. Jag förklarade för Jonas att jag ville ha en mindre näsa, kortare näsborrar och mycket mindre tipp. Han gjorde en bild, den var helt fantastisk. Så jag tog den första bästa tiden som de hade ledig, den 23/1! Ringde min sambo, berättade att jag hade blivit så nöjd med efterbilden och berättade även att det skulle kosta 47 500kr. Inga problem, taget tycket sambon. Ordnade tio dagars ledighet på jobbet och berättade för arbetskolegerna vad jag skulle hitt på. De tog det förvånansvärt bra, jobbar som ända tjej med ett gäng med killar!
 
Dagen innan op så duchade jag, på morgonen duchade jag...kändes konstigt att gå ut ur huset och känna mig som ett rivjärn, jag var så torr i ansiktet.
Jag hade inställningstid kl.10.00 men klockan var närmare 11. innan jag kom in och fick byta om. Fick bara behålla trosorna. Och sedan fick jag en blå morgonrock, blåa tofflor och ett par stödstrumpor. Blev visad till ett rum med där tre andra tjejer låg någon, var färdig opererad, någon hade fått dropp och sedan kom jag in som helt ny. Låg och tittade på tv, läste lite tidningar. Tillslut fick jag dropp, jag också. Klockan började närma sig två innan narkosläkaren kom och pratade med mig, sedan kom Jonas och jag fick följa med honom in på hans rum och så blev det lite nya foton och så gick vi igenom vad som skulle göras igen. Jag skojade lite och frågade om han sovit bra och om han var på topp, jo han var på topp och han skulle se till att göra sitt bästa. Tio minuter senare, får jag ett hårnät och för gå in i operationssalen. Jag fick lägga mig ner. Säga mitt personnummer och säga vilken operation jag skulle göra. Poängterade att jag skulle göra vid näsan, och att jag inte ville vakna upp med sillisar eller annat smått och gått;-)
Jag fick syrgas och somnade direkt, hann inte ens bli yr.
Jag vaknade av att någon sa att jag skulle koncentrera mig på att andas och att de tajpade en syreslang under munnen på mig. Jag hade inte ont, jag mådde jättebra oc fick en påse med ärtor att lägga på ögonen. Efter en timme så började jag bli rastlös, efter två timmar ville jag gå hem, jag fick en smörgås, lite druvor och saft. Sedan fick jag försiktigt sätta mig på kanten på sängen innan jag fick resa mig upp. Allt gick bra, jag kunde gå på toa själv och sedan följde en sköterska med mig till omklädningsrummet för att byta om. Jag ringde till sambon för att han skulle komma och hämta mig. Satt i väntrummet tills det att sambon kom upp. Skulle sedan gå ner två trappor men det blev för mycekt, nu blev jag yr, fick sätta mig ner i trappen och vila. På vägen hem i bilen började jag må illa, men kräktes aldrig.
Under hela tiden så tog jag foton på mig själv, kul att ha i efterhand.
Måste säga att all personal var helt fantastisk!
Det är så spännande, nu har det gått fem dagar sedan op, jag har fortfarande blåmärken runt ögonen. Överläppen är fortfarande stel, kan bara dricka med sugrör. Ett tips till alla som ska operera sig är att köp en påse ärtor och lägg i små påsar, packa dem inte för mycket, och det är bra med flera påsar så att man kan yta ut dem efter hand.
Jag kan fortfarande inte andas alls genom näsan, vågar inte pilla;-)
Jag är så glad att jag äntligen har gjort en operation, en önskan jag haft sedan jag var i fjortonårsåldern. 
 
Nu har det gått en vecka och jag ska tillbaka för att ta bort gipset.
Jag får komma in omgående och får lägga mig ner, sköterskan börjar med att försöka göra rent mina näsborrar, men gipset sitter så hårt mot dem att det är omöjligt, Hon sprutar in lite kokssaltlösning som rinnner ner i min hals, och så börjar hon lirka på gipset, det sitter sten hårt. Hon drar och drar, i trettio minuter håller hon på. Jag tror att min näsa ska trilla av. Till slut tycker jag hon ska prova att blöta upp gipset lite.Tillslut efter mycket svärande och smärta är det av. Jag får titta på min stackars näsa, den ser ut nästan precis som innan. Men jag förstår ju att det är svullnaden. Jag blir tejpad, och ska ha tejpen i en vecka. Går ifrån kliniken med världens gristryne;-) Nu hoppas jag på det bästa och hoppas att svullnaden börjar gå ner så sakta.
2013, February 18 - 21:34
happycolour
happycolour's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Silver
Joined: 2012-11-12 13:32
Hur går det med näsan? :)
Annons
Annons
Annons