Annons

Bröstförstoring, Byte av implantat Mar 2023 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Moojs

Moojs's picture
Moojs

2 barn, 46 år, 168 cm, 58 kg

Bröstförstoring , uttag av implantat samt lyft
Konsultation 17/2 - 23 Hos Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Planerad operation Mars - 23 hos Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Strl före op: 75 C
Strl efter op: ?

Har idag implantat som ska tas ut som jag haft dem sedan 2006. Kommer behöva göra ett lyft samt fylla ut , mitt önskemål är att få en fylligare byst. Har blivit rek Mentor Siltex HP Xtra 515 alt 517.
Har idag opererats och tog beslutet att ta ett mindre implantat, Valde 470 av ovan modell och HOPPAS jag kommer bli nöjd i slutändan :)

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 7 March, 2023

Hej på er !
Jag själv uppskattade att läsa lite berättelser innan jag genomförde min operation så kände att nu är det dags även för mig att skriva av mig lite om hur jag upplevde allt och hur jag idag 2 dagar efter operationen mår :)

Men jag börjar med min konsultation, Velig som jag är så tog jag med mig en av de tryggaste människorna i mitt liv, Min mamma :) Vi besökte Patrik och jag kände att besöket var avklarat väldigt fort ( nästan för fort ) - men fick ändå känslan av att han verkligen förstår vad jag önskar - en operations tid bokades typ 3 veckor senare av deras koordinator :)

Väl framme på operations dagen så hade jag haft ett gäng dåliga nätter med sömn.. mycket oro , många funderingar , rädd , gör jag rätt, smärtan efter, rätt val av implantat- ja ALLT snurra runt i huvudet.

Min man släppte av mig på kliniken vid 8 tiden på morgonen , jag hade bokad op tid 9,30 men skulle vara på plats senast 8,30 , En trevlig tjej i receptionen tog emot mig , visade mig till ett rum så jag fick byta om till morgonrock och tofflor, en sköterska kom sedan in med lite smärtlindrande tabletter som jag skulle ta i förebyggande syfte, fick sedan vänta där i typ 45 min innan Patrik kom och hämtade mig , han är så lugn och trygg och detta sprider han över mig som då är lite skakig och nervös.
Vi hade på konsultations dagen pratat om , eller Patrik rek en strl på implantaten 515 eller 570 till mig , men jag kände och som jag även mailade till honom om att jag tyckte de kändes för stort , så under tiden han ritade upp mig så kom vi tillsammans överens om att gå ner till 470 istället.

När Patrik var klar kom Narkosläkaren Ove in, även han en trygg och lugn person som berättade vad jag skulle vara med om och att de under hela min operation kommer se till att jag mår bra .

Sedan knalla vi in på operation, 2 kvinnliga läkare mötte mig där, så positiva och glada och Ove sa att nu kommer jag ge dig lite lugnande , minns bara att den ena kvinnan höll mig i handen… sen måste jag somna och vaknade upp 1 1/2 timme senare på uppvaket . Trött och lite flummig men blev relativt fort pigg , en UNDERBAR sjuksköterska kom sedan in och prata med mig , gav mig mer smärtlindring då de spände sjukt mkt till en början över brösten. När medicinen började verka så kom den finaste brickan in med en god kopp kaffe, en smarrig macka , vaniljyoughurt med granola, blåbär och mango och ett glas saft - MUMS !!!!!

Kände sedan mig klar …. Frågade när jag fick åka hem, fick svaret att när jag kunnat kissa var de okej, sköterskan följde snällt med mig till toan, väntade utanför och sedan gick vi tillsammans tillbaka till sjukhussängen, Jag bytte om, ringde min man som satte sig i bilen och kom in och hämtade en lätt mörbultad fru vid 14 tiden :)

Resan hem gick bra , men sen kom smärtan smygandes,,,, alltså på riktigt …. Min första natt var vidrig, såå mör och öm och ONT!!! Fick med mig eller hämtade ut en massa olika tabletter och en av dem ( de snabbverkande morfinet ) mådde jag såååå dåligt av , illamående och blev helt flummig av dem. Och att hänga över toa stolen / ny opererad är INGEN bra kombo :(

Men inatt ( dag 2 ) har jag sovit mycket bättre, Är stel och mest ont typ under bysten, vid revbenen .. och förhoppningsvis blir även denna smärta mindre för varje dag som går nu ;)

Kommer bli 2 lugna veckor nu fram till återbesöket, sedan väntar jag med spänning på att få ta bort all tejp och förband som nu sitter över bysten :)

TACKSAM över val av Klinik , Kände mig alltid i trygga händer ,,, och nu hoppas jag även på ett bra resultat och att jag kanske äntligen kommer få en fyllig och fast byst !!!

Det var min lilla berättelse - KRAM på er alla !!!!

2023, June 7 - 21:45
Dödskallerosen
Dödskallerosen's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 days ago
Brons
Joined: 2023-04-10 15:27

Nu när det gått ett tag sen operationen, hur mår du? Hur känns brösten?
När blev du helt ”normal” eller hur man ska säga, liksom när kunde du leva som vanligt utan smärta eller ömhet?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons