Annons

Bröstlyft - Ankarlyft feb 2016 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Linda å

Linda å's picture
Linda å

33 år,168 cm, 68 kg, 2 barn
Strl före op: 75D
Strl efter op: ?
Konsultation: 22/1 Patrik Höijer L&E
Operation 24/2 Patrik Höijer L&E
Höger 450 cc bakom bröstmuskeln
Vänster 425 cc bakom bröstmuskeln
Motiva ergonomix round

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 24 February, 2016

Hej!

Ja nu har det gått ungefär 13 timmar sedan min operation avslutades. Så medans jag kommer ihåg allt tänkte jag berätta för dig hur min op gick till. Jag berättar ganska kort och sammanfattande så det går fort att läsa :)

Jag kom ner till Sthlm från Sundsvall förrgår kväll med tåg. En kompis hämtade upp mig. Sedan var det ju descutan dusch och hoppa i säng.
Hade op tid kl 15 igår.. Så fastade från 09.00. Klara drycker som vatten,kaffe,äppeldryck var tillåtna att dricka fram till 2 Tim innan sedan fick man inte dricka någonting heller. Tog descutanduschen vid 11.00. Sedan en promenad till Ica för att köpa en tidning och godis att ha med till uppvaket.
När jag kom till kliniken fick jag skriva på några papper. Sedan sa hon i receptionen att dom var lite försenade så jag fick sitta ner och vänta. Vid 15.20 Fick jag komma in i omklädningsrummet. Där fick jag ta på mig morgonrock och tofflor. Saker som jag ville ha med till uppvaket skulle jag lägga på översta hyllan så hämtade en Ssk (Förkortar sjuksköterska till Ssk) det till mig när jag piggnat till. Ssk kom in efter en stund och sa att han skulle komma och sätta en kanyl i armen och frågade om jag ville ha en lugnande tablett..och den tabletten tackad jag ja till. Han sa att det skulle dröja ca 1 Tim innan jag fick komma in för op...det kändes jobbigt för jag var ju sååå hungrig Hahaha..och sedan fick man ju sitta där och fundera och vara nervös i sin ensamhet. Han kom tillbaka efter ca 10 min. Han satte en kanyl i armen och jag tog tabletten sedan var det bara till att sitta och vänta. Tur att man hade telefonen att surfa på :).
Patrik kom och hämtade mig. Han knäppte kort på mina bröst i olika vinklar. Sedan ritade han på mig och jag fick ställa lite frågor under tiden. Därefter kom Narkos Ssk in och gick igenom hela sövningsproceduren. Sedan in till operationssalen,lägga sig,bli sövd...och sedan var det godnatt :)

Klockan var väl 18.30 tror jag när jag vaknade. Jag var ganska groggy så när jag skulle skicka sms till nära och kära fick jag blunda med ett öga annars såg jag inte vad jag skev Hahaha. Jag var skakig och det var vanligt efter narkosen sa SSk. Jag hade lite ont och ett tryck över bröstet.
Ssk kom in regelbundet I rummet för att sköta om oss som låg där och ge information.
Jag fick 2 smörgåsar,apelsinjuice och en liten kexchoklad efter ca 30 min och det var såååå gott!!! :) :)
Det låg 2 andra jätte trevliga tjejer där och vi pratade och ventilerade kring operationen vilket var skönt.
Dom hade tagit på mig en svart bh..men jag hade köpt 2 vita så Ssk bytte till en vit på mig. Redan vid 20.30 kom Ssk till mig och sa att jag skulle kunna få börja röra mig hemåt. Han frågade om jag varit på toaletten. Men jag ville vänta en stund så efter en kvart visade han mig till toaletten och det gick bra. Däremot när jag kom tillbaka så satt jag på sängkanten en stund och då började jag må illa och det snurrade till...så jag fick lägga mig och Ssk kom och sänkte huvudet och höjde benen.
På vägen till omklädningsrummet så stannade vi till i operationssalen där jag fick klä av mig och se mina bröst. Och oj vad stora och svullna men roligt att se. Sedan fick jag gå och byta om och satte mig och väntade på min kompis som kom upp på kliniken och hämtade mig. 21.20 var jag ute från kliniken.
Åt mat och satt och läste en tidning när jag kom hem till min kompis. Jag tog alla mediciner som jag fått vid 23.15 och tänkte jag skulle försöka sova...men det blev att jag tittade på en serie 1.5 Tim sedan blev jag lite illamående så då låg jag bara och blundade..men sov Bara korta stunder.
Klockan 2.30 var jag upp på toa och därefter tror jag att jag slumrade en stund. Vaknade vid 06.30. Hade mera ont än igår men ändå inte sådär ont som jag hade föreställt mig! Tog värkmedicin (båda sorterna) 07.20 och nu ligger jag här och skriver :)

Jag ska avsluta med att jag är väldigt nöjd med mitt val av klinik och val av läkare. All personal var så snälla och omtänksamma. Är det någonting som ni funderar på så fråga mig gärna :)

Lycka till om ni bestämmer er för att göra en op.

Mvh linda

2016, February 26 - 11:53
Vilda68
Vilda68's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Brons
Joined: 2016-02-26 11:28

Tack för att du berättar! Hoppas också kunna operera mig där.

2016, March 1 - 13:24
Linda å
Linda å's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Silver
Joined: 2015-07-23 22:19

Jaha vad spännande... :). Har du funderat på vilken av läkarna du vill ha då el?

2016, August 18 - 02:45
Agata
Agata's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Silver
Joined: 2016-07-16 09:30

Hej Linda Jag har varit hos Patrik också, ick kommer att operera sig där . Jag behöver båda lyft och implant, hur ärr ser ut nu? Är du nöjd? Vid lyft är det ärr som gör mig oroligt! Hur mycket har du lagt ? Jag vill C-D kupa efter OP, och kommer att lägga Runda/Hög/375-350 cc Nu är det bara A

Annons
2016, September 28 - 08:31
tinkerbell20
tinkerbell20's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2011-02-23 00:50

Hur länge var du svullen mellan brösten ? Upplever att min hud där typ har svullnat upp o stramar rejält. Tänkte om du hade likadant och det är normalt? :) gjorde mina igår

2016, September 28 - 08:32
tinkerbell20
tinkerbell20's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2011-02-23 00:50

Oj såg nu att det var rätt länge sen du skrev berättelsen men om du läser får du gärna svara om du kommer ihåg :)

Annons
Annons
Annons