Annons

Bröstförstoring Nov 2021 - Carovivakliniken - Uppsala Andreas Lindahl - Silversked

Silversked's picture
Silversked

Bröstförstoring "Hybrid"
Konsultation 12/10-2021 Dr Andreas Lindahl, Caroviva Uppsala
Op 30/11-2021 Dr Andreas Lindahl, Caroviva Uppsala
Höger 380cc framför bröstmuskeln
Vänster 425cc framför bröstmuskeln
Strl före op: 70B
Strl efter op: 70D

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 30 November, 2021

Nu är det ett halvår sedan min operation, igår var jag på "slutkontroll" och känner mig nu redo att försöka återge hela förloppet från konsultation till slutkontrollen efter operationen.

Tanken var från början när jag letade klinik att jag skulle boka och gå på två konsultationer hos två olika kliniker men efter att jag var på min första möte på Carovivakliniken kände jag inte något behov att "känna mig för" hos någon annan. Jag fick ett så fint och proffesionellt bemötande och intryck av Caroviva, ett ärligt bemötande och inte säljande.

Under konsultationen frågade Dr. Lindahl om vad jag vill göra för typ av operation och vad jag förväntar mig av en operation. Han lyssnade och svarade på mina frågor, jag kände aldrig att någon fråga var för dum för att ställas och tillslut kom han med förslaget om att lägga implantaten utanpå muskeln eftersom jag är väldigt rädd för smärta. Han försäkrade mig om att det skulle bli minst lika bra som att lägga bakom muskeln och att det skulle gå att göra det finare och jämnare med att ta lite fett från en annan del av kroppen och lägga runt implantaten för att "sudda ut" kanterna.
Jag fick prova implantat i en speciell bh och med en tajt tshirt och testa några till jag hittade något som
Motsvarade mina förväntningar.
Dr. Lindahl fotade och tog mina mått och ritade en del på min överkropp och sedan förde han över all information till sin dator i något program som gör en 3D ritning. I det programmet tog han sedan fram två olika förslag till att börja med, ena med droppformade implantat och ena med runda implantat men med samma volym (han berättade inte skillnaderna för mig utan ville ha min "ostörda" åsikt tror jag). Jag berättade att jag föredrog den med runda implantat men storleken på de droppformade och då gjorde han några justeringar och sen hade jag en bild jag kände mig nöjd med.
Jag lämnade konsultationen utan att ha fattat något beslut utan vi bestämde att vi skulle höras igen om ungefär en vecka. Dr. Lindahl skickade en länk till min epost så att jag hade 3D-bilden att titta på och jämföra med.

En vecka senare ringde jag tillbaka och bestämde mig för operation, hon mejlade förslag på op-datum så att jag och min man kunde i lugn och ro hitta den dagen som passade vår familj bäst.

Så operation "hybrid" med implantat och eget kroppsfett, förflyttning av ena bröstvecket (då mina bröst satt olika högt) och med en "innerbehå" för att stabilisera det nya vecket. Jag bestämde mig för Motiva round Silksurface plus, 425cc i vänster och 380cc i höger.

Operationsdagen
Jag skulle vara på kliniken klockan 12. När jag var framme blev jag inledd i det rummet som skulle vara mitt eget under tiden jag var där. Det var väldigt lugnande att få komma in och få slå sig ner i rummet, mysigt och hemtrevligt, de hade lite lagt fram lite olika magasin som jag kunde läsa medan jag väntade på att det skulle bli dags.
Jag fick byta om till morgonrock och tofflor, prova ut en bh och jag fick lite piller, minns inte riktigt vad det var för tabletter men smärtstillande av olika slag, penicillin och mot illamående tror jag. Sedan satt jag ett tag i rummet innan Dr. Lindahl kom in i rummet och frågade hur jag mådde, pratade med mig om operationen, förklarade lite vad han skulle göra under operationen.
Sedan kom narkosläkaren, presenterade sig och ställde några frågor.
Jag gick med narkosläkaren in till operationssalen ca kl 14:30 och la mig på operationsbordet. Där träffade jag en annan sköterska som var väldigt snäll och trevlig, hon höll min hand när de satte olika infarter och allt vad de nu gjorde. Sen fick jag en mask över näsa och mun och sen slocknade jag.

Två timmar senare vaknade jag. Jag blev orolig eftersom jag hade smärta och "skav" vid bröstvårtorna som jag inte förstod, men när Dr. Lindahl kom in så såg han min oro och förklarade att det är den vägen han gått för att fördela ut fettet runt implantatet, antingen så uppfattade jag aldrig det innan op eller så missade han att informera mig om det, men hur som helst så blev jag mycket lugnare efter det och jag är glad att han så snabbt förstod var min oro kom från. Han berättade också att operationen gått som en dans och allt gått enligt plan och att han var väldigt nöjd med operationen.
Jag var väldigt seg efter narkosen så gled mest in och ut ur sömn, sköterska var in och tittade till mig då och då och frågade om jag ville ha fika men jag ville vänta med det en stund. Efter lite mera vila blev jag serverad fika, det var väldigt gott även om det tog tid att äta för att jag var så seg och de hade inga problem att anpassa efter allergier (som jag meddelat om tidigare).

Ungefär klockan 18:30 var jag redo att åka hem. Innan jag gick fick jag en ”goodie bag” med informationsblad om de utskrivna medicinerna och lite annat kul som en vattenflaska, läppbalsam, fickspegel och anteckningsbok med Carovivas logga på.

Första dagarna efter op
Kände mig väldigt mörbultad, väldigt öm om brösten såklart. Hade behån på dygnet runt förutom när jag duschade såklart. Jag åt de smärtstillande och andra mediciner som jag fått utskrivet enligt schema, drack ordentligt med vatten och försökte ta mig ut på en promenad varje dag. Det gick långsamt och blev väldigt korta promenader men det gick bra. Duschade varje dag och sköljde vatten över såren.
Värsta svullnaden kände jag ungefär dag tre-fyra efter op.
Jag kände mig ändå förvånansvärt bra mot vad jag trodde att jag skulle må efter operationen, förutom första morgonen när jag mådde hemskt illa..

1:a återbesöket
En vecka efter operation var jag tillbaka på Carovivakliniken och träffade Dr. Lindahl som frågade hur jag mådde och kollade såren och fotade. Några av stygnen tog han bort men resterande stygn fick sitta kvar tills de själva ramlade av. Han var väldigt nöjd med resultatet och jag fick lite råd om hur jag skulle tejpa för såren under brösten.
Jag fick också papper på sjukskrivning som missades på operationsdagen och jag köpte en till bh.

12 dagar efter operationen köpte vi en robotdammsugare, haha! Maken ledsnade på mitt gnäll om att jag inte fick städa så då löstes det problemet ;)
Skämt åsido, så har månaderna rullat på. Jag har fotat lite då och då för att kunna jämföra hur brösten "sätter sig". Jag tejpade såren och sen ärren under brösten fram till 5 månader efter op, sen började jag känna hur jag slarvade med det så slutade med det. Rekommendationen är minst 6 månader.

Slutkontroll
Igår var jag på slutkontroll och åter igen blev jag väl bemött av personal och av Dr. Lindahl. Han frågade hur det stod till och hur det har gått sedan senaste besöket. Han kände på brösten efter hårdheter men fann dem mjuka och precis som de ska. Han kollade ärren och var väldigt nöjd med hur allt utvecklats. Återigen tog han bilder och mätte lite för att de hur skinnet sträckts ut osv.
Han frågade om mina upplevelser från operationen och ville väldigt gärna ha all sorts kritik som jag kunde komma med, ris och ros, men allt jag kan säga om min upplevelse är att det har varit väldigt bra, allting!
Allt från bemötande till expertis har varit superbra och jag är väldigt nöjd med att jag valde just Carovivakliniken till den här operationen. All personal jag träffat där har varit mycket trevliga och har kunnat svara på alla mina frågor och funderingar om allt som har med operationen och tiden efter att göra.

Jag är VÄLDIGT nöjd med mina nya bröst. Innan var de urlakade efter två graviditeter med två korta amningsperioder och lite viktnedgång. De var ojämna, ena större än de andra, inte mycket men tillräckligt för att jag skulle märka det. De satt olika högt vilket jag inte hade märkt innan, men när jag väl fick det utpekat kunde jag inte INTE se det.
Idag har jag de bröst jag känner mig värd, de är nästan som de jag hade i tonåren, bara lite bättre.
Jag var velig med storleken innan op, jag tog de större implantaten som jag valde mellan och vissa dagar (eg vissa kläder) har jag känt att jag skulle ha valt de mindre men när jag står naken framför spegeln är jag nöjd med dem så som dem är, så det är som Dr sa igår att det är kläderna det är fel på, inte min kropp.

Så, kort och gott:
Jag är SUPERNÖJD med allt som har med Caroviva att göra, från bokningar, bemötande, expertis och allt som hör till.
Att boka konsultation gör man enkelt på deras hemsida, där bokar du också slutkontrollen.

Jag kan varmt rekommendera Dr Andreas Lindahl och hans team till den som funderar på plastikoperation.

2022, September 5 - 13:38
Lantisbönan
Lantisbönan's picture
Offline
Last seen: 12 months 1 day ago
Silver
Joined: 2021-05-23 21:16

Intressant att läsa! Hur får man fettet att ligga kvar där det placerats? Jag har själv 350cc framför bröstmusklerna just nu. Ska operera mig imorgon, då blir det bakom istället. Men jag väljer lite större storlek denna gång och då vill de lägga på det viset. Hoppas du mår bra!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons