Annons

Bröstförstoring, Byte av implantat Mar 2022 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - mia86

mia86's picture
mia86

35år, 1 barn , 178cm ,57kg.
Gick från A kupa till H kupa.
Bröstförstoring 2011 , Proforma, Örjan Gribbe. Implantat Allergan 485cc
Bröstförrstoring 2012, Proforma, Örjan Gribbe. Implantat Allergan 615cc ultra hög textuerade
Implantatbyte 2022, Nordiska Klinken, Mattias Elmer, Implantat: Mentor Xtra Hp 765cc microtextuerade

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 9 March, 2022

Så var det dags för min 3 bröstoperation efter 10 år med implantaten Allergan TSX 615cc ultrahög.
Var hos Nordiska klinken kl 09:40 och bytte om men Mattias var försenade så fick vänta till 11:09 då kom en operations sköterska för ge mig alvedon inför operationen. Sen kom Mattias och hämtade mig och vi pratade igenom att vi skulle satsa på 725cc eller 680cc beroende vad som passade när halva kapseln tas bort.
Sedan pratade jag med narkossköterskan som var en klippa att stilla min oro över narkosen.
Sen bar de iväg till operationsbordet.

Fick en liten ångest attack på operationsbordet men när operationssköterskan började pumpa in sövmedlet så började ila i armen och sen somnade jag utan att ens märka de. Sen poff var jag vaken igen och ser min operationsköterksa lutande över mig som sa " Du var ju superlätt att väcka" , Sen pratade kirurgen med mig att allt har gått bra och operationen tog 90 min totalt.
Hur jag kom över till sängen däremot minns jag inte haha ^^
Sen inne på uppvaken så var jag väldigt skakig, hade jätte konstiga drömma, hårda hjärtslag och tankeverksamhet. Gick från normala tankar till att känna mig superhög och flummig till våldsamt illamående vartannat.
Fick ju ett väldigt starkt morfinpreparat nämligen som gjorde en del, men de tog bort all smärta så antar man fick stå ut med biverkningarna. De var dock inget kul när den lämnade kroppen då de gav såna hjärtklappningar.
Dock sköterskorna på uppvaket förstod inte att jag skulle stanna kvar och tog en tid för mig att förklara att jag hade betalt för få stanna. Men jag pratade så sluddrigt så var svårt att förstå mig hahah.
Sov mellan 13 till 20 efter narkos och jag förstörde helt min sömn så sov 2tim på natten trots sömntablett.

Jätte gulliga sköterskor annars och nattpersonalen var underbar. Svårt att sova också pga stel bröstkorg så andades väldigt snabbt . Missade att de låg en muskelavslappnande i min mugg vid nattmedicineringen nämligen ihop med min citodon.
Morgonen efter så är jag bra svullen över bröst och mage, ser gravid ut typ över brösten och mage haha.
Fick ta kombon på morgonen citodon och paraflex ihop och den kombon var magiskt. Så underbart att känna sig avslappnad, mindre smärta och kunna vidga bröstkorgen liksom utan stelhet.
visst absolut lullig men lagom så man kan hantera situationen. Hatar att inte kunna hålla mig vaken av morfin utan bara somnar om flera ggr.

Storleken blev dock 765cc för de var de som passande när halva kapseln togs bort . 680cc och 725cc satt inget bra när kapseln när halva kapsel var borta. Var för mycket space kvar runt ärrvävnaden. Man kan nämligen inte sy in fickan hur mycket som helst och ärrvänande var så ovanligt fin för har suttit där i 10år så han tyckte man skulle behålla ett bra stöd från den. Fanns ingen heller tecken på någon vävnad var irriterad av Allergan implantet. Utan allt såg väldigt fint omkring .
Implantet Allergan hade hålla sig fina och man såg bara en nötning på sidan av implantat där macro textuerngen hade nöts ner men annars hela.
Så gick från 615cc Ultra hög profil allergan 14 bredd, och 6,5 proj till Mentor Xtra Hp med 14,7 bredd och 6,7 proj.

2022, March 29 - 22:02
Hoppetossa89
Hoppetossa89's picture
Offline
Last seen: 10 hours 3 min ago
Silver
Joined: 2022-03-13 12:48

Hej!
Vad kul att du delar med dig. Har för mig att du skulle till örjan för att byta, vad fick dig att byta till NK?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons