Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft - Ankarlyft Dec 2021 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - lillzan

lillzan's picture
lillzan

3 barn (tvillingar), 39 år, 170 cm, 74 kg 

Operation
2021-12-14 Nordiska kliniken, Mattias Elmér, Ankarlyft med Mentor Siltex Xtra HP 570cc

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 14 December, 2021

Hade operationstid 10.30 och skulle vara på plats 10.00. Var på plats ungefär 9.30 och anmälde mig i receptionen och fick sitta ner i väntrummet där. Vid 10 blev jag hänvisad till ett eget litet väntrum med tv, två stolar/fåtöljer och ett bord. Där fanns en morgonrock, ett huvudnät och ett par tofflor som jag skulle byta om till samt fick placera mina egna kläder m.m. i ett låst skåp utanför väntrummen, nyckeln fick jag förvara i morgonrocken. Fick även några tabletter av sköterskan som hänvisade mig till rummet som jag tog med lite vatten. Jag fick efter några minuter besök av en rätt ung narkosläkare som satte en PVK, väldigt trevlig och tog ett blodprov samt att vi pratade lite om hur jag reagerat på narkos tidigare samt lite allmänt. Vid 10.30 ungefär fick jag veta att Mattias var försenad cirka 40 minuter, vilket inte förvånade mig då han verkar vara notorisk försenad. Jag spenderade tiden att sitta och surfa på mobilen, använde aldrig mig av tv:n i rummet.

Cirka 11.15 så kom Mattias och hämtade mig. Han såg ut som han komma rätt nyligt från operation då han hade munskyddsmärken i ansiktet. Vi satte oss ner och pratade lite och han frågade vad jag gjorde där. Vi pratade lite angående implantaten då jag velat ett tag innan mellan Mentor Siltex Xtra HP 570 cc eller 620 cc, jag bestämde mig för gå ner från planerade 620 cc till 570 cc trots att Mattias sa att skillnaden var minimal med ca 2 mm. Men jag kände att i mitt huvud skulle det kännas bättre. Mattias bad mig sen ställa mig framför ett svart skynke och han tog tre bilder på varje sida; ett framifrån, ett snett i sidan samt ett helt i profil. Tog även ett där jag hade händerna på huvudet och inte i sidan. Han började sedan rita med en penna på kroppen. När det var klart så gick vi ut ur rummet och till operationssalen. Där var narkosläkaren och jag fick lägga mig på operationsbordet med armarna ut åt sidorna. De frågade om jag låg bekvämt och sen fick jag narkosen via PVK:n och därefter somnade jag.

Strax innan 15 vaknade jag på uppvaket som var små bås med skynken runt om ens säng. En hörde lätt från sängarna runtom, var t.ex. en tjej som verkade ha rätt ont någon säng bort och hon fick bara ligga på mage. Som en sköterska fick sitta hos för hon inte skulle vända sig. Jag mådde dock väldigt bra, hade inte ont alls, inte ens något direkt tryck. Det kom en sköterska som undrade om jag mådde bra, vilket jag gjorde men var hungrig och bad även om att få min mobil. Hon lånade min nyckel och gick och hämtade den åt mig. En stund efter kom hon med en bricka med macka, kaffe, liten chokladbit, en pepparkaka, vatten och yoghurt med granola. Det var jättegott! Jag bad sedan att få gå och kissa för jag visste att det skulle krävas för att gå hem, det gick utan problem. Jag frågade sen om jag kunde åka hem och det fick jag. Jag bad om en spypåse utifall jag skulle bli illamående i bilen hem då vi bor cirka 1,5 timma från Stockholm. Jag bad även om en morfin-tablett som jag skulle kunna ta om jag började få ökad smärta under hemresan vilket jag fick. Hon ledde mig sen till väntrummen där jag kunde ta ut mina kläder från skåpet och byta om. Klockan vara då cirka 16 så från jag kom tills jag åkte hem ca sex timmar.

Jättenöjd med allt på operationsdagen. Bra kommunikation hos alla parter och blev behandlad jättebra.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons