Annons

Näsplastik May 2022 - Astoriakliniken - Stockholm Per-Olle "P-O" Haraldsson - annaandress

annaandress's picture
annaandress

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 16 May, 2022

Jag opererades hos Astoriakliniken för cirka 3 veckor sedan.

På konsultationen kändes det riktigt bra! Det kändes verkligen som att vi hade samma vision och jag kände mig säker. Jag fick bilder på hur min näsa skulle se ut vilka jag verkligen inte va nöjd med men eftersom jag kände att han bekräftade allt jag sa så kände jag mig säker att det skulle bli som jag ville ha det ändå! Trotts att det kändes bra så tog det mig cirka 7 månader innan jag vågade boka tid för operation och därefter fick jag vänta cirka 5 månader på att få en tid.

Jag kom till kliniken klockan 8:00 på operationsdagen och fick ett eget litet rum. Jag fick några ipren och annat som jag skulle ta och därefter fick jag vänta i cirka 2h. Cirka 15min innan operationen får jag prata med P.O och när vi diskutterar vad han ska göra med min näsa nämner han bara att han ska göra 1 av de 3 saker jag ville korrigera med min näsa. Jag kommenterade att jag utöver det han sa också ville göra dessa två andra korregeringar och han sa nått i stil med "ahh vi får se". Jag blev helt stum och han skickade tilbaks mig till mitt rum där jag väntade. Jag började stört gråta på rummet och gjorde det i cirka 10min tills sjuksköterskan kom in. Hon tröstade mig och förklarade att det kommer bli precis så som jag ville efter jag förklarat varför jag va ledsen. Jag lugnande ned mig och vi gick till operations salen. Nu i efterhand när jag tänker tilbaka så borde jag ha sprungit så fort han sa det han sa.
Operationen tog 2h men kändes som 5min pga allt lugnande man fick. När allt va klart fick jag gå tilbaka till mitt rum, dricka en festis och kunde åka hem efter 2h.

Dag 1: Första dagen, alltså operationsdagen, kändes som vanligt. Jag va inte svullen, hade inte ont eller någonting.
Dag 2: Andra dagen började blod rinna ner under mina ögon, alltså under huden. Det va lite på morgonen och mycket när jag skulle lägga mig.
Dag 3: Jag va helt blå och röd under ögonen och kunde ta ut "vaddet" ur näsborrarna
Dag 4-7: Nu kom svullnaden. Jag hade inte alls varit svullen tidigare men nu jävlar kom det. Jag kunde knappt öppna ögonen och såg helt knäpp ut.
Dag 7-10: Majoriteten av blåmärkena va borta och även all svullnad. Dag 10 tog jag av gipset hemma. När jag såg min näsa första gången va det som att jag hade bevittnat ett mord. Den va vidrig. Inte att den va blodig eller blå eller svullen utan bara hemskt ful. Jag grät, Fick hjärtklappning, svettades och till och med spydde när jag såg min näsa. Jag tejpade över näsan efter några timmar av gråtande och fortsatte att göra så i cirka 5 dagar för att inte behöva se näsan.
Vecka 3: Jag har ont i näsan varje dag. Det sticker här och där, känns ofta som att man har fått en smäll på näsan. Den är super känslig och går knappt att röra vilket gör det svårt att tex tvätta ansiktet. Får även ont under ögonen och där de stack för bedövningen. Har även ont där stygnen satt på insidan av näsan samt ingen känsel alls på utsidan där stygnen satt. Super obehagligt.

Nu när mycket av svullnaden har lagt sig så kan jag säga detta;
Han korrigerade det där han tyckte skulle korrigeras men inte det jag ville. Inte bara det utan han gjorde även saker jag inte alls gått med på! Tex gjorde han min näsrygg cirka dubbelt så bred vilket jag absolut inte gått med på eller ens nämnt att jag ville göra. Och nej, detta är inte svullnad. Jag fick smsa bild efter jag tog av gipset själv och sjuksköterskan som svarade sa att min näsrygg inte va svullen alls. Jag hatar min näsa fortfarande nu 3 veckor senare och önskar att jag aldrig gjort det. Jag kommer att vänta mina 3 månader innan jag går tillbaka och klagar men fyfan.

Jag kan absolut inte rekommendera P.O av den enkla anledningen att han inte gjorde det jag ville men istället utan mitt tillstånd, gjorde det han ville. Jag kommer att utforska mina möjligheter att anmäla dom om vi inte kan komma överens om någon slags återgärd vid mitt återbesök om 2 månader. Jag uppdaterar då.

Snälla gå inte till astoriakliniken :(

2022, June 23 - 08:28
Bimini
Bimini's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Brons
Joined: 2021-04-13 17:01

Vad tråkigt att du inte blev nöjd :( Ska på konsultation hos PO i november. Finns det möjlighet att få se före och efter bilder?

2022, June 30 - 11:38
Rrika
Rrika's picture
Offline
Last seen: 2 days 19 hours ago
Brons
Joined: 2022-06-30 11:28

Hej hur har det utvecklats med din näsa Anna och Bimini hur kom det sig att du valde just PO Jag har varit hos PO och tyckte han gav mig bra förtroende. Op i Augusti.

2022, August 29 - 23:02
Hagiis76
Hagiis76's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Brons
Joined: 2022-08-29 19:31

Hur gick det? Funderar även jag på att gå till PO

Annons
2022, August 31 - 19:28
Rrika
Rrika's picture
Offline
Last seen: 2 days 19 hours ago
Brons
Joined: 2022-06-30 11:28

Hej jag har nu genomfört min näsop hos PO- Haraldsson på Nya Astoriakliniken, jag fick alla den hjälp jag behövde dvs höja nästipp, sänka näsryggen och lite finputs. Han gjorde det med hjälp av Lena och de gjorde ett gediget jobb och har fått sett hur den såg ut direkt efter op Perfekt näsa i mitt tycke och är så tacksam i lätt narkos trevligt att vara vaken och höra hur de jobbade.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons