Annons

Bröstförstoring Dec 2022 - Art Clinic - Uppsala Virginia Gonzalez - Petra1979

Petra1979's picture
Petra1979

Är en transtjej som är snart har haft hormon behandling i över 3 år.

44 år , är 180cm och 70kg
20/12-22 Operation hos Art Clinic Uppsala
Mått före Op: Liten 85A kupa.
Konsultation: April 2022 och Oktober 2022 med 3D skanning.
Implantat: Mentor CPG 322-375cc 12,5cm bröstbredd framför muskel.
Mått efter Op: 80D-85C verkar det sluta på :)

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 20 December, 2022

Min operations berättelse =)

En bakgrund om mig: Petra 43 år och är en transkvinna , alltså tilldelad manligt kön vid födseln men alltid kännt att något inte stämde. Tog fram tills jag var 35 innan jag vågade söka vård för detta.
Har levt öppet som kvinna i 2,5 år och blev i sommras kvinna i statens och sjukvårdens ögon då jag fick mitt juiridiska kön ändrat och kvinnligt person nummer.

Eftersom jag är transkvinna så har jag rätt till en bystoperation finasierad av allmänsjukvården via plastikkirurgin inom landstinget, men mitt första möte där var allt annat än bra.
Min första kirurg jag mötte var en isprinsessa, hon verkade avsky transpersoner och vårt 50 min möte var avklarat på under 15 min då hon inte ville ge mig min rätt till implantat.
Jag har aldrig i mitt liv kännt mig så oönskad som då men jag gav mig inte och klagade hos hennes chef.
4 veckor senare fick jag träffa en ny kirurg som var mycket vänlig och varm, men som inte alls tyckte om att göra denna sort operation överhuvudtaget, men han skulle naturligtvis hjälpa mig.

Jag kände då att det var bättre att finansiera min egen operation än att få den gratis då privatvården kändes proffisgare.

Jag hade mellan dessa 2 konsultationer varit hos Art Clinic i Uppsala , med läkare Virginia Gonzalez, hon var så omhändertagande, varm och förstående. Samt att hon opererat andra transkvinnor.

Vi diskuterade allt som kan gå fel och bra, provade ut storlek och modell , skulle antigen bli Mentors anatomisk eller Motivas Ergonomix.

6 mån senare gjorde jag min 3D skanning på Art Clinic och vi bestämde Op-datum.
20 Dec blev min dag och jag ankom 09:30 då jag hade Op-tid 12:00
Blev oerhört vänligt välkomnad av min sjuksköterska som visade mig till mitt singel rum, fick byta om, en massa info om hur dagen skulle bli samt sedvanligt dropp och en piller coktail.
SSK var så varm och go, hon kom in till mig flertalet ggr och frågade om jag trivdes och kände mig lugn. C:a 1h innan Op. så kom narkosläkaren och berättade hur det skulle gå till i Op-salen samt frågade om ev. allergier mot läkemedel en sista gång.

30 min före Op. så kom min kirurg,Virginia, och hon ritade på mig m.a.p placering å så samt tog bilder. Hon misstänkte nu att jag inte kunde ha mina implantat bakom muskeln då jag har för starka bröstmuskler och jag sa att hon fick helt bestämma placering och även gå ned i storlek om så behövdes på op-bordet.

Operationen gick väl och har inget minne från uppvaknandet i Op-salen samt när dem satte på mig Op-Bh´n å promenaden tillbaks till min säng.

Sov 50 min efter detta , vakande och började orientera mig, hade inte allt för ont måste jag säga och inget illamående alls, bara starkt tryck på bröstkorgen. SSK såg att jag vaknat å erbjöd mig vatten, efter 15 min var jag klarvaken och väldigt pigg, fick då en underbar eftermiddagsfika med mackor, juice,kaffe å yoghurt.
Dem var jättenöjda över mitt snabba tillvaknade samt pigghet. Inom 50 min från jag vaknat så hade jag både ätit varit uppe å gått samt kunnat besöka toalett för att kissa och fisa.

SSK sa att jag slagit rekord i tid på så snabbt uppvak. Dem var så vänliga och omhändertagande, tror inte jag kunnat möta bättre vårdnadsgivare. Kände mig så otroligt uppskattad.

Jag fick åka hem inom 3h från uppvak och resan var lite tung men bra inget illamående alls.

Var på efterkontroll inom 9 dagar och bytte förband, ärren såg jättebra ut och inga komplikationer, SSK var super nöjd över detta och att jag fasade ut morfintabletterna redan 4 dygn efter Op.

Brösten har nu på dag 13 mjuknat en hel del, och bröstvårtorna pekar frammåt ist för lite nedåt som direkt efter Op..
Allt känns jättebra och jag längtar till sommaren då dem droppat och fluffat till sig ordentligt, känn er fria och titta på min profil då jag kommer lägga upp bilder allt eftersom.

Man får skriva till mig och fråga om det är något :-*

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons