Annons

Fettsugning (kirurgi), Bröstförstoring med eget fett dec 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Anonym (Övrig) - Sammmy

Bild för Sammmy
Sammmy

31 år, 165 cm, 56kg, 0 barn.

7/12 -20 fettsugning av mage, venusberg, höfter och rygg samt fettransplantation till brösten hos Marcus Ehrström, Nordiska Kliniken.

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 7 december, 2020

Här kommer mina ocensurerade upplevelser och tankar kring den fettsugning och fettransplantation till brösten som jag gjorde den 7/12 2020.

Innan operation
Var på konsultation för fettsugning och fettransplantation till brösten den 13/10. Det jag ville fettsuga var magen (bulan längst ner samt en valk under brösten är det som alltid stört mig oavsett vikt). Min läkare Marcus tyckte det fanns en del fett att ta på mina höfter också och han sa att det oftast är det som kvinnor blir mest nöjda med vid fettoperationer, att få en mer framträdande midja. Där och då lät det såklart bra. Vi pratade också om att fettsuga mina armar då jag har lite komplex för dem också. Marcus sa dock att det ofta är väldigt svårt att få till armarna bra men att vi ändå skulle preliminärbestämma det. Blir lätt att man liksom bara går med på allt läkaren säger när man sitter där för man tänker att han vet ändå bäst vad som blir bra. Innan min konsultation hade jag gått ner ca 13kg under året och jag sa till Marcus att jag planerade att gå ner lite till innan operation, kanske 4-5kg och frågade om det var bra eller inte. Det sa han att det bara var bra om jag gjorde det. Bokade in en operation till den 7/12 så jag skulle ha lite tid på mig att gå ner de där sista kilona som jag ville.

Operationen
När det väl var dags för operation hade jag gått ner ytterligare 7kg. När jag sa det till Marcus på operationsdagen blev han lite chockad och svarade typ "varför då?" och så frågade han sen om jag fortfarande ville gå igenom med operationen (medan han står och ritar på min kropp). Men vad ska man säga när man redan har betalat massa pengar och det är för sent att avboka och man står där halvnaken och blir ritad på? Gjorde att jag fick en klump i magen och kände mig väldigt osäker men när jag satt i omklädningsrummet sen och väntade på att bli hämtad för operationen så övertalade jag mig själv att det ändå var det här jag ville. Hade ju gått och längtat och väntat i så många månader (redan i början på detta år hade jag bestämt mig för att jag ville göra en fettsugning och fettransplantation). Vi kom också fram till att han inte skulle kunna få ut något fett ur armarna, men däremot tyckte han att han kunde ta lite på ryggen istället. När man är där inne med läkaren känner jag som sagt att jag har ett förtroende för honom och att han vet vad som blir bäst, jag litar på honom. Men såhär några veckor efter operationen får jag en känsla av att jag kanske har blivit övertalad att fettsuga mer än vad som egentligen var "nödvändigt" ur egen synpunkt...det var ju trots allt bara magen som störde mig. Men vill ju samtidigt att det ska bli ett jämt resultat över hela kroppen och se så naturligt ut som möjligt. För övrigt sa Marcus innan operationen att han räknade med att kunna sätta in 250ml fett i vardera bröst, men det slutade med att han satte in 350ml/bröst. Totalt fettsögs 2700ml.

Efter operationen
Hade ganska ont första veckan och tyckte väl inte att de smärtstillande tabletterna hjälpte särskilt mycket. Det som har varit jobbigast för mig är att jag absolut inte får ligga på sidan första månaden pga fettransplantationen till brösten. Jag sover normalt alltid på sidan, så att bara få sova liggandes på rygg har varit väldigt svårt för mig och jag har inte sovit särskilt bra under denna perioden. Att jag dessutom har fettsugit ryggen har också gjort att det inte varit särskilt behagligt att ligga på rygg heller. Sov de första dagarna med det där lilla skyddet på sängen som man får med sig hem ifall de vätskar någonting från ingångshålen men de gjorde de aldrig för mig som tur var. De hade också läkt fint utan några infektioner när jag var på mitt återbesök för att ta bort stygnen.

Har nu under de första veckorna haft väldigt svårt att vara utan gördeln, det ska man ju inte vara men t o m att öppna upp den kortare stunder har varit väldigt svårt för mig. Första gången jag knäppte upp den mer än för någon minut var när jag skulle byta plåster vid samtliga ingångshål, och höll då på att svimma. Så vågade mig inte på att duscha förrän ett par dagar efter jag varit på mitt återbesök för att ta av stygnen den 18/12. Duschade för första gången ca 2 veckor efter operationen och även när jag duschade så höll jag på att svimma flera gånger. Vet inte om det var för att jag då var utan gördeln en lite längre stund eller om det var för att jag höll på att ta på kroppen på ställen där den fortfarande var väldigt öm och saknade känsel osv. Men det var väldigt obehagligt så jag vågade mig inte på att duscha igen förrän häromdagen (31/12), då det gått drygt 3 och en halv vecka sedan operationen. Då kunde jag duscha utan att svimma och för första gången kändes det faktiskt ganska skönt att vara utan gördeln. Jag har fått instruktioner om att ha den dygnet runt i 3 veckor, sedan under dagtid i 3 veckor. Egentligen får jag sova utan gördel redan nu men jag väljer att fortsätta sova med den lite till.

På grund av att jag fettsugit både rygg, mage och höfter har jag totalt ingångshål på 8 ställen (eftersom varje ställe har två ingångshål), inklusive de två för brösten. Två stycken nere på magen, två stycken precis ovanför rumpan och två stycken mitt på ryggen. Det har varit väldigt svårt att plåstra om de 4 jag har på ryggen, framförallt de som är mitt på ryggen (sitter ungefär i höjd med bh-bandet). Har under v 3 börjat använda silikonstiftet på de ärr som är vid brösten, men de på magen har fortfarande sårskorpor kvar. Det ena ärret vid brösten ser väldigt fint ut, syns typ knappt, men det andra har blivit som en liten grop, så det syns ganska tydligt. Jag hoppas att det kommer bli finare med tiden men jag överlever ändå. De på ryggen ser ganska fina ut men det är som sagt väldigt svårt att komma åt dem med stiftet så hoppas att de kommer läka fint ändå. Ska dock vänta någon vecka innan jag börjar använda stift på de som är vid rumpan, tänker att jag gör det när jag väl börjar sova utan gördel. Vill inte hålla på att ta av den varje morgon och kväll annars.

Ryggen
Upplever att det område som gett mest besvär så att säga är ryggen. Var öm där längst och de första 2 veckorna gjorde det ont varje gång jag skulle lägga mig eller resa mig. Sen blev det bättre allt eftersom. Nu efter nästan 4 veckor har jag inte ont längre mer än om jag trycker någonstans, då känns det fortfarande ömt. Det stramar också ganska mycket på ryggen när jag tex böjer mig ner så man känner sig på något vis väldigt stel. Det som är absolut jobbigast är dock att jag är väldigt avdomnad på ryggen, ner mot svanken har jag nästan ingen känsel alls. Det är något som jag personligen tycker är väldigt jobbigt och obehagligt. Sen också efter drygt en vecka så började de klia väldigt mycket på kroppen, och nu efter nästan 4 veckor så kliar det fortfarande väldigt mycket. Det är väldigt jobbigt när det kliar på tex ryggen där jag inte har någon känsel, då hjälper det liksom inte om jag kliar där för kroppen känner ju inte det så det slutar inte klia och jag kan inte göra någonting åt det. Att det kliar så har också bidragit till att det varit svårt att sova. Resultatmässigt känner mig väldigt nöjd med ryggen. Vid en första blick ser jag kanske inte någon jätte stor skillnad men hur mycket jag sen vrider och vänder på mig så får jag inte någon minsta valk någonstans. Innan operationen hade jag helt klart en bh-valk och den är alltså som bortblåst nu. Däremot så såg jag den 31/12 att jag fått en mindre bula/ojämnhet vid svanken.

Magen
Magen har jag inte haft några större problem med, den har ändå känts ganska bra hela tiden. Men den är väldigt hård när man känner på den, och lite mindre känsel än vanligt. Såhär 4 veckor efter operationen ser jag en viss bula/ojämnhet ovanför naveln och själva bulan på magen som jag ville bli av med är inte borta helt, den är helt klart mindre än den var förut men den är fortfarande där. När jag böjer mig fram ser jag också att huden är väldigt rynkig. Men Marcus trodde att huden skulle dra ihop sig bra på mig så jag hoppas verkligen det blir så.

Venusberget
Fettsög också venusberget men såg först ingen skillnad alls där och då jag inte fick några speciella trosor att ha eller så blev jag först väldigt osäker på om han ens hade fettsugit där. Fick fråga på mitt återbesök och fick då ändå bekräftat att han har fettsugit venusberget. Men fick ganska snabbt blåmärken över hela könet och varit väldigt öm där. Sen efter ca 2 veckor fick jag en svampinfektion och även fått något slags skav i vecket mellan venusberget/könet och låren. Tänker ändå att det beror på att allting blir så instängt där i och med att gördeln klämmer ihop allting ganska bra. Men det har varit ganska jobbigt faktiskt och känns inte jätte kul att ha röd och irriterad hud med skavsår kring underlivet.

Höfterna
Har i nuläget svårt att säga så mycket om resultatet kring höfterna. Är dock lite mer öm där, precis som ryggen och känseln försvinner mer och mer ju närmare ryggen jag känner.

Brösten
Som jag nämnde ovan så fick jag 350ml fett insatt i vardera bröst. Det jag inte hade förstått innan operation var att brösten skulle vara väldigt svullna och väldigt mycket större direkt efter operationen. Naivt trodde jag att brösten mer eller mindre direkt skulle ha den storlek som de alltid kommer ha sen. Så jag fick mig en smärre chock när jag kom hem och såg mina enorma bröst. För jag vill inte ha stora bröst. Min önskan är att få lite större bröst, kanske gå upp en storlek (har idag A-kupa och skulle gärna ha en B-kupa. Dock har jag typ 80A då jag har ganska bred bröstkorg, så skulle ju motsvara en B-kupa på en mindre storlek) men inte så mycket mer än så. Vill framförallt att det ska se helt naturligt ut, därav att det är just fettransplantation jag varit intresserad av och valt att göra. Så jag fick ju verkligen panik när mina bröst väldigt mycket såg ut som två extremt onaturliga stora silikonbröst. Det satte igång tankar hos mig om vad sjutton har jag gjort egentligen och jag började väldigt snabbt få ångest och ångrade mig djupt att jag utsatt min kropp för detta, att jag förstört min kropp på detta vis. Nu vet jag dock att brösten troligtvis kommer krympa med uppemot 50% de närmaste månaderna. Efter 4 veckor kan de nu möjligtvis vara så att brösten har krympt en aning, men inte särskilt mycket, men jag är osäker på om de verkligen har krympt eller om det bara är jag som börjat vänja mig vid deras storlek. Den information jag har fått från sköterskorna är att jag kan förvänta mig ett hyffsat ungefärligt slutresultat efter 3 månader, så får se vad mycket som händer de kommande 2 månaderna. Försöker att inte ta på brösten alltför mycket men känner att de börjar kännas mer mjuka nu, i början kändes de typ stenhårda. Dock verkar det som att ena bröstet är mer svullet än det andra för jag tycker mig se en markant skillnad i storlek på brösten (ett bröst har alltid varit lite mindre än det andra men inte så att det varit direkt uppenbart). Men mailade kliniken om detta och de sa att det inte är någon risk att man får ett ojämnt resultat, men just att det kan vara så att det ena bröstets svullnad avtar senare än det andra och att det därför kan vara skillnad på storlek just nu. Tycker också den stödbh jag har är sjukt obekväm, den skär in väldigt hårt och ger mig röda märken på kroppen. Det kliar väldigt mycket också just kring bygeln. Mellan brösten måste jag ha en bit bomull för att inte bhn ska trycka och skava direkt mot bröstbenet för det gör så ont. Mina instruktioner var att ha stödbh dygnet runt i 4 veckor. Sedan får jag ha "vilken bh jag vill" enligt sköterskan på återbesöket. Men har mailat med kliniken och man ska ju inte ha något som trycker mot brösten de första 3 månaderna så ingen bygel-bh eller push-up bh tex. Så det där med "vilken bh jag vill" var tydligen inte helt korrekt. Det är dock aldrig något jag använder ändå, använder ändå alltid bara bygellösa bhar med lätt vaddering eller ingen vaddering alls. Så fr o m nästa vecka kan jag använda vanlig bh igen. Tänker dock att jag kanske ska sova med stödbh på iaf eftersom jag planerar att börja sova på sidan igen så kanske den kan vara bra att ha då för att ge brösten lite extra stöd.

Tankar kring operationen
Fick som sagt en rejäl dipp i mitten på andra veckan när paniken över brösten kom. Fick höra på mitt återbesök att det dock är ganska vanligt att man blir lite deprimerad när man slutar med de smärtstillande tabletterna så intalade mig själv att det delvis berodde på det också. Allting började kännas lite bättre igen sen efter jag varit på mitt återbesök. Innan operationen tog jag massa "Före" bilder på mina bröst, men jag tänkte aldrig på att ta bilder på resten av kroppen, för jag tänkte liksom att jag kommer ju ändå inte kunna se något resultat där direkt i och med att jag visste att jag skulle vara svullen och så efter operationen. Så på mitt återbesök bad jag att få de "före" bilder som Marcus tog på mig på operationsdagen. Dessa fick jag sedan mailade till mig under v 3. Då kom nästa dipp. För när jag såg bilderna på mig själv kände jag bara att så illa var det ju faktiskt inte som jag själv upplevt när jag tittat på min kropp eller i spegeln. Det jag såg på "före" bilderna var ju absolut något jag kunde leva med, det var ju inte särskilt illa. Så då kom ångesten tillbaka och tankarna om hur mycket jag ångrar att jag gjort det här. Jag tänker att jag har förstört min kropp, och varför har jag utsatt den och mig själv för detta trauma. Från början var verkligen mitt huvudsyfte att bli av med fettet på magen, Marcus frågade mig på operationsdagen vilket som var viktigast "brösten eller magen". Magen svarade jag då. Då tänkte jag att får jag lite större bröst på kuppen så är det bara en bonus. Nu försöker jag snarare lugna mig själv genom att tänka att om jag blir nöjd med brösten så har det varit värt det, att fettsugning snarare har varit ett "nödvändigt ont" för att få större bröst, och inte att jag gjort den för fettsugningens skull i sig. Och trots att jag nu lämnar den värsta perioden bakom mig, att jag snart kan börja sova på sidan igen (redan om ett par dagar faktiskt) , att jag då inte längre behöver ha den obekväma stödbhn, att det bara är några veckor kvar av gördeln och att kroppen sakta men säkert börjar återhämta sig så är det kanske nu jag mår som sämst psykiskt. Nu har rädslan över resultatet kommit. Tänk om ojämnheterna inte försvinner? Tänk om huden förblir rynkig? Tänk om kroppen kommer se värre ut efter operationen än före? Tänk om jag tappar allt fett från brösten? Just nu känner jag bara att jag saknar min gamla kropp, jag saknar att känna min kropp, jag vill bara att allt ska kännas som vanligt igen. Jag vill inte vara utan känsel, jag vill inte känna mig stram, jag vill inte ha en stenhård och bucklig mage. Jag hoppas att det inte tar alltför lång tid innan kroppen börjar kännas mer normal igen och att jag då samtidigt kan bli kvitt dessa hemska tankar.

4 veckor post-op
Har gått 4 1/2 vecka nu sen min operation och denna veckan började jag både sova utan gördel samt att jag slutade använda stödbhn. Det har gjort så mycket för mitt välmåeende! Brösten är dessutom mycket mindre svullna nu, känns mer mjuka och mer som vanliga bröst igen. Så skönt! Från att för ca 2 veckor sen tycka det varit läskigt och obehagligt att vara utan gördeln så längtar jag nu till kvällen då jag får ta av mig den. Har också märkt att den ojämnhet jag har på magen beror på att gördeln skapar ett veck mitt på magen när jag sitter ner som gör att det uppstår en liten bula precis nedanför detta veck. Men på morgonen när jag vaknar och magen har fått vara fri ett tag så syns denna bula knappt. Så jag hoppas verkligen att den kommer försvinna av sig självt ganska snabbt när jag väl slutar med gördeln helt. Har förstått att vissa får som en skum-gummi platta att sätta mellan magen och gördeln just för att undvika att detta ska se, tycker det är märkligt och tråkigt att inte jag också fått det. Är fortfarande lite orolig för att gördelns veck ska skapa som ett permanent veck på magen där även om ojämnheten försvinner.

Tänkte också börja massera mig själv denna vecka, införskaffade en massageapparat för celluliter som rekommenderats av användare här på forumet. Men sen säger sköterskorna på NK att de inte är något de rekommenderar, även om Patrik Höijer på NK har godkänt denna apparat enligt en annan användare. Blev nojjig av detta och osäker på hur jag ska göra så har börjat med att bara massera med händerna. Har ändå känts ganska skönt att liksom vänja sig vid att ta på kroppen igen och att det inte är farligt. Och har märkt när jag masserar ryggen att jag ändå har fått tillbaka lite känsel där vilken är en enorm lättnad, även om det går sakta. Upplever också att ojämnheten på magen blir lite mindre efter jag har masserat, men det kanske bara är inbillning.

Nu mot slutet av vecka 4 kom dock ett bakslag psykiskt då jag satt och läste igenom en lång gammal tråd här på forumet om fettransplantation till brösten. Väckte till liv alla gamla tankar och ångest och skapade också ny oro. Så många som pratar om vilken läkare som är bäst, Mattias eller Patrik (och i vissa fall även Magnus), men ingen nämner Marcus. Jag borde nog inte gått till honom, jag borde kollat upp detta mer innan och verkligen valt den bästa läkaren. Så orolig nu över mitt resultat eftersom nästan ingen verkar tala om Marcus som en bra läkare. Såg också att de pratades om att man vid fettransplantation kan få oljecystor bland annat...hade jag ingen aning om och det ger mig såklart massor med ångest. Framförallt att de kan skapa oro i framtiden när man gör mammografi och att de kan mistas för cancercystor och skapa onödig ångest och oro innan de har undersökts ordentligt. Och hur vet man om man har det? Vågar inte känna så mycket på brösten än, vill inte klämma på dem för mycket...men hur vet man om de man känner är oljecystor? Eller knutor eller vad det var någon annan nämnde..och när bör man börja oroa sig för det? Skäms nästan över hur oinformerad jag är och hur lite påläst jag varit innan denna operation...trots att jag haft ca 8 månader på mig att läsa på. Varit så otroligt naiv. Känner mig dum som har gjort detta med så lite kött på benen. Och ja...ni hör ju att ångesten är tillbaka. När allt precis började kännas lite bättre.

7 veckor post-op
Måste säga att det har hänt ganska mycket från vecka 4 fram till nu när det gått drygt 7 veckor. Någonstans mellan vecka 5 och vecka 6 ramlade jag ner i ett träsk där jag satt och granskade bilder på mina bröst extremt noga för att försöka kunna konstatera om och i så fall hur mycket de hade minskat den senaste tiden. Märkte själv klart och tydligt att de började minska efter 3 veckor och tyckte de kändes som att de fortsatte att bli mindre och mindre. Därav min djupdykning ner i granskningsträsket. Men det blev min räddning! För jag kom då fram till att brösten faktiskt inte hade minskat någonting efter vecka 5. Resultatet mellan vecka 5 och vecka 7 är identiskt. Det fick mig genast att må lite bättre. Sen började jag jämföra bilder på mina bröst före operationen mot hur de såg ut nu och OJ vilken skillnad! Upplever inte skillnaden som så stor när jag tittar på brösten och tänker på hur de känns, men det kan nog bero lite på att jag vande mig vid deras större storlek de första veckorna efter operationen. Men som sagt när jag ställde bilderna bredvid varandra insåg jag skillnaden. Det fick mig att må ännu bättre. Känner mig väldigt nöjd med resultatet och det var precis såhär stora jag ville ha mina bröst. Tycker dem är mycket fina och tycker det ser proportionerligt och naturligt ut till min storlek. Känner helt klart att resultatet på brösten har överträffat mina förväntningar. Även om det var det här resultatet jag önskade mig så var det inget jag vågade hoppas på. Mailade också till kliniken och frågade om vad som kan hända med brösten framöver som skulle kunna få dem att minska ytterligare då de inte minskat något på 2 veckor (I och med att jag tidigare fått information om att man kan se någorlunda slutresultat först efter 12 veckor). Fick då till svar att brösten mer eller mindre är klara nu, att de bara kommer mjuknar till mer. Men tveksam till om mina bröst kan bli så mycket mjukare än vad det redan är. Även om jag tar det med en liten nypa salt och tänker fortsätta vara lite försiktig med brösten ett litet tag till så är jag ändå hoppfull och tänker att de mer eller mindre nått sitt slutresultat nu, vilket känns mycket bra. 

(Kommer berätta lite mer om utvecklingen av själva fettsugningen lite senare)

2021, januari 2 - 16:28
Vonkan
Bild för Vonkan
 Offline
Senast sedd: 4 tim 42 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-13 20:00

Gumman det kommer årdna sig jag lovar jätte bra och detaljerad berättelse ❤️ mitt venusberg ska Patrik göra en bukplastik och fettsuga sen dra ner magen dit så jag hoppas att jag inte kommer få några ojämnheter och att resultatet blir så bra som man planerat ät bra å träna så kommer du må toppen kan du rekommendera nån bra kost? Kram kram på dig

2021, januari 2 - 18:36
Coco2020
Bild för Coco2020
 Offline
Senast sedd: 2 tim 38 min sedan
Silver
Medlem: 2020-11-16 21:41

Vilken bra berättelse! Kände igen mig i så mycket efter jag fettsugit armarna !! Och hur man blir möjligen kanske lite övertalad på konsultationen ... och pengarna .. och att man blir lite överväldigad av allt. Jag kan försöka lugna dig att precis alla symptomer du har hade jag och dom försvinner ! Kliet .. stramandet.. stelheten..ingen känsel när man vill klia etc. Det blev bättre när jag började med LPG - men jag tyckte det gjorde super ont att göra den ! Idag är armarna tillbaka - så oroa dig inte ! Tack för att du delade med dig - fortsätt gärna berätta hur det går :) och framför allt tack för att du är så ärlig ! Jag är nog som du ... blev överväldigad vid konsultationen , fick sen prislappen , kände att men sååå mycket var det inte jag hade räknat med som behövde fettsugas - jag har 2 problemområden ( en över magen - typ 2 små fettbullar ) och sen valk på rygg. Men när konsultationen sa att det skulle va bäst med hela ryggen , ryggplastik och hela magen ...Och sen bröstförminskning och implantat och hela kalaset skulle gå på 170 000 då svimmade jag lite ... för jag trodde inte att jag skulle behöva göra om hela mig! Så tack för att du var ärlig i din berättelse- fick mig att tänka om vad som var viktigt - det är brösten ... så jag satsar på dom och som jag berättat förut får jag ge träning och kost en vända till ! Men vem vet ... du kanske lägger upp super resultat om några veckor och då kanske jag ångrar mig ;) kram !

2021, januari 2 - 20:17
Sammmy
Bild för Sammmy
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-12-15 14:19

Tack. Vad kul att du uppskattade den :) Ska fortsätta uppdatera allt eftersom hur saker och ting utvecklas. Skönt också att höra att du också hade lite samma tankar och så som jag, att jag inte är helt ensam i att känna så. Alltså egentligen borde man förstå att de till viss del vill få en att fettsuga så mycket som möjligt då de vill tjäna pengar men man tänker inte riktigt så där och då utan mer som jag sa att det är ju läkaren som är "experten" så han vet ju bäst. Tyvärr har jag inte lyckats få någon tid för lpg förrän om typ 3 veckor. Men jag har köpt en sån där masseapparat för celluliter som jag tänkte börja testa i veckan, hoppas inte det gör alltför ont! Minns du ungefär hur lång tid det tog innan kliandet och det började försvinna och när du började få tillbaka känseln?
Jag tror det är viktigt att göra som du egentligen, att ta sig en tankeställare och fundera över vad som verkligen är viktigt och inte låta sig svepas med. Så om det nu blir så att du ändå bestämmer dig för att göra en fettsugning i framtiden så ska du definitivt stå på dig och bara göra de områden som du själv tycker, tycker jag :) Beror ju såklart lite på vilken budget man har också om man har råd att fettsuga lite allt möjligt "bara för att" eller inte ^^ Kram

Annons
2021, januari 2 - 21:45
Box11
Bild för Box11
 Offline
Senast sedd: 1 dag 1 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-12-07 17:59

Tack för din ärliga berättelse! Jag fettsög låren och transplanterade till brösten för drygt två veckor sedan, och blev nog lite chockad av hur påverkad jag blev av ingreppet. Jag känner igen en del av dina tankar - Var det värt det? Kommer jag att bli återställd? o.s.v. - men blir lite trygg av att du verkar tycka att det känns bättre nu? Fettsugning beskrivs som ett ganska enkelt ingrepp med relativt kort återhämtningstid, men jag blev faktiskt lite chockad över hur mycket det påverkat mig vad gäller rörlighet, känslobortfall etc.
Tack igen för din berättelse - jag håller tummarna för att du ska känna dig nöjd framöver, och att din kropp blir ”din” igen.

2021, januari 3 - 10:21
Sammmy
Bild för Sammmy
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-12-15 14:19

Tycker det är märkligt att det beskrivs som ett enkelt ingrepp med relativt kort återhämtningstid...en återhämtningstid på uppemot 6 månader vet jag inte om jag tycker är kort. Sen håller jag med dig. Tyckte jag var påläst innan och visste att man kunde vänta sig blåmärken och svullnad. Men att bli av med känseln och det strama och det stela har jag inte hört något om innan. Hade jag vetat det hade jag kanske tänkt annorlunda redan innan. Rent fysiskt går det ju definitivt åt rätt håll och har ändå hänt ganska mycket senaste veckan, dvs att kroppen känns mycket bättre. Psykiskt är ju en annan sak tyvärr...men hoppas också att du blir nöjd och att du inte behöver kämpa med samma tankar som mig.

2021, januari 9 - 02:02
Jmc
Bild för Jmc
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2020-11-22 01:48

Tack för din berättelse , så utförligt och bra 😊❤
Känner igen så mkt. Själv opererades jag veckan efter dig hos Marcus för fettsugning & fettransplantation till rumpan. Tyvärr så är jag inte helt nöjd och mår så dåligt av det att det inte blev som jag hade tänkt mig med kurvorna:( Men jag ska ha tålamod. Massageapparaten är väldigt bra, (köpt den själv efter att några som jag känner endast använt den efter sina operationer) Sköterskorna säger det eftersom dem själva rekommenderar Lpg som erbjuds på kliniken.

Annons
2021, februari 16 - 21:13
Hippyhips
Bild för Hippyhips
 Offline
Senast sedd: 1 dag 7 tim sedan
Silver
Medlem: 2021-01-05 21:48

Hej JMC!
Är du fortfarande missnöjd med resultatet? Jag ska göra liknande fast fett till höfterna...
Vad heter massageapparten du använder?

2021, mars 3 - 11:48
Sammmy
Bild för Sammmy
 Offline
Senast sedd: 1 dag 8 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-12-15 14:19

Hej JMC! Tack för din kommentar heart Undrar också hur du känner över resultatet idag? Om det känns bättre för dig? Själv mår jag fortfarande dåligt och ångrar mig så sad

2021, mars 21 - 06:33
Emm82
Bild för Emm82
 Offline
Senast sedd: 4 tim 29 min sedan
Silver
Medlem: 2021-02-01 07:40

Tack för din berättelse Sammmy, tråkigt att du ångrar dig. Vilket är det du ångrar, brösten, fettsugning eller båda delarna? Ska ha i åtanke att inte falla för frestelsen att låta mig övertalas att ta fler områden än vad jag tänkt från början. Hoppas verkligen att du ändå kommer att bli nöjd tillslut!!

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons