Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2020, January 7 - 15:10
happy_sweden
happy_sweden's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Brons
Joined: 2013-02-23 13:42

BII samt BIA-ALCL

Efter att nyheten om BIA-ALCL kom ut så har min oro växt något enormt.
Jag gjorde min bröstförstoring på VK 2013. Jag är så nöjd med resultatet och älskar verkligen mina bröst - vill aldrig bli av med dom. Allt har gått bra och jag har inte haft några komplikationer med mina bröst vad jag har tänk på. Tills jag började söka runt på internet efter att varningen kom om BIA-ALCL och att jag kom in på BII Breast Implant Illness. Jag har under senaste åren haft ett väldigt svajande psyke, vilket jag inte kopplat till mina bröst över huvud taget, har gått ur och in i depressioner och ätit antidepressiva.
Idag mår jag bättre än vad jag gjorde i ex våras 2019, då hade jag både självmordstankar och klarade inte av stress för fem öre. Kunde vara en stress att bara veta att jag skulle plocka ut diskmaskinen. Kunde inte vara bland många människor, så hela mitt sociala liv tog en paus under denna tid. Jag satte då in Sertralin och var uppe i en dos på 100mg. Idag är jag nere på en dos om 25mg. Jag mår som sagt mycket bättre! Men jag har ständig yrsel och tycker att mitt minne sviker ofta, vilket är lite oroväckande. Men nu till min oro, är det bröstimplantaten som får mig att må såhär? Eller är det nu sertralinet som gör att jag blir yrslig och minne och koncentrationsförmågan sänks?
Jag har bestämt mig för att byta ut mina implantat pga BIA-ALCL till ett par släta implantat då jag idag har texturerade. Men jag är nu osäker på om jag ska ta bort dom helt då jag blivit så skrämd av BII. Samtidigt så är jag så rädd att må dåligt att ta ut mina implantat. dom gjordes av en anledning och det känns riktigt tungt att ta bort dom.
Jag undrar om det finns någon här inne som är nöjd med sina bröst och inte mår dåligt på annat sätt?

0 barn, 167cm och väger 48kg.
Strl före op: 70B
Op 13/3 Charles Randquist, Victoriakliniken
280cc bakom, eller 310cc bakom bröstmuskeln

Annons
2020, January 7 - 16:33
Teddy
Teddy's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2019-11-11 15:04

Hej! Tycker absolut inte att du ska ta bort dina bröst. Kan garantera dig att det är den jäkla medicinen som spökar! ?Jag lider själv av perioder med ångest och annan skit. Man får medicin som dom trappar upp och ner och man mår verkligen skit av allt hokus pokus. Jag har sagt ifrån nu att antingen ha medicin helt eller inget! Att laboreas med är inte ok! Så ändra inte din kropp utåt om du är nöjd för felet sitter på insidan. (på mig iaf) Tror jag vet av vilken anledning du op brösten från första början, jag befinner mig där idag nämligen.. Var rädd om dig och brösten! Kramar ?❤️

36 år. 2 barn. Gjort bröstförstoring

2020, January 7 - 17:40
Nilah
Nilah's picture
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Silver
Joined: 2019-09-08 19:10

Om du kan, undvik antidepressiva mediciner! De gör så mycket mer skada än nytta.
Det finns många andra sätt som är mycket bättre och mer ”hållbart” än att knapra piller.

Jag vet av erfarenhet att vården är otäckt snabba med att sätta in den typen av ”medicin”. Fast det inte ens behövts. Får alltid säga bestämt nej, men knappt att det hjälper. De tjatar gärna lite. ?

Du kanske kan få komma till någon för att ta reda på om det kan finnas någon annan orsak till att du mår som du gör? Innan du tar ut implantaten helt.

3barn, 33år 164cm 46kg

Bröstförstoring
Konsultation, Patrik Höijer Nordiska Kliniken 6/9-19 - rekommenderade 340cc motiva round demi
OP - 30/10 Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Jag valde att gå ner till 320cc på op-dagen

Strl före: 65 platt..
Strl efter op mätt till: 60D/65C
(Storlek vanlig bh ca 65E/70D)

2020, January 16 - 15:12
TyTy
TyTy's picture
Offline
Last seen: 1 year 9 months ago
Silver
Joined: 2019-01-12 12:24

Jag tror absolut man kan bli hjälpt av medicin, men det kan ju ta lite tid att hitta rätt dos och typ. Och du har ju dessutom lyckats trappa ner, så det är inget att hetsa upp sig över. Men jag tycker också att du inte ska göra nåt så förhastat som att ta ut dem.

Jag mår själv strålande och har inga problem med mina bröst, men hade nog blivit deppig av bara tanken på att ta ut dem faktiskt. Som du säger, de kom ju till av en anledning, låt dig själv må bra i brösten iaf. Har du inga andra symptom som tyder på det väldigt ovanliga BII så finns det ingen anledning att ta ut dem.

35 år, 170 cm, 54 kg.
Storlek nu innan op: 70/75B (det var iaf det jag köpte, och ni vet, alltid med maximal vaddering/push)
Storlek efter op: 70E-F, 65G beroende på modellen
Inga egna barn, inga planer på det =)

OP:ad av Örjan Gribbe på Proforma 11/4 2019.
Höger bröst 400cc Mentor HP, Vänster bröst 425cc Mentor HP.
Båda bröstvecken sänktes en smula vid förstoringen.

Annons
Annons
Annons
Annons