Annons

Bröstförstoring nov 2016 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Carisma

Carisma's picture
Carisma

Inga barn, 39 år, 170 cm, 61 kg.
Strl före op 75 b
Op planerad18/12 2015, L&E, Patrik Höijer
Motiva 425cc höger samt 450cc vänster, hög profil.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 16 November, 2016

Nu är dagen här som jag förberett mig på under flera månader. Ja, jag har verkligen förberett mig. Ätit ekologisk och hälsosam mat, tränat, slutat röka, minskat alkoholintaget kraftigt, meditation och stresshantering och så slutligen; städat, tvättat, handlat samt lämnat bort hunden så jag får bästa möjliga återhämtningstid efteråt och optimal läkning.

Det kändes mycket bra med en morgontid på kliniken. Tvätten kvällen innan och på morgonen samt fastan blev normala inslag i vardagen. Min make följde mig på morgonen och vi fick en skön promenad tillsammans. Sjuksköterskan som tog emot mig var vänlig och professionell, likaså narkosläkaren vi träffade en stund senare, som lovade göra sitt bästa för att jag inte skulle må illa efter narkosen, vilket jag gjort ett par gånger tidigare vid andra ingrepp.

Trettio minuter fick vi sitta i ett litet omklädningsrum där jag fick en morgonrock och en operationsmössa att ta på mig. Trosorna fick jag behålla. Jag fick också min första smärtlindring av narkosläkaren, följt av ett litet glas vatten. Alvedon, arcoxia samt ett morfinpreparat blev grunden för min smärtlindring och tabletterna började precis verka innan kirurgen kom och hämtade mig.

Patrik Höijer är den läkare jag valde. Jag blev återigen helt tillfreds i hans sympatiska sällskap, samma känsla som vid konsultationen. Vi gick igenom det vi talat om tidigare och han mätte och ritade på mina bröst. Han tog också några foton från olika vinklar. Lite oväntat föreslog han en ändring. Vi hade talat om olika stora implantat men nu ändrade han sig och trodde inte det skulle bli optimalt. Vet inte om det är smart att ändra sig så sent men jag valde att lita på honom och hans erfarenhet varför vi bestämde 450cc i båda brösten.

När detta var bestämt sa jag hej då till min make och Patrik visade in mig i operationssalen. Narkosläkaren och sjuksköterskan väntade där. Jag lade mig på operationsbordet med min morgonrock som ett täcke. Fick ytterligare ett täcke och så tog de varsin arm för att sätta blodtrycksmanschett samt kanyl. Jag sövdes omedelbart.

Det kändes som jag sovit tungt och drömt en massa när jag vaknade. Jag var i uppvaket och minns att jag sade en massa till sjuksköterskan. Frågade om hon hade tatuerade ögonbryn?? Frågade vilken syresättning jag haft och talade om att jag faktiskt inte alls mådde illa den här gången. Jag mådde ganska bra med andra ord. En annan kvinna som kom ut strax efter mig bara grät.

Det spände och brände fruktansvärt över bröstet, det var svårt att ta djupa andetag och jag tittade förundrat på mina nya bröst, som såg enormt stora ut. Det kändes overkligt.
I en timme låg jag och dåsade lite, fick sedan min telefon så jag kunde messa min make som väntade otåligt på besked. Jag fick också lite frukost som jag själv valt att ha med mig (optimal näring) samt lite mineralvatten. Det kändes som sagt väldigt bra trots smärtan och jag satt upp och åt och drack under en stund innan jag fick trycka på knappen och kalla dit en sköterska. Jag fick nämligen blodtrycksfall (59/45) och höll på att svimma. Det blev bättre men resulterade i att jag fick vara kvar ett lite längre tag än jag tänkt.

Maken kom och hämtade mig och vi åkte taxi hem. Resan gick bra, inga fler blodtrycksfall. Jag låg i soffan under dagen, tog mina värktabletter och åt god mat till kvällen. Närmaste dagarna visade sig bli jobbiga. Mer ont än jag väntat och jag räknade timmarna tills jag fick ta mina tabletter. Magen stannar upp av tabletterna och det har jag inte riktigt löst än, tänker att det automatiskt blir bättre när jag kan sluta med smärtlindring.

Var förberedda på att VILA. Det gör ont, du kommer att vara trött och du måste ge kroppen bra mat och återhämtning. Köp med dig en extra bh också, den kommer du att behöva.

Jag är nöjd hittills och kan rekommendera L&E samt Patrik Höijer alla dagar i veckan.

Viktoria

2016, November 21 - 19:50
TEL
TEL's picture
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Silver
Joined: 2016-11-19 18:20

Tack för att du delar med dig, är den där värsta smärtan första dagarna eller håller det fortfarande i sig?
Hoppas du mår bra och är nöjd :-)

2016, November 21 - 20:13
Ek_78
Ek_78's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Silver
Joined: 2016-11-19 15:34

Tack för att du delar med dig. Ska operera mig den 27/12 hos Patrik. Är sjukt nervös redan, man vill ju att det ska gå bra.
Hoppas du mår bättre nu

Kram på dig

2016, November 24 - 09:59
Feelicia
Feelicia's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2016-11-13 21:48

Tack för att du delar med dig!
Hoppas du känner dig nöjd och lycka till med läkningen!

Annons
2016, November 24 - 22:36
Bubb
Bubb's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Silver
Joined: 2016-10-18 18:09

Hej EK_78!

Jag ska också operera mig den 27/12 av Patrik :)

2017, January 3 - 14:17
AngelikaS
AngelikaS's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Brons
Joined: 2016-11-17 17:04

Tack för att du delar med dig! Det känns lugnare att veta hur allting går till.
Hoppas du är nöjd och att läkningen gått enligt planering :)

2017, February 19 - 00:40
Moshie
Moshie's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2014-07-07 00:07

Hur blev resultatet jämfört med 3D bilden? :) Jag var på konsultation hos Patrik idag, men tycker inte att mina 3D bilder ser så smickrande ut haha!

Annons
2017, March 11 - 06:38
ErikaB
ErikaB's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Brons
Joined: 2017-03-10 20:50

Jag var på konsultation igår och kände också lite så över mina 3D bilder ☺ har du gjort op än?

Annons
Annons
Annons