Annons

Bröstförstoring maj 2013 - Gerlee Plastikkirurgi - Helsingborg * - glas

glas's picture
glas

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 9 May, 2013

Då var det dax för mig att äntligen få skriva en Operations berättelse.
operation utförd av Mary Knudsen. laugh
 
Dagen började 07:00 jag tog min andra dusch med Descutan,
väckte min bror och sa att nu åker vi, vi hade en bil resa i tre timmar att se fram emot! och jag fick självklart köra, men det gick bra!
 
10:30 var jag på kliniken som var planerat, dom hade nog ganska mycket att göra vad det kändes som. men betalade min försäkring och bröstbandet hos Johan 4500:- fortfarande inte nervös?
 
Sabina kommer till mig tar mig i handen och ber mig följa med (här lämnar min bror mig) vi går in i ett rum där jag får klä av mig allt utom trosor och ta på mig en jätte ful rock och en mössa. blush
lägger mig i en säng får täcke och en 1g Alvedon. sedan börjar hon gå igenom hur man känner efter och vad man ska tänka på.
 
Sedan sätter hon nålen, tyckte att hon var ganska mesig faktiskt hon förklarade att nålen var ett bi som skulle sticka mig och att hon sedan skulle sätta på vingar på den? (innan hade jag talat om för henne att jag var undersköterska) men men tänkte jag, vill hon förklara så här så varsågod. fick mitt dropp och väntade och väntade. 
 
Det låg en tjej bredvid mig som precis hade opererats, hon hade bytt ut sina inplantat efter 27år! och var på toppen humör! var uppe och gick sedan åkte hon hem. WOW tänkte jag! va lätt det går! 12.00 kom Sabina till mig igen och tog bort mitt dropp och sa att jag skulle få träffa Mary skulle bara ta min oxynorm först.
 
jätte glad och förväntansfull var jag, Mary börjar måla på mig och leder in mig i operations salen, där möter jag en annan kvinna (kommer er ihåg hennes namn, det var ett annorlunda namn.) hon knäpper upp min rock och tar på mig min SportBH som jag sedan ska ha efter operationen. (lite väl liten tyckte jag) lägger mig ner och sedan kommer Tommy narkosläkaren.
 
han frågar hur jag mår och jag talar om att allt är bra och att jag är glad av att äntligen ligga här men att jag inte är nervös än. då sa han att det kommer jag inte heller att bli,
(sedan börjar det klia något fruktansvärt på min näsa! vilket jag nu kommit på att det var oxynormen, kiss men mina armar var fast spända så kunde inte klia! hemskt var det haha) 
 
Tommy sprutar in något i nålen och klappar mig på kinden och säger att snart kommer du bli lite full och kanske göra bort dig, men det är det roliga för mig i detta jobbet. 
han bad mig tänka på något jag tyckte om, och då sa jag Thailand, så frågade han varför det var så bra. i nästa sekund så väcker dom mig och säger att det är klart?
 
jag tog på brösten direkt och började gråta och sa VAA! har jag bröst nu? sedan frågade jag om mitt blodtryck (antagligen trodde jag att jag hade svimmat) sedan skulle jag över på en annan säng, vilket jag tyckte att dom kunde gjort åt mig men jag fick gladerligen hoppa över själv så skrattade dom. (jag fick hjälp så klart för brösten släppte jag inte! haha) 
 
trött som tusan var jag! och ville sova. jag ringde runt lite och berättade att jag hade bröst och började gråta igen. detta var runt 13:40 det är lite luddigt här, 
men Sabina hade tidigare berättat om andningen att man skulle ta djupa andetag och det blev bara svårare och svårare så jag började få panik! då kom tillslut Mary och släppte på bandet! vilken lycka! jag kunde andas! hon som låg bredvid mig då hade heller inga problem och jag tänkte äh det släpper snart på mig med.
sedan gick hon också hem och jag tyckte forfarande att det var jätte jobbigt! och törstig som tusan var jag! Tommy kommer in och frågar hur det är och jag talar om att det gör ont då skrattar han och sa hade du räknat med något annat? haha så klart inte! men jag tänkte ju på dom andra tjejerna då.
 
Tommy hjälper mig upp och vi sitter och pratar lite sedan sa jag att jag ville till speglen och se brösten och då började jag gräta igen! fasen det var sant! jag hade fått bröst! skakig som tusan var jag också, eller det kändes så iaf, jag gick på toaletten men det hände inget. han hjälpte mig på med mina kläder och det var da för mig att gå, min bror kom och hämtade mig och vi gick till hotellet och allt var fortfarande jätte jobbigt. och det gjorde ont. jag vaknade varje timma/halvtimma den natten av smärta! vaknade även av att jag hade knäppt upp bandet! men hade nog inte legat så länge så det var bara att spänna och knäppa det igen. (Mary hade sagt att jag kunde släppa på det i 10 minuter OM det gjorde för ont!) 
 
jag hade återbesök kl 12:00 och berättar om vilken hemsk natt jag haft, och då sa Johan men du ringde aldrig?
nä vad hade han kunnat göra åt min smärta? då skrattade han och sa att jag var en av dom få som inte hade ringt när det blivit så. 
men han gav mig en oxynorm till som faktiskt hjälpte,
(man  fick med sig fyra tramadol och några alvedon) 
det tog tid innan jag fick träffa Mary men när jag väl fick göra det och hon släppte lös brösten så kunde jag andas igen! och tog några kort och sa att det såg bra ut, mitt högra bröst var ganska högt upp men hon sa att det lägger sig om någon dag (vilket det gjort) jag fick med mig ytteligare två oxynorm och sedan åkte vi hem.
 
vid 15:30 började göra så där jätte jätte ont igen så jag ringde dom och frågade vad jag skulle göra, då fick jag prata med Tommy och han sa att jag kunde ta en till oxynom, men jag vet inte om den hjälpte. 
 
  1. (operations dagen) hade jag hemska smärtor men det berodde nog dels på att bandet satt så jäkla hårt och att jag knappt kunde andas.
  2. kunde knappt lyfta armarna eller röra överkroppen för då strålade smärtan.
  3. vaknade varranan timma denna natten, tog mig upp på toaletten vid 05 känndes då som om att det högg i brösten (jag var själv) och så höll jag på att svimma på toa. låg i soffan hela dagen i hög läge.
  4. samma denna dagen låg i soffan hade hemska smärtor så fort jag rörde mig. 
  5. började upp och röra på mig, väldigt försiktigt då det spännde som tusan! 
  6. sov i sängen (dumt gjort) det tog mig två timmar att komma upp, tog smärt stillande vid 06 kl 08 kastade jag mig upp, i denna stund tänkte jag va fan har jag gjort? eller vad ska jag göra? det kan OMÖJLIGT göra så här ont! försökte röra mig så mycket det gick läste om stretching och försökte mig på det. man svettas en del också. antagligen av all frustration och tabletter? så jag duschade faktiskt, vilket var skit läskigt! jag hade jätte stora tuttar och magen ska vi inte prata om! hade inte kunnat gå på toa sedan dagen innan operationen heller! men det gick på kvällen.
  7. idag nu sex dagar efter operation känns det som träningsvärk. det gör inte ont på samma sätt som det gjort innan men klart det känns. när jag ska sova tar jag en oxycontin och alvedon och i dag har jag inte tagit någonting (än) jag är jätte nöjd iaf över att jag gjort det, trodde inte att det skulle vara så jobbigt som det vart bara. ärren har börjat klia också, det känns som om att sportBHn skaver i ärren, men men jag ringa kliniken i morgon och fråga om stygn och övrigt. 
 
Lång och hemsk berättelse. men jag hade bara läst fina underbara berättelser innan, så det blev som en käft smäll över denna smärtan!
men lycka till tjejer och hoppas inte ni kommer få samma smärta som jag! när resultatet är klart kommer jag säkert ha glömt detta hemska! :D 
 
450cc bakom muskeln, HP, Mentor, runda, texturerade.
 
 
 
 
 
2013, May 15 - 16:08
Idaalisa
Idaalisa's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-04-19 17:53
Ja tyckte om din berättelse blev helt rörd av den haha :P och kom på att vi hade lite gemensamt haha uskor båda två, fått bröst på samma dag lustigt :D
2013, May 15 - 18:40
Sebbzis
Sebbzis's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-05-02 11:56

Va kul att läsa, du skriver bra! Du Förmedlar verkligen din glädje. Härligt! Tänkte på er två imorse och undrade hur ni mår, men fick svar på det i tråden! :)

2013, May 15 - 20:40
glas
glas's picture
Offline
Last seen: 4 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-10-09 17:45
idaalisa, ja det var lustigt! men nu är det mycket bättre faktiskt men tänker fortsätta att ta det lugnt iaf!
 
Sebbiz, men tack! jag är dyslektiker med så däär gjorde du precis min vecka! funderade på om jag skulle skriva något eller inte, men sedan kände jag va fan folk måste få veta att 
vill man vara fin får man lida pin inget snack om saken haha! tänkte bara fråga om din signatur också med läkaren som ska operera dig angel
Annons
2013, May 15 - 22:10
Sebbzis
Sebbzis's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-05-02 11:56

Ja blev lite fel där... Får ändra det. Det märktes inte alls sv någon dyslexi där inte!

2013, May 15 - 22:24
Cakepop
Cakepop's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Silver
Joined: 2013-03-15 21:52
Oh vad kul!! Grattis!! Guuud vad jag längtar!! En eeeevighet till min op ju! (9 september!!)
2013, May 16 - 21:17
moon
moon's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Silver
Joined: 2012-10-05 11:51
Gud vad hemskt! >.< men glad att det är över nu och nu har du ett par förhoppningsvis fina bröst :)
Hoppas bara att det inte kommer göra så ont för mig... eller vad vet jag, jag är klen, kanske det gör mer ont för mig haha.. ser verkligen inte emot smärtan alls!
Annons
2013, May 17 - 13:44
glas
glas's picture
Offline
Last seen: 4 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-10-09 17:45
ja jag är sååå glad att jag kan lägga operationen bakom mig nu! haha
dom blir finare och finare för varje dag jag är så jäkla nöjd att det äbtligen ör gjort! ;D
2013, May 21 - 22:42
Carrooo
Carrooo's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-03-11 10:04

Bra skrivet glas!!!

2013, June 7 - 22:40
Spero
Spero's picture
Offline
Last seen: 10 years 1 month ago
Brons
Joined: 2013-04-01 12:15

Tack för din operationsberättelse.
Det är bra att få till sig att det faktiskt gör fruktansvärt ont. Möjliggör att jag kanske kan förbereda mig lite mentalt.
Hur gick det att åka bil dagen efter operation? Jag tänker främst på bältet!

Annons
Annons
Annons
Annons