Nyhet på POF! Nu kan du ladda upp bilder och videor direkt i forumtrådar.
Alleirbag profilbild

Alleirbag

Kvinna ·

06 jun, 2015

Hejsan! 
Jag håller på med en viktnedgång innan min boob-OP i September. 
För tillfället går jag på en strikt diet, utan mjöl, socker eller direkt mycket fett(ihopsatt av min PT) men jag börjar få slut på ideér när det kommer till variationer!
Äter endast kyckling och magert kött/köttfärs, ris, potatis och självklart grönsaker, ej fisk eller skaldjur.
Så, efter min klumpiga förklaring, har någon ett bra recept eller tips i allmänhet? 

Sortera efter

jen6 profilbild

jen6

Man ·

06 jun, 2015

Får du äta tofu?
Gilla
Alleirbag profilbild

Alleirbag

Kvinna ·

06 jun, 2015

jen6 skrev:
Får du äta tofu?

Jaa det får jag :)

Gilla
Midnattsfrost profilbild

Midnattsfrost

Kvinna ·

06 jun, 2015

ÄLGKÖTT !!!! Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/
Gilla
Alleirbag profilbild

Alleirbag

Kvinna ·

06 jun, 2015

Midnattsfrost skrev:
ÄLGKÖTT !!!! Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/

Jaa man blir välsigt snabbt less på den där kyckligen.. Jag lyckas också alltid få den torr, förstår inte hur folk lyckas få den saftig och mumsig :(

Älg har jag dock tillgång till! Jag vet dock inte hur man ska tillaga, krydda osv. Något tips där?😀
Gilla
jen6 profilbild

jen6

Man ·

06 jun, 2015

Alleirbag skrev:

jen6 skrev:
Får du äta tofu?

Jaa det får jag :)

Stek den så den får lite stekyta och sedan tillsätt wokgrönsaker, ät med ris eller fullkornsnudlar :) använder du sojasås som smaksättning så se till att det är japansk utan socker :)
Gilla
Ivyblue profilbild

Ivyblue

Kvinna ·

07 jun, 2015

Kycklingfilé blir mycket saftigare om man bakar den med ed kötthammare innan stekning. Stektiden blir oxå mkt kortare. Tillagar alltid min kyckling så. Jag undviker oxå att äta för mkt pasta och potatis och ris. Äter däremot mkt fisk och kyckling och mindre kött. Grönsaker vid varje måltid. Ägg är oxå bra.
Gilla
Midnattsfrost profilbild

Midnattsfrost

Kvinna ·

07 jun, 2015

Alleirbag skrev:

Midnattsfrost skrev:
ÄLGKÖTT !!!! Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/

Jaa man blir välsigt snabbt less på den där kyckligen.. Jag lyckas också alltid få den torr, förstår inte hur folk lyckas få den saftig och mumsig :(

Älg har jag dock tillgång till! Jag vet dock inte hur man ska tillaga, krydda osv. Något tips där?😀
Älgkött är mycket magert och mer klimatsmart eftersom det oftast är väldigt lokalt producerat (haha) Jag brukar köra som kalops: kryddpeppar, salt och lagerblad. Steker lök och skär som grytbitar av köttet, låter det få lite färg. I i en gryta: kryddpeppar, salt och lagerblad eftersom. Där får det sedan koka i flera timmar (gärna 4-5h). Jag tycker det är jättegott. Det som har hänt i samhället är ju att man ser alla kolhydrater som onda. Men icke att förglömma dessa när man försöker bygga muskler; håll dig till de goda och bort med de socker (precis som du gjort). Jag åt tidigare mycket kvarg men har kastat ut det. Fick inget bra svar av det. Bytte ut och håller mig till äggvita i havregryn ist. Det går ju även göra stek av älgkött om man vill det också :) det finns det receptet på på nätet :)
Gilla
hallonbåt profilbild

hallonbåt

Kvinna ·

07 jun, 2015

Stek kyxklingen på hög effekt så den får färg pch sätt in i ugnen med termometer i så blir den perfekt. Köttfärsås är ju klassiker, pannbiffar, köttfärslimpa,kyckling currysås, grytor av olika slag, omelett med olika saker i (gott om protein), wook är ju gott, fullkorn gör ju attan håller sig mätt snabbare och längre. Just bröstfilen på kyckling blir oftast torrare så ett tips är helstekt kyckling eller klubbor. Nu blev jag hungrig så får bege mig ut i köket...
Gilla
hallonbåt profilbild

hallonbåt

Kvinna ·

07 jun, 2015

Men älgkött får man inte tag på varsomhällst eller? Kan tänka mig att det är lite dyrare också?
Gilla
jen6 profilbild

jen6

Man ·

07 jun, 2015

Midnattsfrost skrev:
Alleirbag skrev:

Midnattsfrost skrev:
ÄLGKÖTT !!!! Det kommer jag lägga fokus på under min deff. Är så satans trött på allt vad kyckling heter. Det blir alltid torrt och äckligt hur man än gör. Tacka vet jag älgkött :p Vad man kan göra är ju annars att göra någon wok med kycklingen: det brukar ju bli lite bättre att bara blanda ihop allt. Annars är viktnedgångsmat hemskt tråkigt :/

Jaa man blir välsigt snabbt less på den där kyckligen.. Jag lyckas också alltid få den torr, förstår inte hur folk lyckas få den saftig och mumsig :(

Älg har jag dock tillgång till! Jag vet dock inte hur man ska tillaga, krydda osv. Något tips där?😀
Älgkött är mycket magert och mer klimatsmart eftersom det oftast är väldigt lokalt producerat (haha) Jag brukar köra som kalops: kryddpeppar, salt och lagerblad. Steker lök och skär som grytbitar av köttet, låter det få lite färg. I i en gryta: kryddpeppar, salt och lagerblad eftersom. Där får det sedan koka i flera timmar (gärna 4-5h). Jag tycker det är jättegott. Det som har hänt i samhället är ju att man ser alla kolhydrater som onda. Men icke att förglömma dessa när man försöker bygga muskler; håll dig till de goda och bort med de socker (precis som du gjort). Jag åt tidigare mycket kvarg men har kastat ut det. Fick inget bra svar av det. Bytte ut och håller mig till äggvita i havregryn ist. Det går ju även göra stek av älgkött om man vill det också :) det finns det receptet på på nätet :)
Vilt överhuvudtaget är bra kött, sedan äter jag gärna struts, riktigt bra macro och gott :) Grodlår, inget fett massa protein, smakar som kycklingvingar
Gilla
Midnattsfrost profilbild

Midnattsfrost

Kvinna ·

07 jun, 2015

hallonbåt skrev:
Men älgkött får man inte tag på varsomhällst eller? Kan tänka mig att det är lite dyrare också?
Sant att man inte får tag i det varsomhelst ja. Men har man tur och känner någon som är jägare kan man komma undan lite billigare.
Gilla
Alleirbag profilbild

Alleirbag

Kvinna ·

07 jun, 2015

Tack för alla tips! Ska ta en trip till affären i morgon och se vad jag kan hitta😀

För mig är inte älgkött ett problem att få tag på iallafall, min pappa är jägare. Mycket praktiskt! 

Gilla
Community

Är du redo att påbörja din resa?

Bli medlem