Annons

Bröstförstoring Sep 2023 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - mammatill2busar

mammatill2busar's picture
mammatill2busar

2 barn, 32 år, 161 cm, 50 kg

Bröstförstoring
Konsultation 20/5 Patrik Höijer, Nordiska kliniken
OP 29/9 Patrik Höijer, Nordiska kliniken
270 cc, demi profil, motiva ergonomix.

Strl innan op: 70aa/70a
Strl efter op: har inte testat bh-strl ännu

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Friday, 29 September, 2023

Nu var det min tur att dela med mig av min upplevelse  heartsmiley

Här kommer en kanske lite lätt osammanhängande text: Jag opererades igår på Nordiska kliniken av Patrik Höijer. Väl där så blev jag omhändertagen av personalen som visade mig in i ett eget litet rum där jag fick byta om till morgonrock, tofflor och op-mössa. Jag satt och väntade/såg på tv i ca 30 min sen kom en sköterska med lite mediciner och tog min vikt. Efter ytterligare 30 min fick jag följa med in på Patriks rum. Han ritar över bröstet och vi börjar diskutera storleken och kommer då fram till att implantat-storleken jag valt under konsultationen var slut, vilket kändes lite snopet, tycker att det är något de kunde ha flaggat för innan jag stod där på själva operations-dagen… hade gärna sluppit stå där och då och göra ett nytt (relativt snabbt) beslut. Men vi landade i att välja ett implantat som bara var 20 cc större, det skulle enligt Patrik inte vara någon märkbar skillnad från mitt ursprungliga val av storlek. Och det blev toppen!
 

Jag upplever att när det väl var dags så gick allt väldigt fort, det märks att det går på rutin för dem smiley Efter att Patrik hade ritat klart och hjälpt mig komma fram till den nya storleken och tagit ”före-bilder” så kom narkosläkaren in (minns inte vad han heter tyvärr). Han var tydlig, informativ och framförallt väldigt glad och positiv. Han var supergullig och sa ”nu kör vi, så du slipper vara nervös mer”. Jag följde honom in till operationssalen och fick lägga mig på britsen med armarna rakt ut. Han satte en infart i höger arm och skrattade lite åt ett skämt som jag knappt hörde smileydet var en skön och lättsam stämning därinne. Han informerade om att han nu började ge medicinen och började räknade ner, strök mig över kinden och sa ”godnatt, vi ses snart”.

När jag väl vaknade minns jag att jag tänkte att det var längesen jag sov såhär skönt wink haha, det märks att man är småbarnsförälder. Jag mådde jättebra, hade lite frossa så jag fick direkt en värmefilt vilket var superskönt. Jag började från ingen stans att gråta för jag var så lättad över att faktiskt ha vaknat (och jag var nog lite påverkad av mediciner laugh). Jag bad om att få höra av mig till mina barn och sköterskan hämtade min telefon och AirPods så att jag kunde ringa min mamma som har hand om dom, vilket jag uppskattade jättemycket. Sen fick jag fika, sova lite, lyssnade på podd och när jag hade kunnat kissa (ca 2 timmar senare) fick jag åka hem. Jag mår jättebra, mår inte dåligt av medicinen, är inte särskilt trött och har inte heller särskilt ont, än så länge. Min uppsvällda och gasiga mage är mitt ”största” problem hittills cheeky

Jag var orolig för att trycket efteråt, över bröstet, skulle kännas som ångest. Har varit sjukskriven för panikångest tidigare i livet och det är ingen känsla jag vill uppleva igen. Men jag upplever inte att det trycker, snarare mer som att huden stramar och det är ömt typ som en stark träningsvärk i bröst och övre rygg, samt att bröstbandet sitter åt.

Jag kanske ska nämna att jag valde 270cc, motiva ergonomix 2, demi profil med snittet i armhålan. Jag har nu ett bröstband och en ”öppen” bh?! Visste inte att sånna fanns smiley  Tänk er en stöd-bh fast bara dess konturer, inget som täcker själva brösten men som håller om runt om dem. Svårt att förklara, men jag tycker att det var kul att faktisk kunna se brösten på en gång. De ser lite galna ut såhär direkt efter, typ som ”Madonna-strutar” ungefär men det känns lugnt, vet att det kommer att lägga sig med tiden.

De känns stora, större än tänkt men inte heller för stora så det kommer nog bli toppen när allt väl har läkt. De är ju väldigt svullna och hårda just nu. Har tid för återbesök om 9 dagar och längtar efter att få bort bröstbandet och förhoppningsvis kanske en annan bh som täcker bröstvårtorna, de är lite känsliga.

Allt som allt är jag jättenöjd med mitt val av klinik, kirurg, implantat och ja allt. Alla var supergulliga och Patrik var väldigt proffsig och lugn. Jag kände mig trygg och väl omhändertagen hela vägen. Min helhetsupplevelse av själva operationsdagen är som sagt väldigt positiv och jag har inget illa att säga om något, trotts att min ursprungliga implantat-storlek visade sig vara slut wink

2023, October 23 - 15:57
Therese_S
Therese_S's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Silver
Joined: 2023-08-03 18:12

Kul att läsa om din upplevelse av operationen.
I december är det dags för mig att operera brösten på Nordiska (hos Patrik). Men vad snopet att den storleken du valt var slut, får ju bara inte hända känner jag. Men då ska jag absolut skriva till Patrik när det närmar sig och säkerställa att den jag valt finns där. Det är inget beslut jag klarar av att ändra så inpå operationen. Har också valt ergonomix (2), men 355 full, så rädd att de blir för stora men 300 såg så små ut när jag testade. Hur upplever du brösten nu när det gått ett par veckor?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons