Annons

Bröstförstoring dec 2015 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - barba

barba's picture
barba

Inga barn, 21år
Strl före op: 70A
Konsultation: 24/8 Patrik Höijer, Laser & Estetik
Op: 3/12 Patrik Höijer, Laser & Estetik

Motiva Ergonomix 335cc delvis bakom muskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 3 December, 2015

Skriver nu min operationsberättelse även om det inte kommer skiljas så mycket från andra som har opererats på Laser & Estetik. Själv kollade jag varje dag om det hade kommit nya som opererats där, men det var bara få som skrev. Så nu ska jag förhoppningsvis ge lite glädje till mina bröst systrar! :)

PS, det blev värsta roman med alla detaljer som jag fortfarande kommer ihåg så förlåt om du inte orkar läsa.. :D

 

Hade min konsultation alltså i Augusti. Jag hade valt Patrik eftersom han värkade vara nästan den populäraste i Stockholm, eller folk skrev mest om honom här i alla fall. Tror inte jag har läst en enda negativ sak om honom. Jag hade redan innan läst mycket om olika implantater, och var jätte intresserad av Motiva Ergonomix. På konsultation tyckte jag mest om just Motiva och Mentor coh1, men valde Motiva för att få mindre risk för rippling. Att den är den nyaste implantaten på marknaden skrämde inte alls mig. Patrik också tyckte att det var ett bra val, så vi körde på det och bestämde storleken 335cc full projection som passade min bröstbredd. Tänkte i början ha min op i januari, men blev så sugen efter testat implantater att bokade den redan tills i början av december på en gång.

 

3 dagar innan operationen ringde sjuksköterskan och undrade om jag hade nånting att fråga. Jag brukar tänka om massa saker, men sen när någon frågar så är mitt huvud helt tom :D Frågade ändå om man skulle tvätta också håret med descutanen eftersom olika kliniker har olika regler. Hon sa att jag skulle tvätta håret kvällen innan, men på morgonen räckte det bara med kroppen. Hon också sa att jag kan hämta medicinerna dagen innan från apoteken om jag vill. Så när det var onsdag hämtade jag mina smärtstillande och antibiotika. Descutanen hade jag köpt redan tidigare. Dagen innan handlade jag också kylskåpen fullt och städade hela lägenheten. Sen innan det var sovdags bytte jag lakanet i sängen och tog min första descutan dusch. Man skulle upprepa allt 2 gånger i duschen (eller det stod på paketen). Först alltså tvätta håret, sen ansiktet ordentligt och sen resten av kroppen. Efter detta allt en gång till. Jag var jätte rädd för hur mitt hår skulle bli eftersom så många säger att det blir hemskt. När jag tog bort handduken kändes det jätte torrt och jag trodde at det kommer aldrig att gå borsta. Men när jag väl började så gick allt mycket lättare än vad jag trodde! Var verkligen överraskad.

 

Efter 6 timmars sömn blev det dags för dusch igen. Nu tvättade man alltså bara kroppen 2 gånger. Fortfarande var jag inte speciellt närvös, kunde inte riktigt fatta att det skulle verkligen hända. När jag hade bytt rena kläder på blev det dags att börja gå mot tunnelbanan. Jag var i T-centralen innan klockan 7 och skulle vara på L&E 7.30. Bestämde mig att ta en liten promenad på drottningsgatan så slipper jag vänta så länge. Ungefar 7.15 gick jag in.

Det var en trevlig kille på receptionen med bra humör. Fick visa min leg, skriva under patientssäkerhet-blankett och betala för bh. Tog 2st så det blev 900kr. Sedan gick vi till omklädningsrum där jag fick byta till en morgonrock och tofflor. Och en fin operations "mössa" :D Trosorna fick man behålla. Ganska snart efter kom Ove in. Han var helt super och jag kände mig väldigt trygg. Han förklarade lite om sövningen och sa att det kommer gå jätte bra. Han gav mig 2 piller, ena var långvärkande alvedon(?) och kommer inte ihåg vad det andra var men nu tänker jag om det var nån slags lugnande medicin? I alla fall efter det skulle jag vänta på Patrik, och han kom lite sent kanske närmare 8.30 men det var ingen problem. Sedan gick vi till hans rum där vi ännu kom överens att storleken stämde. Han tog bilder på mig och sen ritade han på mig. Det gick väldigt snabbt men han lovade göra fina bröst till mig :D Nu efteråt känns hela träffanden med Patrik lite blurrigt, därför undrar jag om det var lugnande jag fick. Kan också bero på sövningen vet inte. Sen gick vi till operationssalen där Ove redan väntade. Jag fick lägga mig på britsen med min morgonrock som täcke. Det kändes skönt eftersom salen var full med bara killar så dom såg inte mina bröst innan jag sov haha. Ove fixade kanylen och sen klistrade dom grejer på mina lår och ovanför brösten och fick en sån där grej på finger för att kolla EKG och vad vet jag vad allt möjligt :P Dom tog också blodtrycket. Ove sprutade först in nånting mot illamående som ska hjälpa sen när jag har vaknat och sen blev det dags för sovmedel. Först gav han en mask som han höll lite ovanför min ansikte, tror det var bara syre. Kommer ihåg att han sa att nu sprutar jag lite sovmedel. Jag svarade att "ja nu börjar jag bli lite trött" och efter en sekund somnade jag.

 

Kommer ihåg att jag drömde nånting under operationen men ingen aning vad det var för nånting. Första saken jag minns är sjuksköterskan säga till mig att "Nu börjar du vakna, allt har gått jätte bra". Jag frågade om jag hade bröst nu och hon sa ja :D Sedan frågade jag vad klockan var men kommer inte ihåg vad det var :( Jag ville sova lite till men är inte riktigt säker om jag sov eller inte. Sen fick jag juice och vatten och drack upp juicen direkt. Fick också min telefon då och första sms:et hade jag skickat 9.43 så kanske efter en timme jag hade blivit sövd. Sen började värsta skakandet. Mina tänder bara slog ihop och hela kroppen skakade som galet även om jag inte frös så mycket. Sköterskan gav mig en annan täcke men det hjälpte inte så mycket. Var så pass pigg att jag även filmade mig själv när jag skakade, ganska roligt och kolla på nu :DD Ändå när skakandet var (nästan) slut så fick jag mat och åt allt jag fick! Det var konstigt eftersom jag brukar inte äta så mycket frukost men nu var jag så sugen. Fick en macka, jogurt med mysli, jätte gott saft och en kex choklad. Kommer inte ihåg när, men nån gång hade andra tjejen också kommit till rummet och efter hon hade vaknat så pratade vi och det var trevligt eftersom man annars hade inte så mycket att göra. Jag var kissnödig redan innan mat men fick gå till toaletten när jag hade ätit. Då snurrade det lite i huvudet men ingenting farligt. Sjuksköterskan fick ändå gå bredvid mig men klarade ensam utan problem i toaletten. Ända svåra var att pumpa tvål men det gick :P Hade alltså typ ingen smärta alls. Lite tryckte det på bröstet och kändes obehagligt att anda djupt, men det var ingenting hemskt. Förväntade mig så mycket värre! Sen gick jag senare till toaletten en gång till typ helt ensamt, eller sjuksystern kom bara efter mig. Var så kissnödig eftersom jag hade druckit massa vatten och juice :P Sen fick jag väl ligga där för kanske 2 timmar till innan dom släppte mig hem vid 12.30. Sjuksköterskan tog bort kanylen och vi gick igenom två papprer om vad jag får och inte får göra plus om mina mediciner. Vi gick tillsammans till omklädningsrummet och hon kollade lite att brösten satt bra i bh:n och att allt såg bra ut. Fick också en kort för mina implantater och en spypåse även om jag inte mådde alls illa. Min kille som skulle hämta mig hade problem med att hitta parkering så han hann inte hjälpa mig med att klä på mig, men eftersom jag mådde så bra så kunde jag göra det själv och skulle bara trycka på knappen om jag behövde hjälp. Ända som kändes lite obehagligt var att sätta på strumporna samt dra upp linnen men jag klarade mig. Fick min andra bh:n som jag hade köpt sen på receptionen på väg ut.

 

Till slut kom killen och vi gick långsamt men säkert till bilen :) Kändes inte så trevligt när det vad massa hål på vägen när vi körde men ingenting farligt alls. Sedan har jag varit hemma och känt mig hur pigg som helst, har inte sovit alls efter jag vaknade på uppvakningen. Nu mot kvällen har det börjat komma lite smärta mot armhålorna, men klarar mig nog tills det är dags för kvällsmedicin. Var super rädd att öppna bh:n och se hur brösten ser ut men till slut jag gjorde det och dom var super svullna, pekar rakt framåt och hade fått ganska stora blåmärken också. Dom känns också jätte stora än så länge! :D Men man blir van och när dom sjunker och hittar sin plats med tiden så tror jag dom kommer bli super bra. Jag blev också lite shockad eftersom mina bröstvårtor var mycket blekare än vad dom brukar vara! Det hade jag inte tänkt på alls men dom är ju så spända. Vi får se om dom hittar sin vanliga färg med tiden haha.

 

Men allt som allt är jag suuuper nöjd med min val av klinik och kirurg och kan varmt rekommendera dom!

Tack om du orkade läsa.. :D

2015, December 3 - 19:23
JDenis
JDenis's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 week ago
Silver
Joined: 2015-11-05 15:26

vad skönt att allt gick bra :) jag ska operera mig i januari så jag älskar att sitta o läsa allas op berättelser så ja vet vad som väntar mig. Berätta gärna om ett par dagar hur smärtan känns. mvh Denise

2015, December 3 - 19:43
Maddeliita
Maddeliita's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Silver
Joined: 2015-03-26 11:48

Vilken härlig läsning! Så skönt att du är så nöjd! Ser fram emot en bild yes

2015, December 3 - 20:25
barba
barba's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-12 23:09

JDenis, lycka till med din operation i januari! :) Ska du operera dig också på L&E? Okej, ska försöka komma ihåg att skriva om några dagar! 

Maddeliita, tack så mycket! :) La till nu några bilder för din skull. På andra bilden ser det ut som jag skulle ha en jätte stor blåmärke på den vänstra i bilden men vet inte om det är skugga eller nånting för att så där ser den inte ut, finns en mindre blå där :D

Annons
2015, December 3 - 20:34
LuMa0399
LuMa0399's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2015-07-29 14:18

Åh va hag njöt sv fin fullständiga berättelse. Ska op mig hos Patrik 18/12.... Tusen tack för alla lugnande ord! Krya på fig

2015, December 3 - 20:42
barba
barba's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-12 23:09

Tack själv att du orkade läsa LuMa0399 ! Nu får vi bara hoppas att min läkning går som det ska :) Vet själv hur mycket operationsberättelser lugnade mig och ville skriva den så detaljerad som möjligt medan jag fortfarande kommer ihåg det mesta. Lycka till med din operation, du är i goda händer! Allt går jätte snabbt och smidigt och du har nya bröst innan du har ens hunnit fatta det :P 

2015, December 3 - 20:46
Maddeliita
Maddeliita's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Silver
Joined: 2015-03-26 11:48

barba wrote:

JDenis, lycka till med din operation i januari! :) Ska du operera dig också på L&E? Okej, ska försöka komma ihåg att skriva om några dagar! 

Maddeliita, tack så mycket! :) La till nu några bilder för din skull. På andra bilden ser det ut som jag skulle ha en jätte stor blåmärke på den vänstra i bilden men vet inte om det är skugga eller nånting för att så där ser den inte ut, finns en mindre blå där :D

 

Wow! Jättefina :) Skönt att du har det överstökat och hoppas du slipper alltför mycket smärta!!

Annons
2015, December 3 - 21:01
barba
barba's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-12 23:09

Tack, även om jag tycker att dom är inte så fina ännu! :'D Det brukar dom väl aldrig vara i början. Men bättre än tidigare i alla fall :) Ja hoppas det med, har nog ganska bra smärtstillande så borde klara mig!

2016, August 9 - 23:01
Newtits
Newtits's picture
Offline
Last seen: 6 years 7 months ago
Silver
Joined: 2016-07-14 23:39

Tack för bra berättelse! :D längtar så mycket till min operation, allt jag tänker på hela tiden haha blir galen..

2016, September 28 - 21:10
morotstjej
morotstjej's picture
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Silver
Joined: 2016-06-28 21:30

Tack för en bra berättelse! :)

Annons
2017, May 16 - 22:54
EllenorF
EllenorF's picture
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Silver
Joined: 2017-05-06 21:05

Toppen berättelse! :)

Annons
Annons
Annons