Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstlyft sep 2014 - Art Clinic - Uppsala Anders Liss - Måndag

Måndag's picture
Måndag

4 barn, 49 år, 168 cm, 54 kg
Strl före op: 75B
Konsultation Anders Liss, Art Clinic
Op 29/9 Anders Liss, Art Clinic
Stor bukplastik + bröstlyft

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 29 September, 2014

Efter att ha funderat i massor av år så blev det ett snabbt beslut i sommar om att operera min rynkiga och fula mage. Vill även göra ett bröstlyft då jag hade fula breda ärr runt bröstvårtorna efter en tidigare op. för väldigt länge sen. Funderade även på inplantat. Var på konsultation hos Anders Liss 20/8. Hade tidigare bara googlat runt på nätet och hade ingen erfarenhet av någon som gjort operation tidgare. Bestämde mej omgående då jag fick ett väldigt bra förtroende för Anders. För att få snyggare ärr på brösten så rekommenderade han att inte lägga i inplantat. Då jag inte tyckte det var superviktigt med stora bröst så hoppade jag det direkt. Gick att göra senare i så fall.

Så den 29/9 var det då äntligen dax. Åkte vid halv fem på morgonen och var framme vid sjutiden. Fick sitta en stund i väntrummet med maken. Sen fick han åka iväg när jag släpptes in på avdelningen. Blev visad till en säng, fick byta om, nål i handen fast kärlet sprack och fick då i armen istället (fick dropp). Fick sen träffa Anders som ritade på kroppen. Sen kissa och sen fick jag gå till operationssalen och lägga mej på en varm skön säng. Sen minn jag inget mer förrän jag vaknade vid 3-tiden i min andra säng och var väldigt kissnödig. Fick bäcken men det funkade inte så det var till att få hjälp att rulla ur sängen med 3 dränage och påsar och draska till toan. Det gick ju det med. När jag kom tillbaka till sängen frågade jag när operationen hade varit klar och det var vid ett-tiden.  (3 tim. hade båda operationerna tagit. ) Så alltså var jag uppe efter ca. 2 tim. Hade varit väldigt orolig innan om jag skulle ta mej upp då jag tidigare gjort kejsarsnitt och tog mej inte upp förrän efter 2 dar.

Hade talat om innan att jag brukar bli illamående så jag fick extra av nåt under op. Så något illamående kännde jag aldrig av efteråt. Åt en supergod middag sittande i sängen senare. Men var nog ganska borta innan och sov en del.

Med smärtan gick det bra man får väldigt bra smärtlindring.

Dagen på morgonen så fick jag lokalbedövning insprutad i dränageslangarna . En stund senare Så kom Anders och en sköterska och tog bort alla bandage utom tejpen och 2 dränage togs bort. Det som satt i ena bröstet gjorde så fruktansvärt ont att ta bort så då höll jag på att svimma och blev kallsvettig (är väldigt känslig för blod och sånt), men i buken kände jag inget. Ett i buken fick sitta kvar och följa med hem som senare togs bort hos hälsocentralen.

Hade väldigt svårt att titta på hur det såg ut så jag bad sköterskan knäppa kort med min mobil. Så det kunde jag titta på sen och försöka vänja mig vid. Sen fick man nytt bandage och på med gördeln sen utskriven.

Några timmars bilfärd hem gick bra.

Kom hem på tisdag. Först på söndagen kunde jag ta mej upp ur sängen själv. Fick hjälp innan då maken kunde komma hem på lunchen och hjälpa mej upp ur soffan (som var för låg). Har kunnat gå på toaletten själv och gått omkring lite men inte att ta mej upp från soffa och säng.

Har nu gått 3 veckor och min mage är svullen. Ärren läker fint än så länge. Har bara varit små hål som de har satt stipes över när de bytt tejpen och tagit dränaget.

Det jobbigaste har nog varit ryggsmärtan när man gått som en krok och den vansinnigt trånga korsetten. Nu längtar jag bara tills om 2 veckor då jag kan få sova utan korsetten på nätterna.

2014, October 21 - 08:47
bukenojag (not verified)
bukenojag's picture

hej :)

jag ska opereras den 28/10 smiley det är anders som ska göra det, jag är nervös som bara den o försöker läsa så mycket jag kan komma över om buk op och ak kliniken! det låter som om du är nöjd med allt och det gör mig liiite mindre nervös smiley

2014, October 21 - 09:14
Vkac
Vkac's picture
Offline
Last seen: 6 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-07-20 12:38

Grattis! Jag opades oxå av Anders Liss för 2 veckor sedan. Fick oxå ett väldigt professionellt intryck av honom vid konsultationen. Han ÄR verkligen en jättebra kirurg!!! Alltid lika kul att läsa op.berättelser. Hoppas att du mår bra och är blir nöjd med ditt slutresultat :-)

2014, October 22 - 19:32
Couchpotato
Couchpotato's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Brons
Joined: 2014-10-22 17:46

Hej!

 

Hur var smärtan i brösten efter op? Läkte ärren fint?

 

Annons
2014, October 22 - 22:46
Måndag
Måndag's picture
Offline
Last seen: 6 years 10 months ago
Silver
Joined: 2014-10-19 20:40

Är jättenöjd "Vcak" och grattis till dej!.

Anders är supertrevlig och all personal är så gulliga. Man blir väldigt väl omhändertagen så du behöver ej vara orolig "bukenojag".  De är även lätta att få tag på i telefonen när man har frågor och är oroliga efteråt. Har ingen tid så ringer de upp efter en stund.

Smärtan i brösten kände jag nästan inte alls i början för magsmärtan kändes mera "Couchpotato", ärren läker fint tror jag, det har bara gått drygt 3 veckor än. Men har inte haft några komplikationer.

Ska försöka lägga ut några flera bilder de närmaste dagarna, la ut 2 idag men det tog lite tid.

Annons
Annons
Annons