Annons

Bröstlyft Dec 2021 - Akademikliniken - Malmö Ulf Garpered - Hästtjejen

Hästtjejen's picture
Hästtjejen

2 barn, 33 år, 172 cm, 75 kg
Bröstlyft
Konsultation 12/8 Ulf Garpered, Akademikliniken
Op 8/12 2021 Ulf Garpered
Strl före op:75G
Strl efter op: 75C/D

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 8 December, 2021

Efter noga övervägande valde jag att göra min operation på Akademikliniken och med kirurg Ulf Garpered. Jag valde verkligen klinik med omsorg och kollade mycket på personalens meriter, inte bara kirurgens. Narkosläkaren Hans Luttropp läste jag också på mycket om innan och jag fick genast ett stort förtroende för honom och hela teamet på Akademikliniken.

Dagen för operation var jag extremt nervös. Jag hade tid kl tio i Malmö och min sambo körde ner mig. Jag fick sätta mig och vänta i väntrummet tills en sjuksköterska kom och hämtade mig och ledde in mig i ett omklädningsrum där jag fick låsa in och lämna allt utom mobil och trosor. Jag fick byta om till stödstrumpor, morgontofflor och morgonrock och fick sen gå ut i en sal som såg ut ungefär som en intensivavdelning med några sängar med skynken som man kunde dra för och en glasbur där personalen satt.
Jag blev tilldelad en säng och fick nål i armen och en burk piller att svälja med så lite vatten som möjligt. Hans kom och pratade lite med mig och sen kom Ulf och hämtade mig. Väl inne hos Ulf pratade vi igenom hur jag ville ha det och han berättade hur han tänkte och sen tog han bilder. Jag kände mig alltid så trygg med Ulf. Jag upplevde att han lyssnade väldigt mycket på mig men att han också tog sig tid att visa och förklara hur han tänkte göra.

Efter att ha fått vänta en stund kom en sjuksköterska och hämtade mig och gav mig en mössa att sätta på huvudet och en toft att sätta upp håret med. Jag fick lägga mig på operationsbordet och fick någon slags plastfilt över mig med en fläkt som blåste in varm luft. Stämningen var verkligen jättebra och sjuksköterskan tog min hand när jag sa att jag var väldigt nervös och sa att jag är hos dig hela tiden och nu ska du sova gott. Sen tittade jag på Hans och han sa vi ses om en stund sen somnade jag. Jag kollade på klockan precis innan vi gick in till operation och då var hon 12:40.
Jag vaknade efter världens skönaste dröm inne på operationsbordet av att Hans väckte mig och frågade om jag sovit gott och berättade att allt gått jättebra. Dom lyfte över mig i min säng och rullade ut mig i salen igen. Jag var lite öm om brösten och omtöcknad men mådde hur bra som helst. Jag kollade klockan som då var 16:00. Efter ca 45 minuter provade jag äta macka men den smakade papper och jag hade ingen matlust alls så sköterskan kom med nyponsoppa istället. Jag sov ingenting efter att Hans väckte mig inne i operationssalen förrän när jag la mig hemma för natten.
Jag åkte hem ca två timmar efter operationen. Ett tips jag vill skicka med er är att inte bara kolla på kirurgen utan även på narkosläkaren. Jag är övertygade om att jag mådde så bra efteråt delvis pga att jag hade en duktig narkosläkare som doserade narkosmedlet rätt till just mig.

Jag var väldigt nervös innan operationen men såhär i efterhand är jag så himla lycklig att jag gjorde det, att jag vågade! Och jag är så tacksam för Akademikliniken som verkligen gav mig en fantastisk vård av otroligt kompetent och omhändertagande personal!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons